Rosberg va pilota monopostul lui Fangio din 1954 pe Nordschleife

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 18.07.2011
Nico Rosberg va pilota pe celebrul circuit de la Nordschleife monopostul Mercedes W196 cu care Juan Manuel Fangio a concurat în Formula 1 în 1954.

Marele Premiu al Germaniei de pe circuitul de la Nurburgring de la sfârşitul acestei săptămâni va avea o însemnătate specială pentru Nico Rosberg, unul dintre cei doi piloţi ai echipei Mercedes GP.

Germanul va avea rara oportunitate de a pilota un monopost Mercedes W196, cu care cvintuplul campion mondial Juan Manuel Fangio a concurat în Formula 1 în sezonul 1954. Evenimentul este cu atât mai special cu cât va avea loc pe Nordschleife, circuitul cu o lungime de peste 20 de kilometri care a găzduit în trecut Marele Premiu al Germaniei şi din care se trage actualul Nurburgring.

"Să vin la Nurburgring pentru Marele Premiu al Germaniei este întotdeauna ceva special pentru mine. Există atât de multă istorie în jurul acestui circuit incredibil, în special pentru Mercedes, cu piloţi grozavi din trecut care au avut atât de mult succes pe Nurburgring şi pe legendarul Nordschleife. În acest an voi avea oportunitatea de a pilota monopostul lui Juan Manuel Fangio din 1954 pe incredibilul circuit vechi, iar asta va fi foarte special", a declarat germanul.

Cu monopostul W196, Fangio a câştigat Marele Premiu al Germaniei şi alte trei curse pe parcursul sezonului 1954.

Experienţa lui Rosberg va avea loc la numai două săptămâni după ce Fernando Alonso a pilotat monopostul Ferrari 375 cu care Scuderia a obţinut în 1951 prima victorie din istorie în Formula 1 cu ajutorul argentinianului Jose Froilan Gonzalez.

Via | Mercedes GP

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru