Şasiul lui Alonso de la Monaco nu mai poate fi reparat

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 18.05.2010
Ferrari a anunţat că şasiul monopostului cu care Fernando Alonso a făcut un accident la Monaco nu mai poate fi utilizat în acest sezon.

Fernando Alonso şi-a avariat grav sasiul monopostului Ferrari în ultima sesiune de antrenamente libere de la Monaco. Din cauza defecţiunilor severe, spaniolul nu a participat la sesiunea de calificări, iar în cursă a utilizat un alt sasiu.

Echipa a sperat că va putea repara şasiul pentru Marele Premiu al Turciei de peste două săptămâni, însă în urma analizelor efectuate la Maranello mecanicii au constat că defecţiunile sunt prea severe pentru a putea fi remediate.

Dublul campion mondial va fi astfel nevoit să utilizeze un alt şasiu începând de la Marele Premiu al Turciei, echipa urmând să ia o decizie clară în această privinţă la începutul săptămânii viitoare.

Via | Ferrari

Comentarii (6)

  • ....
    nu inteleg cum sta treaba cu sasiul asta. daca schimba sasiul in timpul sezonului ce are? schumi cum l-a schimbat? nu va fii penalizat, nu? in cursa alonso a utilizat sasiu pe care l-a avariat, de zice ca in turcia spaniolul va fii nevoit sa concureze cu un alt sasiu?
    10 2
  • Andrei Dragan
    Uite Scuderia ca nici eu nu stiu prea bine cum sta treaba asta. Dar ei considera sasiu, tot monopostul. Desenul acestor monoposturi (sasiuri) este omologat la inceputul sezonului si anumite modificari nu mai sunt permise. Dar intre sasiu si celula de siguranta, sunt mari diferente. De aici apar probabil diferite intrebari. Ce s-a stricat la acest sasiu? Cred ca chiar celula de siguranta, care este partea dintre rezervor si aripa fata (racirile laterale se monteaza deci nu fac parte din celula). Cel putin din pozele arate, era o spartura in zona dintre pilot si suspensia fata. Deoarece celula de siguranta nu se poate repara pentru ca este conceputa ca un tot unitar, din fibra de carbon, practic toata masina trebuie reconstruita. Eu asa am inteles, dar o sa caut pe net pentru ca si pe mine ma intereseaza subiectul acesta.
    9 1
  • ....
    @ andrei. ce chestie. si in cazul celor 2 piloti de la williams care au avariat grav masinile ce e de facut? care au avariat mult mai grav monopostul decat alonso, sau cel putin asa este vizibil. totusi sasiul este cred partea de rezistenta a masinii. altcumva nu imi explic.totusi nu cred ca va fi o penalizare pentru alonso. si webber a schimbat sasiul anul trecut. parca in japonia a avariat el monopostul. deci alosno inseamna ca duminica a concurat cu acel sasiu avariat. daca spui tu ca practic este toata masina. ca doar nu a avut o masina de rezerva.
    6 3
  • ....
    @admin. poate ne ajuti tu in treaba asta:). care e faza cu sasiul lui alosno? cu ce sasiu a concurat la monaco.
    @andrei. am gasit ceva poze pe net. cu un posibil sasiu. asemanator cu cel din f1. cam asa arata. nu stiu daca am sau nu dreptate http://members.optusnet.com.au/bpatto/parts/mjk030.JPG
    4 1
  • scuderia
    Ideea este ca nu in orice saptamana se construieste sasiu , si cred ca sunt si omologate la inceperea sezonului...Schumi nu are un sasiu cu totul nou , numai apatamentul este schimbat .
    6 0
  • @scuderia
    sasiul lui alonso din cursa de la monaco a fost inlocuit complet cu cel din testele din presezon.
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru