Rosberg, dezamăgit de eroarea din primul viraj al cursei de la Soci

de Daniel Popescu
Luni, 13.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Rosberg a admis că este dezamăgit de eroarea comisă în timpul duelului cu Lewis Hamilton din startul cursei din Rusia, în urma căreia a pierdut orice şansă la victorie.

A fost doar o greşeală din partea mea. Pur şi simplu am frânat prea târziu, asta s-a întâmplat. Nu era necesar să fac asta. Sunt foarte dezamăgit.

Nico Rosberg
Pilot Mercedes
Nico Rosberg a fost determinat să-l depăşească pe coechipierul sau lewis Hamilton în startul Marelui Premiu al Rusiei, însă a frânat violent în primul viraj şi a fost nevoit să iasă larg pe asfaltul din jurul circuitului.

Pilotul echipei Mercedes i-a cedat imediat poziţia lui Hamilton, însă a fost nevoit să intre la boxe după ce şi-a deteriorat semnificativ pneurile faţă în momentul în care le-a blocat în urma frânarii violente. Germanul a reuşit în cele din urmă să-şi asigure locul doi, însă a admis că este dezamăgit de greşeala comisă în urma căreia a pierdut alte şapte puncte în favoarea coechipierului său.

"A fost doar o greşeală din partea mea. Pur şi simplu am frânat prea târziu, asta s-a întâmplat. Nu era necesar să fac asta.

Era virajul meu şi ar fi trebuit să fiu în frunte. Sunt foarte dezamăgit. Pneurile mele deveniseră pătrate, aşa că nu vedeam pe unde merg şi a trebuit să opresc la boxe. Am crezut că s-a terminat, dar parţial sunt mulţumit că am reuşit să ajung pe doi. Aş fi putut forţa mai mult în cursă, dar după cursă este întotdeauna mai uşor să vorbeşti", a declarat Rosberg.

Esential 17 puncte este diferenta dintre Lewis Hamilton si Nico Rosberg in clasamentul general
În schimb, Hamilton a avut parte de o cursă semnificativ mai liniştită şi afirmă că a forţat doar în momentul în care a simţit că Rosberg se poate apropia ameninţător în a doua parte a cursei.

"Imediat ce am fost la conducere, a trebuit să am grijă de pneuri, gestionarea combustibilului a fost destul de uşoară, iar monopostul a fost grozav până la sfârşitul cursei. Nu a trebuit să forţez şi, chiar şi când a trebuit să măresc ritmul pentru că Rosberg era în spate, a fost uşor să-i egalez timpii.

Monopostul a fost bgrozav în acest weekend", a declarat britanicul.

Via Autosport, SkySports

Comentarii (26)

  • de la frâna lui au pornit toate problemele, i-a încurcat pe ceilalţi şoferi, de el nu mai spun
    4 15
  • Ferrari
    Ne bucuram ca F1 a deveenit o competitie pentru soferi, chilotii au ramas ancorati intr-un alt topic de pe automarket, lol!
    4 8
  • mirciozauru
    Din pacate, Rosberg nu are nimic din ce ar presupune sa aiba un campion mondial. Mai mult e un smiorchioit si jumatate. Are sansa sa piloteze un monopost fantastic, in alte conditii nu ar putea emite sa se bata la titlu. Basca mai si vorbeste si nici asta nu-l ajuta. Mie mi-a devenit foarte antipatic.
    26 16
  • SĂ NU FIU ÎNŢELES GREŞIT: GRABA STRICĂ TREABA, POATE ALTA ERA SOARTA CURSEI PT. ROSBERG DUPĂ START . DACĂ NU ERA ACEA FRÂNARE, POATE VEDEAM O LUPTĂ ADEVĂRATĂ LA VÂRF. POATE CHIAR CEVA ROATĂ LA ROATĂ
    15 3
  • ,,nicusor ,, a avut noroc cu masina asta , altfel se zbatea in mediocritate in pluton ,o hahalera
    20 9
  • mircioz
    Ai vazut ce spunea unu ieri, ca trecut pe langa hamilton de nu a stiut ala ce se intampla cu el ...dar franele? Franeleeeeeee .....franeeeeeeeleeee bai ala de ieri care spuneai nico un pilot de exceptie, pai ba nico-frane baaaaaa daca erau boscheti acolo ma? Ce faceai? a? Cred ca hamilton a stat foarte relaxat inainte de viraj, stia ca nu poate frana ca altfel poate ii bloca trasa dar nu s-a pus la mintea lui, cred ca si hamilton a ras de ce vrea sa faca nico-frana :)))))
    24 6
  • campionatul nu e gata, nu mai topaiti ca niste cotoharle, campionul de anul acesta va fi Rosberg, sa va amintiti asta la finalul sezonului, hamilton va primi un mare cos cu banane ca premiu de consolare
    10 29
  • Asta e parere ta de junglist :)) si numai datorita faptului ca ai in minte doar cosuri de banane, nici nu vreau sa stiu cum se desfasoara o cursa f1 pentru tine din banana in banana :)))))
    20 2
  • Ferrari
    @Gaby, de ce ragi? crezi ca fara caps nu putem citi?
    6 3
  • MIRCIOZ
    ŞI EU DACĂ ERAM ÎN LOCUL LUI HAMILTON RÂDEAM DE MĂ PRĂPĂDEAM, A INTRAT CU VITEZĂ PREA MARE PE INTERIOR ŞI NU AVEA NICI O ŞANSĂ DE A REDRESA MAŞINA DECÂT FRÂNĂ PUTERNICĂ DUPĂ CARE DECOR. GREŞEALĂ DE ÎNCEPĂTOR
    17 7
  • MAI ALES CĂ ERA LA ÎNCEPUT DE CURSĂ
    11 5
  • daniel
    Ei,ei
    Cum se scuza Nicusor dupa fiecare cursa in care colegul de echipa il bate la fundic.
    Nu ar fi avut nici o sansa sa termine inaintea lui Lewis nici daca nu era greseala din primul viraj. Tot weekendul a fost mai bun decit germanul.
    Campionatul nu este inca incheiat dar Hamilton incepe sa aiba variante de a castiga trofeul. Nico are doar optiunea sa termine urmatorele curse in fata lui Lewis.
    17 4
  • nu rage nimeni. am maşină MERCEDES, ţin cu un pilot FERRARI, respect team-ul RBR, mă bucur pt MASSA când obţine rezultate, î-mi plac piloţii tineri care urcă ca valoare, urmăresc cursă de cursă , nu joc la pariuri doar pur şi simplu î-mi plac cursele mai ales cele de F1
    7 6
  • Gandindu-ma la rece si sper sa ma insel, Hamilton "poate" putea bloca trasa lui rosberg dar nu a facut-o, de ce oare? Acum ma intreb asa logic:
    1. Rosberg i-a mai distrus la spa o cursa si nu s-a luat nici o masura. E constient ca i-o poate face din nou, in fond e important sa castigi titlul chiar si prin nesportivitate, stim cazuri, nu? Mai bine eviti ca mai sunt 3 curse si sansele sunt egale inca.
    2. Poate are ordin de echipa sa nu il mai blocheze si care e mai rapid sa treaca, zic si eu.
    3. Hamilton e mult mai bun ca outsider si in majoritatea cazurilor isi invinge adversarii, posibil a gandit ca il depaseste ulterior cu drs-ul.

    Despre rosberg!
    1. Il urmaresc cursa de cursa, urmariti-l si voi in turul de incalzire, el nu isi incalzeaste suficient pneurile, pe bune, oare nimeni nu vede? Sau crede ca si le degradeaza, nu stiu, urmariti chestia asta si imi veti da dreptate.
    2. Dupa toate astea pleaca blana in cursa si spune ca primul viraj era al lui, ganditi-va logic, hamilton era pe exterior, daca vira concomitent cu nico... iar era out din cursa, dar a intarziat franarea sa vada daca neamtului ii iese manevra, cred ca a anticipat ca acesta nu poate si a stat linistit. Oricum reduse-se viteza optimizand-o pentru abordarea virajului.
    Una peste alta parerea mea este ca Rosberg ieri a fost kamikaze, in adevaratul sens al cuvantului, premiza fiind, ori el ori Lewis.
    Oare cum era un duel hamilton-alonso-vettel-raikkonen, oricare ar fi configuratia intre ei ca piloti rivali la mercedes si sa fie lasati sa castige cel mai bun? Oare isi taiau anvelopele unul celuilalt? ...nu cred!
    15 2
  • Rosberg a devenit un specialist in erori si in plus sufera de aroganta ... desi este batut de Hamilton cursa de cursa el nu recunoaste ca este un pilot mai slab si se plange de orice problema minora a monopostului.Daca Lewis nu va mai avea probleme tehnice si nu va fi sabotat de echipa Rosberg nu va avea nici o sansa sa iasa campion
    19 4
  • @niet A, nu, că Hamilton e vreun sfânt, niciodată n-a scos pe nimeni din cursă. Massa îți spune ceva? Și anul ăsta a făcut victime. De Vettel mai știi cum l-a scos pe Webber? Toți greșesc, problema e că Rosberg o face cam des. Vrea să țină ritmul cu Hamilton și forțează. E normal să apară greșelile, însă ale lui sunt grave și nu le mai poate corecta. Un duel fair-play cred că ar fi între Alonso și Raikkonen. Hamilton și Vettel te pot scoate oricând din cursă, nu sunt capabili să se controleze până la final și să accepte că adversarul poate fi mai rapid decât el.
    Hamilton își învinge adversarii când are o mașină precum cea Mercedes, că în trecut cu McLaren era jale prin pluton. Bietul Massa... În cursa asta Rosberg avea interiorul, așa că dacă îi ieșea perioada de frânare, Hamilton trebuia să se recunoască învins. Poate că n-o făcea și se împungeau.
    8 14
  • niet
    ai mare dreptate, vb în termeni tehnici. de-ar fi mai mulţi ca tine poate nu ar mai devia unii colegi de la subiect.
    12 1
  • hamilton către rosberg: DUTE BERBECULE!
    16 6
  • Ferr1 am vorbit din punct de vedere neutru, nu tin cu rosberg cu atat mai putin cu hamilton, tu vorbesti prin ochiul tau de fan inrait al lui alonso ca e cel mai bun pilot urmat de raikkonen, este opinia ta, numai ca eu m-am referit la duelul pilotilor care se bat la titlu cu sanse reale si egale in momentul de fata, nu dezgrop morti, de parca alonso nu a facut greseli in cariera. Daca am scris de un duel hamilton, alonso, vettel, raikkonen am facut-o pt ca as prefera pe oricare dintre ei intr-o lupta egala fara rosberg care daca pierde campionatul il pierde ca este mai putin talentat si din pacate nesportiv. Ca fapt divers, niciun pilot cu un monopost neperformant nu poate defila prin pluton, diferenta e ca exista ambitiosi ca hamilton care incearca cu monoposturi precum mclaren cand spuneai tu sa scoata untul din fiare. Acum nu ma intereseaza numele pilotului, daca acesta castiga curse, face depasiri de senzatie, nu sta la cutie, trece peste ordine de echipa ptr.a nu deveni nr.2, obtine pole-uri si mai si dezvolta masina am de ce sa ma uit la f1. Spre satisfactia ta ii doresc lui Alonso sa castige campionatul la anul, indiferent de echipa la care merge.
    13 4
  • @ acelasi pseudonim

    nu vrei sa te semnezi ”dani”? sa stie lumea pe aici cucine vorbeste
    e vb de principiul ”primul venit, primul servit”... exista un singur gaby, un singur ferr1, un singur ss76 etc. de ce sa fie doi dany? ce e asa greu de inteles. mi-as schimba eu eu pseudonimul dar crezi ca e normal dupa ce am postat aici cu ”dany” de 4-5 ani? oricine citeste in arhiva va crede ca tu esti acolo... in rest e dreptul tau sa ii dai banane lui hamilton cate doresti
    3 3
  • berbecul
    berbecul catre hamilton: ti-am taiat la spa un pneu si-acum iti dau fum pe bombeu :))
    12 1
  • tot berbecul
    Si ma duc de tembeleu :))
    12 2
  • @ dany
    mulţi din cei ce stau pe acest forum am observat că nu au cunoştinţe de curse, piloţi, echipe, istoria F1 dar ştiu să arunce cu mizerii de la unii la alţii. Nu fi supărat pe cel care î-ţi foloseşte nick-name-ul se va lăsa la un moment dat, el oricum este pe dinafară, şi cei care î-ţi respectă părerile oricum vor fi prietenii tăi.
    4 1
  • huehuehue
    @ gaby
    Pentru limba romana, apasa tasta 1
    0 0
  • scuze pt gramatică dar măcar nu încerc să jignesc pe nimeni
    1 0
  • de fapt când nu ştim curse ori înjurăm ori ne uităm la gramatică
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru