Rosberg acuză că nu-i sunt recunoscute meritele la Mercedes GP

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 14.10.2010
Nico Rosberg consideră că rezultatele obţinute pentru Mercedes GP nu sunt recunoscute suficient de bine din cauza popularităţii de care se bucură Michael Schumacher.

Nico Rosberg ocupă locul 7 în clasamentul general cu 122 de puncte după primele 16 curse ale anului şi a acumulat cu numai 6 puncte mai puţin decât Felipe Massa.

Prestaţia sa din acest sezon a fost una peste aşteptări, atât datorită performantelor modeste ale monopostului Mercedes GP, cât şi a faptului că l-a dominat fără emoţii pe coechipierul său Michael Schumacher. Cu toate acestea, germanul consideră că meritele sale nu sunt recunoscute atât de bine, tocmai pentru că Schumacher a acaparat întreaga atenţie a presei internaţionale în urma revenirii în competiţie după o pauză de trei sezoane.

"Nu cred că performanţele mele sunt recunoscute suficient de bine. Schumacher are 15 ani de experienţă în Formula 1 şi cred că fost capabil să-şi adapteze mai bine stilul de condus la monopost, dar este la fel şi pentru mine. Experienţa nu m-a avantajat pentru că am concurat în principal cu pneuri cu "şanţuri", iar actualele pneuri faţă sunt diferite de tot ce a fost înainte", a declarat Rosberg referindu-se la faptul că noul său coechipier are probleme de adaptare cu pneurile Bridgestone, mult diferite faţă de cele din sezonul 2006.

Totuşi, Norbert Haug, directorul departamentului de motorsport al Mercedes, susţine că meritele lui Rosberg sunt recunoscute la nivelul constructorului german, admiţând că acesta a avut rezultate peste aşteptări.

"Cred că este evident că Rosberg a extras tot ce era posibil din monopost.

Numai în câteva rânduri nu a fost cazul. Cred că a învăţat foarte mult la Williams şi dacă ai numi un pilot tânăr şi experimentat în Formula 1 cu siguranţă l-ai menţiona pe Rosberg. Aşa că Rosberg este un bun punct de reper pentru toţi cei de pe grila de start", a declarat oficialul german.

Diferenţa de performanţe dintre Rosberg şi Schumacher nu este vizibilă numai în clasamentul general, ci şi în rezultatele obţinute în calificări, acolo unde Rosberg l-a învins pe setuplul campion mondial în 13 ocazii din cele 16.

Via | GMM

Comentarii (7)

  • frica?
    CRED CA USOR USOR SCHUMY INCEPE SA-L '' INCALECE '' PE ROSBERG CARE SIMTE CEL MAI BINE CE URMEAZA LA ANUL SCHUMY SE V-A BATE LA TITLU.........................
    7 7
  • salutare
    vise vise vise!!!!!!!!
    si nu trebuie sa scrii cu caps lock,pentru a te face evidentiat!!!!!!!
    7 7
  • Schumy fan 4 ever
    scandalul se va muta la anul in "tabara" echipei Mercedes...
    Asta e doar preludiul.
    5 3
  • schumi
    deja schumi a inceput sa zambeasca........
    5 2
  • Schumy fan 4 ever
    are si de ce... Nu a comis nici o gresala flagranta sezonul asta.
    4 3
  • Shumi e varza ce ciine a fost ce javra a ajuns(banii).
    3 12
  • zanzabuku
    f1
    nico isi merita punctele, a mers bine anul acesta. michael cred ca a facut cat de mult a putut, nu cred ca in sport poti fi campion la nesfarsit si daca in altetism de ex 1km arata tot la fel in f1 in ficare an il parcurgi cu alta masina. toti acesti piloti cand urca in monoposturile lor fac lucruri la care noi doar visam si totusi unii avem vreme sa ii judecam. paradoxal, nu?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru