Salariul lui Schumacher va fi platit de sponsori

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 12.01.2010
Mercedes GP a dezvaluit ca salariul lui Michael Schumacher pentru sezonul 2010 va fi achitat de sponsorii si partenerii echipei.

In contextul retragerii a nu mai putin de trei constructori din Formula 1 in 12 luni, Mercedes a reusit sa dea lovitura prin cumpararea echipei Brawn GP, cu speranta ca va beneficia de o expunere media similara cu cea a rivalilor de la Ferrari sau McLaren.

Miscarea a atras insa nemultumirea sindicatului muncitorilor al constructorului german, care a acuzat compania de cheltuirea unor sume considerabile pe timp de criza economica.

In replica, Mercedes GP sustine ca salariul de 7 milioane de euro al lui Michael Schumacher va fi platit de sponsori si ca implicarea financiara in F1 a scazut cu 60% comparativ cu sezonul 2005.

"In echipa noastra, banii pentru salariile pilotilor nostri vin numai de la sponsori si din drepturile TV. Acuzatiile nu iau in seama ca, cu propria echipa, Daimler (n.r - compania-mama a celor de la Mercedes) va cheltui cu aproximativ 60% mai putin decat in 2005. Prin noua noastra abordare, costurile au scazut la mai putin de jumatate in cinci ani", a declarat Norbert Haug, directorul de motorsport al Mercedes, pentru agentia de presa SID.

Potrivit declaratiilor oficialului german, Mercedes GP va avea un buget de ordinul zecilor de milioane de euro in sezonul 2010.

Via | Motorsport

Comentarii (3)

  • NeoGalaxy
    Greseli
    "zecimilor de milioane" nu cred ca exista dacat daca... 0.10 sau 0.20 arata ca o suma care se poate numi buget :)))))
    0 0
  • @NeoGalaxy
    Corect, probabil ca 0.2 este bugetul alocat pentru hesele de pneuri :)
    0 0
  • @daniel.popescu
    Incorect, probabil ca ai vrut sa zici husele de pneuri si nu hesele de pneuri :P bine ca nu ai zis fesele :))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru