Rosberg: "Avem probleme în Bahrain, pneurile se supraîncălzesc"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 20.04.2012
Nico Rosberg a avertizat că Mercedes are în Bahrain cele mai mari probleme de până acum cu supraîncălzirea pneurilor din cauza temperaturilor ridicate.

Nico Rosberg a ocupat prima poziţie în a doua sesiune de antrenamente libere din Bahrain, însă pilotul german este îngrijorat de degradarea accelerată a pneurilor în regim de cursă.

El afirmă că, din cauza temperaturilor ambientale de aproximativ 30 de grade înregistrate, pneurile se degradează mai mult decât pe oricare alt circuit vizitat în acest debut de sezon.

"A fost o zi bună. Este bine să fim pe primul loc cu puţin combustibil, dar oricum ştim că maşina este bună cu puţin combustibil. Trebuie să analizăm unele lucruri. În general, probabil că condiţiile sunt cele mai proaste pe care le-am văzut aici în privinţa supraîncălzirii pneurilor. Am învăţat multe lucruri şi probabil stăm mult mai bine decât ne-am fi gândit. Dar trebuie să vedem unde suntem. Trebuie să facem schimbări, deoare ce condiţiile sunt foarte dificile", a precizat el.

Mercedes a avut numeroase probleme cu pneurile în cursele din Australia şi Malaysia, însă a părut să găsească o soluţie în China, acolo unde Rosberg a obţinut prima victorie din carieră.

Coechipierul său Michael Schumacher a minimalizat însă problemele, afirmând că fiecare echipă din paddock are dificultăţi cu supraîncălzirea pneurilor din cauza temperaturilor ridicate.

"Pneurile reprezintă marea problemă, pentru că cedează foarte rapid, dar este aceeaşi problemă pentru fiecare. Vom îmbunătăţi puţin. Să vedem de câte pneuri vom avea nevoie în cursa", a declarat septuplul campion mondial.

Pirelli furnizează în Bahrain pneuri de compoziţie soft şi medium.

Via | Mercedes

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru