Sauber l-ar putea readuce pe Barrichello în Formula 1 în 2014

de Daniel Popescu
Vineri, 27.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sauber analizează posibilitatea de a semna un contract cu Rubens Barrichello pentru sezonul 2014, potrivit presei internaţionale.

Esential 326 de curse are Rubens Barrichello in palmares in Formula 1
10 milioane de dolari este suma minima pe care Barrichello ar putea sa o aduca la Sauber
Sauber este una dintre echipele care nu şi-a finalizat încă linia de piloţi pentru sezonul 2014 al Formulei 1, singura certitudine fiind prezenţa rusului Sergey Sirotkin.

În condiţiile în care plecarea lui Nico Hulkenberg este iminentă, Sauber ar avea opţiunea de a-l păstra pe Esteban Gutierrez, însă mexicanul nu a reuşit să impresioneze prin performanţe, mai ales că nu a terminat niciodată în puncte. În plus, prin prisma lipsei de experienţă a lui Sirotkin, Sauber ar avea nevoie de un pilot experimentat, mai ales că anul viitor regulamentul tehnic se va schimba radical.

În acest sens, publicaţia germană Auto Motor und Sport speculează că Sauber este interesată de serviciile lui Rubens Barrichello, care are avantajul unei experienţe bogate în Formula 1. În plus, brazilianul ar putea aduce cel puţin 10 milioane de dolari la echipă prin intermediul sponsorilor personali, lucru important pentru o echipă care se confrunta cu grave probleme de natura financiară.

Barrichello a refuzat să comenteze informaţiile, însă susţine că este pregătit să revină în Marele Circ dacă va avea o astfel de oportunitate.

"Ar trebui să-mi antrenez doar gâtul, iar apoi aş putea concura chiar şi mâine", a declarat el pentru postul de televiziune Globo.

Barrichello s-a retras din Formula 1 la sfârşitul sezonului 2011, iar anul trecut a concurat în IndyCar, cel mai bun rezultat al său fiind un loc patru. În acest an a concurat în cursele de sportscar din Brazilia, reuşind să obţină un loc doi într-una dintre curse.

Via Motorsport

Comentarii (2)

  • Poate revin si Schumi, Hakkinen, Coulthard, Irvine, Villeneuve si Damon Hill si fac curse de "old boys". Aia din GP2 la ce mai alearga?
    3 2
  • Aia din GP2 nu prea mai au sponsori.
    Barrichello are, Sirotkin are. Pentru o echipa in prag de colaps, mi se pare cam...nu stiu cum...declaratia lui Monishei, referitoare la rezultatele lui Gutierrez blah blah. Nu prea cred ca isi mai permite fineturi legate de performanta cand visteria e goala. Se poate spune cinstit ca pilotul care va aduce cei mai multi bani va primi locul, oricum toata lumea stie asta. Altfel, daca ar vrea performanta, ar trage cu dintii de Hulkenberg sa ramana...
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru