Rosberg: "Este un mare avantaj că plec din pole position"

de Daniel Popescu
Sambata, 09.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Rosberg consideră că are şanse mari să câştige cursa din Spania datorită pole position-ului obţinut în calificări, iar Lewis Hamilton a admis că nu a avut un ritm suficient de bun.

Depăşirile sunt mai dificile aici, aşa că este un mare avantaj să încep în frunte.

Nico Rosberg
Pilot Mercedes
Nico Rosberg a reuşit să spargă gheaţa şi să obţină pe circuitul de la Barcelona primul pole position în acest an, după ce în precedentele patru etape acesta i-a revenit coechipierului său, Lewis Hamilton.

Germanul avea nevoie ca de aer de o astfel de performanţă ca urmare a faptului că trebuie să recupereze 27 de puncte de Hamilton. În plus, circuitul de la Barcelona este recunoscut pentru dificultatea de a depăşi, iar 8 dintre ultimele 10 curse au fost câştigate de pilotul care a plecat din pole position.

"Aveam nevoie de asta, dar este doar un pas spre câştigarea cursei. Strategia este importantă. Este un avantaj mare că am un set suplimentar de pneuri folosite pentru cursă. Depăşirile sunt mai dificile aici, aşa că este un mare avantaj să încep în frunte", a declarat germanul.

Hamilton a fost cu aproape trei zecimi de secundă mai lent decât coechipierul său, iar la conferinţa de presă de după calificări a admis că nu a fost în cea mai bună formă.

Totuşi, britanicul sugerează că, în ciuda dificultăţii de a depăşi, nu se consideră deja învins.

"Rosberg a făcut o treabă grozavă. Monopostul nu a fost atât de stabil pe cât am vrut. Nu cred că m-a prins pe picior greşit, pur şi simplu nu am avut ritmul necesar şi nu am făcut o treabă grozavă. Duminică sunt multe în joc", a explicat el. 

Comentarii (9)

  • andrei
    Cel mai rau este ca maine Hamilton o sa il depaseasca.
    2 0
  • Una e sa pleci de pe locul 1 si alta e sa si ramai acolo Ros. Sa vedem maine ce o sa fie !!
    14 3
  • jul1974
    Eu zic ca Rosberg eun pilot de moral si avea nevoie de acest pol va pleca ca din pusca amintitiva cum era Massa in 2008 avea pol dadea 20 de sec
    nu era primul se zbatea in pluton si nu putea depasi, sunt genul de piloti care calculeaza totul, se multumesc cu locul ocupat decat sa riste si eventual sa castioge sau cu nesansa sa piarda tot
    6 4
  • pai cred ca o sa te depaseasca Lewis la plecare si apoi Vetel ! :))))
    4 0
  • jul1974 Fii serios ca Rosberg e ceva mai rapid ca Massa atat in regim de quali cat si in regim de cursa plus se descurca mai bn la depasiri.
    E in echipa cu cel mai rapid pilot de pe grila ...
    7 6
  • lolita
    ii face FENTEL pe ambii la start...sa vezi ris si panarama :)))
    9 12
  • fentel sa nu se faca pe el asa ca data trecuta, masina buna, pacat ca au piloti
    3 2
  • @lolita mama
    Confunzi starturile lui Alonso cu cele ale lui fentel! Sa aiba grija sa nu iasa prin decor si iar sa rupa aripa fata!
    3 4
  • celulitamea
    confunzi, alonso e L din cauza lui fentel
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru