Roma va găzdui a doua cursă de F1 în Italia din 2012 sau 2013

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 01.09.2010
Primarul Romei a anunţat că oraşul italian va găzdui o cursă pe un circuit stradal începând din sezonul 2012 sau cel târziu în 2013.

Şansele că Roma să pătrundă în calendarul competiţional în viitorul apropiat rămân foarte ridicate, potrivit declaraţiilor făcute de primarul capitalei Italiei, Gianni Alemanno.

Într-un interviu acordat postul de televiziune Rai Uno, Alemanno a dezvăluit ca a ajuns la un acord cu Bernie Ecclestone, deţinătorul drepturilor comerciale ale competiţiei, pentru ca această cursă să fie inclusă în calendar în 2012 sau cel târziu în 2013.

"Începând din 2012 sau cel mai târziu din 2013, un Mare Premiu va avea loc la Roma. Aceasta va fi a doua cursă pentru Italia, pentru ca cea de la Monza este garantată", a declarat el referindu-se la faptul că Monza va găzdui Marele Premiu al Italiei cel puţin până în 2016.

Organizatorii au realizat deja un plan pentru un circuit stradal în centrul oraşului, însă există şanse ca acesta să fie abandonat în favoarea unui nou circuit amplasat în cartierul EUR.

"Există probleme, pentru că trebuie să ajungem la o înţelegere cu locuitorii cartierului EUR.

Avem un acord la nivel internaţional. Nu există nicio garanţie, dar promisiunile sunt foarte solide", a mai precizat el.

Iată cum va arăta circuitul de pe străzile din Roma dacă planul iniţial va rămâne în picioare:

Via | GMM

Taguri: Roma, circuit

Comentarii (4)

  • Ce rost are la Roma, pe cand in Italia sunt atatea circuite celebre, clasice, pe care s-au dat adevarate lupte si care ne-au oferit spectacol? ele trebuie doar modernizate, nu eliminate din calendar.
    banii conteaza!
    6 3
  • @maryo37
    Construieste acelasi circuit cu aceeasi suma de bani dar unul intr-un oras bine cunoscut si altul undeva la tara. Tu pe care-l vei aprecia mai mult? ;) Scopul de a-l construi la Roma e si de a atrage cat mai repede si mai mult iubitorii de f1. Altfel, sa construiesti un circuit si tribunele sa le vezi pe jumatate goale, inseamna o investitie ratata. :)
    3 1
  • @xiorel
    Pe cel unde e spectacol! Nimeni nu-mi garanteaza ca la Roma va fi spectacol(si nici nu cred!)
    Daca pe tine te impresioneaza banii si luxul, n-ai decat... In Italia oriunde ai construi tot vor veni fani cu zecile de mii, e imposibil sa nu fie prezenti. Italia are traditie si o are pe Ferrari. Italia nu e Romania! Acolo poti construi si pe plaja circuit ca tot vor veni fani pana se vor ocupa toate locurile. Problema e ca la Roma au mai multi sponsori si Berni primeste mai multi bani(stim prea bine cum se aranjeaza locurile in F1)
    Cand fanii aud de Imola, Vallelunga, Mugello sunt mai mult atrasi, decat ai spune... Roma(circuit stradal)
    1 0
  • salut
    ce un circuit urat va fi!!!
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru