Ricciardo: "Nu are niciun sens să sărbătoresc, rezultatele contează doar duminica"

de Daniel Popescu
Sambata, 15.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daniel Ricciardo rămâne precaut după locul doi obţinut sâmbătă în calificările pentru Marele Premiu al Australiei, în timp ce Sebastian Vettel este dezamăgit de eliminarea din partea a doua a sesiunii.

Sunt foarte entuziasmat, dar în acelaşi timp rămân calm pentru că duminică este ziua care contează.

Daniel Ricciardo
Pilot Red Bull
Daniel Ricciardo a produs marea surpriză a calificărilor din cadrul Marelui Premiu al Australiei, după ce a obţinut locul doi pe grila de start la numai trei zecimi de secundă în spatele lui Lewis Hamilton.

Aplaudat la scena deschisă de fanii prezenţi în tribune, australianul preferă însă să rămână precaut şi spune că acest rezultat va avea valoare doar în cazul unei performante similare în cursa de duminică.

"Sunt foarte entuziasmat, dar în acelaşi timp rămân calm pentru că duminică este ziua care contează. Nu are niciun sens să dau o petrecere în această seară şi să nu mă concentrez pe cursa. Încă mai am câteva ceva de demonstrat pentru a fi în frunte. Ar fi grozav să fiu atât de sus în următoarele Mari Premii pentru a-mi betona poziţia în prima parte a grilei de start.

Este un pas înainte, dar mai este un pic de lucru", a declarat el.

▶ Ricciardo, învins în extremis de Hamilton în calificări

Este dezamăgitor, întrucât monopostul a fost foarte bun vineri. Monopostul pare să aibă potenţialul, aşa cum demonstrează Ricciardo.

Sebastian Vettel
Pilot Red Bull

Vettel, trădat de software-ul motorului Renault

Rezultatul lui Ricciardo a contrastat puternic cu contraperformanţa coechipierului său Sebastian Vettel, care a avut numeroase momente în care a pierdut sporadic controlul monopostului din cauza setărilor deficitare la software-ul motorului.

"Din cauza software-ului motorului, Vettel a fost lipsit de putere şi a avut o manevrabilitate foarte slabă. Trebuie să înţelegem ce s-a întâmplat, pentru că asta i-a compromis calificările", a explicat Christian Horner, şeful Red Bull Racing.

Clasat doar pe 13 în calificări, germanul va pleca de pe poziţia a 12-a după retrogradarea pe grilă a lui Valtteri Bottas, însă a admis că este dezamăgit.

"Nu sunt prea multe lucruri pe care le pot face acum.

Este dezamăgitor, întrucât monopostul a fost foarte bun vineri. Monopostul pare să aibă potenţialul, aşa cum demonstrează Ricciardo. Mă chinui mai mult cu condiţiile pentru pneuri de ploaie şi intermediare. Am avut probleme de manevrabilitate şi, dintr-un motiv sau altul, am pierdut din viteză pe parcursul nopţii şi trebuie să înţelegem de ce s-a întâmpla asta", a explicat el.

Marele Premiu al Australiei va avea loc duminică cu începere de la ora 08:00 şi va putea fi urmărit în România pe posturile de televiziune Dolce Sport, RTL şi M1, dar şi pe platforma online DolceTV. 

▶ Formula 1 la TV, pe internet şi pe tablete în 2014: unde poţi vedea în direct cursele din Marele Circ

Comentarii (6)

  • am pierdut din viteză pe parcursul nopţii şi trebuie să înţelegem de ce s-a întâmpla asta

    asta e, noaptea s-a intamplat nenorocirea nu pe pista azi :)))
    10 7
  • Florin
    Vettel ruuuulllllzzzzz!!!! The best, ever!!!
    6 6
  • Tot eu
    A facut RBR ce a facut si tot in fata sunt. NU au piloti exceptionali dar tare imi e ca vor castiga iarasi ambele titluri. Newey ar trebui sa apara pe toate cutiile de Red Bull...
    14 3
  • Vettel
    sarbatoreste tata ca nu mai prinzi
    6 2
  • Vettel pateste cam ce a patit Alonso in 2007. Campionul ultimilor ani, care a "confirmat" prin recastigarea titlului ia bataie de la un rookie. Vi se pare mare branza dar nu e. Asta e natura obisnuita a motorpsortului. E normal ca unii sa fie mai buni ca altii, e normal sa nu stim care din ei pana nu sunt pe aceeasi masina. Si e normal ca unul din ei, oricare, sa castige duelul. Uneori castiga cel mai bine cotat (pana atunci) alteori nu..
    4 5
  • Nu stiu de ce, dar cred ca pana maine motorul lui Vettel va fi pe masina lui Ricciardo :)) Ah, unde e Webber? Cu el lucrurile se rezolvau mult mai repede.
    5 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru