Ricciardo şi-a stabilit un nou obiectiv: să fie în lupta pentru titlu la ultima cursă

de Daniel Popescu
Joi, 11.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daniel Ricciardo şi-a stabilit ca obiectiv să rămână în lupta pentru titlul mondial până în ultima cursă a sezonului. Australianul trebuie astfel să reducă diferenţa faţă de Nico Rosberg de la 72 de puncte la cel mult 50.

Esential 3 victorii a obtinut Daniel Ricciardo in sezonul 2014
72 de puncte este diferenta dintre Nico Rosberg si Daniel Ricciardo in clasamentul general
50 de puncte se acorda castigatorului in ultima cursa a sezonului
Daniel Ricciardo este singurul pilot care a câştigat curse în acest sezon fără să concureze pentru Mercedes, iar în prezent ocupă locul trei în clasamentul general, la 72 de puncte în spatele liderului Nico Rosberg.

Cu şase curse înainte de finalul campaniei, pilotul echipei Red Bull Racing şi-a stabilit ca obiectiv să aibă şanse matematice la titlul mondial înaintea ultimei curse din Abu Dhabi, adică să reducă diferenţa care îl separă de Rosberg la cel mult 50 de puncte.

"Ideal este ca atunci când mergem în Abu Dhabi să fim la 50 de puncte şi să avem o şansă la titlu, cred că ar fi o realizare importantă indiferent ce se întâmplă acolo.

Simplul fapt de a ajunge la ultima cursă cu o şansă la titlu ar fi grozav. Acesta este obiectivul, dar vom aborda totul cursă de cursă", a declarat el pentru postul de televiziune Servus TV, aflat în proprietatea Red Bull.

Speranţele la titlu ale lui Ricciardo sunt impulsionate de faptul că, în mod tradiţional, circuitele din finalul campaniei sunt au în general o forţă de apăsare aerodinamică medie spre mare şi se potrivesc astfel mai bine caracteristicilor monopostului Red Bull.

"Sunt conştient că titlul este destul de departe, dar urmează câteva circuite care ni se potrivesc şi am câştigat câteva curse în acest an, aşa că dacă ajung din nou în această poziţie ştiu că o pot face din nouă. Avem nevoie de vreo două victorii şi de câteva curse slabe din partea liderului campionatului şi dintr-o dată orice devine posibil, aşa că vom vedea ce se va întâmpla", a adăugat el. Iată interviul acordat de Ricciardo postului Servus TV:

Via F1Fanatic 

Comentarii (4)

  • ...aceste declaratii ma depasesc...
    8 8
  • Nu-i nimic rau in faptul ca baiatul pastreaza totusi o speranta
    15 2
  • Ce ar fi o disciplina sportiva fara obiective?
    14 1
  • Singaporezul
    Daca omul e " da best of da rest" de ce nu?Totul este posibil.
    9 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru