Rosberg admite că trebuie să-şi îmbunătăţească starturile în curse

de Daniel Popescu
Luni, 12.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Rosberg consideră că este esenţial să-şi îmbunătăţească starturile în curse pentru a putea lupta pentru victorii cu coechipierul său Lewis Hamilton.

Esential 4 victorii consecutive a obtinut Lewis Hamilton in sezonul 2014
3 puncte este avansul lui Lewis Hamilton in clasa,mentul general in fata lui Nico Rosberg
Lewis Hamilton a obţinut duminică pe circuitul de la Barcelona a patra victorie consecutivă din acest sezon şi a devenit liderul clasamentului general.

Nico Rosberg nu a reuşit nici de această dată să reprezinte o ameninţare reală la adresa britanicului, chiar dacă a adoptat din nou o strategie diferită pentru pneuri, la fel ca în Bahrain. Germanul crede însă că trebuie să-şi îmbunătăţească starturile dacă vrea să poată reprezenta o ameninţare pentru coechipierul său.

"Din păcate, startul a fost slab. Este o mică slăbiciune pe care o am în acest moment. Am avut trei starturi proaste la rând şi asta m-a costat. Nu este bine şi trebuie să lucrăm la asta. Nu am fost suficient de aproape de Hamilton, dar dacă mai era un tur l-aş fi ajuns.

Sunt un pic devastat", a declarat pilotul echipei Mercedes.

Între timp, Hamilton afirmă că victoria să nu a fost deloc una uşoară, întrucât a trebuit să forţeze puternic pentru a-şi menţine avansul în faţa lui Rosberg.

"Rosberg a făcut o treabă fantastică, a fost foarte rapid. M-am chinuit să-l ţin în spate şi sunt recunoscător că am reuşit. Cred că am ceva de lucru în următoarele săptămâni, pentru că anul trecut ne-am chinuit la Monaco şi aici. Trebuie să descopăr unde pierd timp şi să aplic pentru următoarea cursă", a precizat britanicul. 

Comentarii (4)

  • mirel_f1
    Desigur mai ales ca urmatoarea cursa e la Monaco si acolo conteaza de pe ce loc pleci din grila de start,e doar optiunea ca Rosberg sa castige locul 1 in calificari altfel va fi foarte greu sa-l depaseasca pe Hamillton sau ori care alt adversar,desigur ar mai fi stategia opririlor la boxe care conteaza in castigarea unor locuri in cursa...
    10 0
  • starturile si nu numai, abordarea mai agresiva si tupeu, altfel un vesnic loc 2, daca nu are ham vreo defectiune, sincer ceilalti nu cred ca anul acesta va fi vreo echipa care sa le puna probleme pentru mercedes
    5 0
  • adidor77
    Din pacate Rosberg inca nu vrea sa accepte ca este pilotul nr. 2. Indiferent ce inbunatateste nu-l va depasi pe Hamilton. Iar chestia ca daca mai era un tur il ajungea pe Lewis este tot o amagire. A fost in spatele lui la 1 sec. cand mai erau 6 tururi din cursa si tot degeaba. Hamilton pur si simplu se joaca cu el. Personal mi-a facut impresia ca daca mai dura cursa si 20 de tururi, Ham tot pastra distanta de o sec intre ei. Diferenta in cursa intre ei este undeva de 0.5 - 0.8 sec. Eu spun ca in continuare o sa vedem duble Mercedes iar pozitionarea pe podium va fi tot 1. Ham si 2. Ros. Sa nu uitam ca Ham a abandonat in prima cursa, altfel acum era cu mult in fata lui Rosberg. Chiar daca ne convine sau nu, asta este in proportie de 99% anul lui Hamilton. Mai mult chiar, cred ca va fi campion la ultima cursa din Europa. Asa ca anul asta, adio spectaol !
    2 1
  • F1 din 1990
    Nicusoare, e greu, si cu plecarile si cu calificarile. Hamilton a ajuns la maturitate, sub presiune deocamdata nu a gresit, probabil ca este la apogeul carierei si e foarte hotarat sa castige titlul mondial. Am senzatia ca masina il asculta mai bine si iti da Nicusoare 2,3,4 secunde pe tur, in Spania te-ai apropiat, dar nu suficient. Mai inceraca, dar daca in urm 2-3 curse nu iei primul loc, te inainteaza astia la gradul de locotenent si vei avea grija de: pneuri, Vetel, Rici si altii sa nu-l deranjeze pe Ham, cre probabil isi va permite sa stea sa bea o cafea la un schimb de pneuri.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru