Ricciardo admite că este "dificil" să nu concureze în frunte

de Daniel Popescu
Luni, 04.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daniel Ricciardo admite că este "dificil" să nu poată lupta pentru primele poziţii cu Red Bull Racing, după ce anul trecut a obţinut trei victorii.

Daniel Ricciardo a fost revelaţia sezonului precedent după ce a fost singurul pilot care a obţinut victorii fără să concureze pentru Mercedes, însă lucrurile s-au schimbat radical în acest an.

Cel mai bun rezultat obţinut de australian în 2015 a fost locul 6 în Australia şi Bahrain, fără însă să se evidenţieze prea mult.

"Nu este prea mulţumitor în acest moment. Nu este modul în care vreau să merg la curse, dar este tot ce am în acest moment. Este mai dificil când nu lupţi în frunte, dar trebuie să ai un pic de speranţă", a declarat el.

Urmareste Automarket
Red Bull Racing a avertizat anterior că s-ar putea retrage din Formula 1 din cauza lipsei de performanţe, mai ales că există şanse mici ca Renault să îmbunătăţească semnificativ motorul.
Ricciardo admite că aude frecvent această ameninţare în cadrul echipei, însă nu ştie dacă acestea sunt reale.

"Când aud despre frustrările cu Dietrich Mateschitz, înţeleg situaţia pentru că nu este în sport doar pentru a completa numărul. Dacă noi ca piloţi suntem frustraţi, sunt sigur că şi el este, poate chiar mai mult decât noi, pentru că este vorba despre brandul lui, imaginea lui şi banii lui. Nu ştiu dacă aceste ameninţări cu retragerea sunt reale sau dacă vin direct de la el, dar le aud, ar fi greu să nu le aud", a adăugat el.

Via GMM

Comentarii (12)

  • querty
    Dupa ce i-a batucit bine bucile lui fetel ii greu sa-l vada in fata...dar asta e. Ferrari e Ferrari iar dozatoarele nu fac motoare de F1.
    12 12
  • F1 Vision
    "poate chiar mai mult decât boi", schimbati va rog "b" cu "n" :P
    15 0
  • Daca esti frustrat ar trebui sa dezvolti masina ca sa poti sa lupti pt victorii. Orice pilot din cei care sunt asta in formula 1 daca ii dai monopostul Mercedes castiga campionatul.
    0 2
  • E timpul sa invete sa fie pilot adica sa poata cere inginerilor setari personale pe monopost pe care sa le dezvolte. Dupa cum se vede Vettel la ferrari este indraznet si strica strategiile mercedes intrand de fiecare data inaintea acestora la boxe si astfel producand degringolada in randul echipei germane. Anul trecut ricciardo a castigat 3 curse doar prin prisma norocului si a ghinionului celor de la mercedes iar pe vettel l-a batut pentru ca practic in 2014 doar a testat, asta a fost intelegerea cu rbr. ricci e un simplu maldonado sau perez.
    15 12
  • F1 Vision
    Sincer sa fiu, dupa sezonul trecut, m-am gandit ca Ricciardo a avut norocul incepatorului, iar pentru moment, imi da dreptate din pacate. Motorul Renault de anul trecut parca a fost mai reusit decat cel de anul acesta sau pur si simplu s-a inteles cu monopostul mai bine. Cel putin in sezonul actual, nu s-a descurcat nici in calificari, nici in curse, iar motorul cu siguranta le da batai de cap, dar se pare ca si sasiul are probleme.

    P.S. O sa fie doua zile de teste, dupa cursa din Barcelona, cred ca toate echipele vor parcurge cat mai multi km, s-ar putea sa vedem evolutii interesante, sau asa sper eu.
    11 4
  • @McLaren_Honda
    Las ca-i bate bucile Kimi lu Vetel si la Ferrari, asa ca va testa si in 2015 ;)
    12 12
  • SENNA ALONSO HAMILTON
    Vai de fetel si valoarea lui... E mult sub Hamilton, Alonso, Kimi si chiar Massa.. Ricciardo i-a dat clasa anul trecut si acelasi lucru se intampla si in perioada lui Webber daca nu il tineau in brate echipa pe, plangacios si nu ii oferea cea mai buna masina..de ce nu au avut cei 2 piloti rbr masinile perfect egale?? Nu se putea pt ca ii punea probleme carnatului .. nu pot sa uit toate acele maimutareli prin radio si fazele cu webber... 4 ani de f1 cu nu campion mincinos...de fapt compionul se stie cine a fost..
    10 7
  • gigi k rai
    astia de la rbr sau invatat sa castige sau sa fie acolo sus in anii de glorie iar acum ca nu le mai merge cu nimic ba se retrag ba ca nui bun regulamentu sau ca ceilalti merg prea tare si ei nu poate nici macar in linie dreapta . Exact ca la footbol ca ne-au furat arbitri.
    6 7
  • @gigi k rai
    Ai dat draq limba romana...ne zgarii creierii "care este" !!!
    6 1
  • Corect comentariul lui McLaren_Honda. Eu sunt de parere ca prestatia lui Ricciardo de anul trecut a fost un foc de paie, sustinut de problemele tehnice ale celor de la Mercedes. Vettel nu a fost campion mondial patru ani consecutivi din intamplare. Vettel are meritul de a stii sa ajute pozitiv la dezvoltarea masinii. Nu e doar o simpla coincidenta ca odata cu venirea lui Vettel la Ferrarii acestia au inregistrat progrese. Iar Vettel o sa fie campion mondial cu Ferrarii. Nu stiu cand, dar mai curand decat vor unii.
    3 5
  • a avut un sezon bun si a si uitat deja cum era sa lupte pentru locul 10 cu STR
    5 0
  • Corect Soxy!!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru