Rosberg: "Am nevoie de ajutorul lui Hamilton pentru a câştiga titlul"

de Daniel Popescu
Joi, 20.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Rosberg admite că are nevoie de ajutor din partea lui Lewis Hamilton pentru a câştiga titlul mondial şi speră ca acesta să concureze "curat".

Sunt aici pentru a încerca să câştig cursa, am nevoie şi de un pic de ajutor din partea lui Hamilton pentru a ocupa locul doi, dar atât.

Nico Rosberg
Pilot Mercedes
Nico Rosberg trebuie să recupereze 17 puncte pentru a câştiga titlul mondial în dauna coechipierului său de la Mercedes, Lewis Hamilton.

Chiar dacă în Abu Dhabi piloţii vor primi puncte duble, Rosberg poate pierde titlul inclusiv în cazul unei victorii, dacă britanicul va termina pe locul doi. În acest context, germanul a admis că are nevoie de ajutor din partea lui Hamilton şi speră ca acesta să concureze "curat", fără manevre riscante care ar putea declanşa incidente.

"Va fi o luptă grozavă şi intensă. La asta lucrez de ceva timp, pentru o astfel de şansă. Hamilton este un oponent grozav şi va fi un final bun de sezon. Sunt aici pentru a încerca să câştig cursa, am nevoie şi de un pic de ajutor din partea lui Hamilton pentru a ocupa locul doi, dar atât.

Sper ca Hamilton să facă ceva. Hamilton poate face ceva pentru ca totul să rămână curat, şi anume să concureze curat, aşa că nu este ca şi cum nu ar putea face nimic", a declarat germanul.

Totuşi, Hamilton susţine că nu simte nevoia de a discuta cu Rosberg înainte de cursă despre modul în care vor gestiona eventualele dueluri roată la roată din timpul cursei, întrucât crede că fiecare dintre ei ştie ce are de făcut pe circuit.

"Nu trebuie să facem asta, lucrurile au fost deja discutate la începutul sezonului şi de mai mai multe ori pe parcursul sezonului, inclusiv după Spa-Francorchamps, aşa că nu trebuie să o mai facem. Nu suntem copii, ştim ce este bine şi ce nu", a explicat el. 

▶ Avancronica Marelui Premiu din Abu Dhabi: Luptă decisivă pentru titlul mondial

Comentarii (14)

  • Daniel, titlul suna urat de tot. La fel ca si declaratia lui Rosberg!
    In titlu ar fi trebuit pus intre ghilimele cuvantul "ajutorul". Ca nu este chiar un ajutor. Ceva de genul
    Rosberg: Am nevoie de "ajutorul" lui Hamilton pentru a câştiga titlul!
    Se poate stii sursa articolului?
    Multumesc.
    13 2
  • Nu credeti ca are nevoie de prea mult ajutor?
    5 1
  • Rosberg mai ai 2 zile pana la cursa ....sun-o pe mama Omida ca poate
    rezolva ea ceva..........
    13 5
  • asta e sigur ca castiga el ..jegu
    3 15
  • serban stanescu
    Mai Nico ai grija ca iar gaseste Hami un neamt!
    0 1
  • as vrea ca Hamilton sa castige, dar ma abtin.
    19 4
  • mult mai frumos cand eram eu tanar si titlul era disputat de doi bravi piloti,iar noi ne intrebam cine o sa castige,Webber sau Alonso?Sa se mai "strecoare"un outsider intre Rosberg si Hamilton...absurd!
    1 3
  • Hamilton are titlul.
    Sunt sanse mici sa fie mai jos de locul 2.

    Rosberg are ditamai presiunea pe umeri de data asta. Cel care va comite o greseala s-ar putea sa fie chiar el, ca in cursa de la Soci, unde a distrus sansa de a realiza ceva din primul viraj al intregii curse.
    6 3
  • Hamilton ar trebui sa fie chiar imbecil sau bolnav psihic sa forteze aiurea. Atata timp cat locul 2 ii este suficient pt obtinerea titlului, nu vad de ce l-ar interesa cine castiga cursa sau de ce isi face Rosberg griji de dueluri roata la roata.
    6 0
  • Hamilton chiar este imbecil si bolnav psihic. Faptul ca este campion mondial este o intamplare. Nu merita sa castige. Filfizonul mai bine si-ar mai pune un cercel... in nas.
    5 12
  • @91Schumi06 - nu cred ca e atat de prost incat sa o comita Hamilton.
    Dintre ei doi, imi place mai mult de Rosberg decat Hamilton. Insa anul asta Rosberg a scapat 3 sanse mari si late de a demonstra ca e mai bun ca Hamilton: Suzuka, Soci, Monza... o a patra ar fi si Bahrain.

    Ham merita si are titlul. Indiferent cat de insportabil imi este.
    3 0
  • klausnake
    Amandoi sunt piloti de top,ajutati bine-nteles si de cea mai buna masina de pe grila.
    Din punct de vedere al talentului,Ham pare a fi un pic peste Rosberg,in schimb acesta din urma imi pare mult mai cerebral,mai "neamt",sa zic asa.
    Sa castige cel mai bun,chiar daca Hamilton poate merita mai mult titlul anul acesta,nu m-ar deranja cu nimic sa castige Rosberg,amandoi au muncit pentru asta!
    2 0
  • Sa nu cumva sa-i cedeze motorul lui Ham ... ca saracu` a muncit la maxim pentru titlul asta bine-meritat si vine Nico lae asta sa zica ca are nevoie de ajutor ! Mars ma ... munceste
    4 3
  • Doamne fereste sa se repete scenete de genul:
    -intrat in masina adversarului
    -un "brazilian" intra in masina adversarului
    -cedeaza frane, motor, samd....
    Vreau lupta pe pista, vreau un alonso, vetel, riciardo, raikonen combativi pana in ultimul tur, nu scenarii ....
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru