Rosberg şi Hamilton: "Nu înţelegem ce s-a întâmplat cu pneurile"

de Daniel Popescu
Luni, 13.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Rosberg şi Lewis Hamilton susţin ca problemele pe care le-au avut cu pneurile după trecerea pe compoziţia hard sunt inexplicabile.

Este ciudat, nu este vorba doar de unele pneuri, ci şi de cele frontale, şi de cele spate. Nu există nicio explicaţie.

Nico Rosberg
Pilot Mercedes
Nico Rosberg şi Lewis Hamilton au monopolizat prima linie a grilei de start în Marele Premiu al Spaniei, însă problemele cu gestionarea pneurilor s-au repetat la fel ca în Bahrain.

Rosberg a reuşit cu greu să-şi păstreze poziţia de lider în primul stint cu pneuri medium, însă imediat după trecerea pe compoziţia hard a pierdut patru poziţii şi a terminat doar pe locul şase. Germanul nu înţelege motivele pentru care monopostul W04 nu este capabil să fie performant în ritm de cursă.

"Nu mă aşteptam să fie atât de dificil, credeam că vom fi într-o poziţie mai bună. A fost foarte dificil, dar de ce? De ce suntem atât de rapizi pe un tur şi atât de lenti în ritm de cursă? Este ciudat, nu este vorba doar de unele pneuri, ci şi de cele frontale, şi de cele spate. Nu există nicio explicaţie", a precizat el la finalul cursei.

Sunt pur şi simplu pierdut şi nu ştiu ce a mers prost.

Lewis Hamilton
Pilot Mercedes
Coechipierul său a avut parte de o cursă şi mai modesta: după un start ratat, Hamilton a coborât în pluton până pe locul 12 şi nu a câştigat nici măcar un punct, fiind la fel de circumspect ca şi Rosberg.

"A fost o experienţă prin care sincer să fiu nu vreau să mai trec.

Am făcut exact acelaşi lucru ca şi în Bahrain, dar nu am avut aderenta, nu am putut să forţez şi, în momentul în care forţăm, pneurile se degradau imediat. Sunt pur şi simplu pierdut şi nu ştiu ce a mers prost", a declarat el. 

Comentarii (14)

  • ii clar ca cei de la pirelli vor sa ii faca pe ferrari campioni de ce toti au probleme cu cauciucurile si ferrari nu?
    10 35
  • @alecs
    Nu numai pe Ferrari, ci si pe Lotus pe Force India, Sauber cu cel mai bun timp in cursa. Daca ne gandim bine au testat pe o masina Renault;)...cat de inteligent trebuie sa fii ca sa poti afirma asa ceva...dar, strugurii sunt acrii la unii.
    21 5
  • Shaade
    Ai dreptate Pirelli au testat pneurile pe un monopost Renault.Deci dava vrem sa vorbim de un usor avantaj poate au Lotus nu Ferrari.
    24 2
  • Las-o moarta alex ca fructele sunt sus in copac
    12 2
  • Alonso a trecut in primul viraj de hamy ca rapidu prin gara cand aveau toti pneuri putin uzate.
    16 3
  • Merc e varza, fac doar impresie artistica in calificari ca sa impresioneze marele patron Mercedes.
    14 3
  • Acuma ma gandesc ca nu Shumi era o problema . . .
    18 2
  • normal alex. kimi a stat pe pneuri medium mult mai mult decat au stat altii pe harduri si nu a fost nici o problema. probabil ca ai vazut alta cursa.
    10 0
  • JugaruGabi
    @ioaly

    Zau? Se vedea de la o posta de anul trecut ca nu era Schumi problema pentru care Merc-ul nu performa.
    9 0
  • @jugharu
    Eh, Mercedes performa dar cu Rosberg. Schumacher culegea farimituri. Hamilton are puncte cat n-a strans Schumaker intr-un intreg sezon.
    5 10
  • pai a strans pt n-a avut ghinionul lui schumi de anul trecut.vb sa va aflati in treaba.schumi avea si el sansa sa castige puncte in prima parte a sezonului asa ca nu mancati.... mercedes performa cu rosberg????=)) asa e -a castigat la curse si la campionate ...sa castige campionatul ham ham daca e mai bun .tot va laudati ca a strans puncte,parca cn stie ce a realizat.
    10 1
  • cucurbeu
    eu nu intelg ce cauta hamilton in F1 si alex pe forum :))
    7 13
  • ciprian
    curcubeu...ti-am urmarit comentarile si deviezi bai baiatul...nu stiu cand te-ai apucat de urmarir formula unu ..dar sincr esti praf...ori esti vreu ferarist ori un fan de a lui vettel desi mie greu sa cred ca acestia sunt baieti destepti care respecta valoarea pilotului si respecta invinsi..tu in schimb te-ai trezit sa spui ca hamilton nare ce cauta...bravoo bai baiatul mai penibil de atat nu se poate..urmareste evolutia britanicului inca de pe cand concura in formula britanica si pana astazi..trage linie si socoate..ca sa nu mai spun ca a luat titlul cand formula unu nu avea gadgeturile... gen kers si drs..vaiii mare e gradina ta doamne...
    5 1
  • Cu cauciucurile astea , nu cred ca iesi din garaj!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru