Rivalii ii permit lui Schumacher sa testeze monopostul F60

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 31.07.2009
Echipele din Formula 1 au decis sa ii permita lui Michael Schumacher sa testeze monopostul Scuderiei Ferrari din acest sezon, desi acest lucru este interzis de regulament.

Testele din timpul sezonului au fost interzise in 2009 ca o masura radicala de reducere a costurilor, astfel ca Michael Schumacher s-a vazut in imposibilitatea de a testa monopostul Ferrari F60 inainte de revenirea in Formula 1 programata pentru Marele Premiu al Europei.

Cu toate acestea, Ferrari a trimis o scrisoare celorlalte echipe in care a solicitat acordul acestora pentru ca Schumacher sa poate efectua un test de o zi cu monopostul actual, intrucat septuplul campion mondial nu a avut oportunitatea de-l pilota pana in prezent.

Surprinzator, celalalte 7 echipe din cadrul Formula One Teams Association (FOTA) au fost de acord cu aceasta exceptie de la regula, informatia fiind confirmata de vice-presedintele organizatiei, John Howett.

"Cred ca toate echipele FOTA au fost de acord sa accepte cererea. Situatia lui Felipe Massa este nefericita, iar acesta este un gest sportiv pe care suntem siguri ca Ferrari il va respecta", a declarat Howett pentru site-ul SpeedTV.

In prezent nu este cunoscut daca Williams si Force India, cele doua echipe care in prezent nu fac parte din FOTA, au acceptat propunerea celor de la Ferrari.

Scuderia a motivat solicitarea facuta echipelor prin faptul ca acest teste are scopul de a evalua posibilitatea revenirii lui Schumacher in Formula 1.

Monoposturile din sezonul 2009 difera semnificativ fata de cele din ultimii ani, principalele modificari fiind semnalate in privinta pneurilor slick, a sistemului KERS si a conceptului aerodinamic. Schumacher a efectuat in aceasta dimineata un test de acomodare cu monopostul Ferrari din sezonul 2007.

Via | SpeedTV

Comentarii (1)

  • Super fair-play gestul FOTA
    Era logic sa il lase sa testeze un pic F60, avand in vedere situatia nefericita cu Massa. Din fericire FOTA chiar functioneaza si exista unitate si armonie intre echipe... Sun convins ca la un moment dat FOTA va deveni atat de puternica, incat ei vor fi cei care vor stabili regulile jocului, si isi vor imparti veniturile, aruncandu-l la cosul de gunoi al istoriei si pe Bernie si FIA. Bravo FOTA, sa fiti mereu asa uniti si sa nu il lasati pe Bernie sa va dezbine.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru