Sauber neagă că Ferrari i-a interzis lui Perez să lupte pentru victorie

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 26.03.2012
Peter Sauber a negat teoriile apărute după cursa de la Sepang potrivit cărora Ferrari i-a interzis lui Sergio Perez să-l atace pe Fernando Alonso pentru a-şi adjudeca victoria.

Fernando Alonso şi Sergio Perez au fost principalii beneficiari ai ploii torenţiale care a bulversat Marele Premiu al Malaysiei, iar pilotul echipei Sauber s-a apropiat ameninţător de spaniolul în a doua parte a cursei.

În acel moment, inginerul de cursă al lui Perez i-a transmis un mesaj prin care i-a sugerat să păstreze poziţia pe care o ocupa în acel moment. "Checo (n.r - porecla lui Perez), fii atent, avem nevoie de poziţie, avem nevoie de poziţie".

Câteva minute mai târziu, mexicanul a ieşit în decor şi a ratat orice şansă de a-l mai ataca pe Alonso pentru victorie. Cele două evenimente au condus la numeroase speculaţii potrivit cărora Perez a fost împiedicat să-l atace pe Alonso, însă informaţiile au fost negate de Peter Sauber, şeful echipei elveţiene.

"Inginerul s-a referit la faptul că avem nevoie de rezultat. A spus asta pentru că, în spatele nostru, toate echipele din plutonul de mijloc, adică principalii noştri rivali, au câştigat puncte.

Aşa că a fost important să păstrăm rezultatul", a declarat el.

Întrebat dacă a discutat în mod specific cu oficialii Ferrari despre duelul dintre Alonso şi Perez, Sauber a replicat: "100% nu a fost nimic. Nu am avut nicio discuţie despre Checo şi nu am avut nicio discuţie despre poziţie".

Speculaţiile au apărut datorită faptului că Sauber utilizează motoare Ferrari, iar Perez este membru în Academia de Piloţi a Scuderiei. În plus, în ultima perioadă, Perez a fost creditat cu mari şanse să-l înlocuiască pe Felipe Massa la Ferrari chiar în timpul sezonului.

Speculaţiile au luat amploare după cursă din Malaysia, mai multe surse afirmând că înlocuirea s-ar putea petrece chiar înaintea Marelui Premiu al Chinei din 15 aprilie, însă informaţiile au fost negate de Stefano Domenicali, şeful Scuderiei. "Nu este adevărat, nu este adevărat. Să ne bucurăm de această victorie", a precizat italianul.

Via | SkySports

Comentarii (14)

  • Andrei
    Prostii
    Astea cu teoria conspiratiei. Ca in tensiunea de atunci a mers Domenicali cu contr la mangerul lui perez sa il semneze ca sa ii lase cursa. Echipele mari nu se dau in laturi de la nimica, dar nu cred ca au avut timp sa intervina. f1manager.ro
    8 8
  • A fost odata o cursa in care mesajul era cam asa: "Alonso is faster than you. Did you get the message?"
    Dar ce faci cand Alonso nu e mai rapid? Cum sa formulezi mesajul?
    Cam asa:
    "Avem nevoie de aceasta pozitie."

    Tot nu e gata reteta. Cum faci sa nu para ca renunti dupa ce l-ai alergat si prins? Ca gaina: te impiedici.

    Acum nu stiu cat este adevar. Dar daca este adevarat, se aseaza in vitrina langa Singapore 2008, Hockenheim 2010 si Dumnezeu si Alonso mai stiu cate altele ...
    15 17
  • *do
    1 4
  • tot e bine ca mai aveti un capat de morcov de ros
    Alonso ca sa poata fi atacat de Perez trebuia sa fie primul in cursa ma bucur ca n-a fost Ham in urma lui sau pilotul ploii Schumacher ca daca pateau ce-a patit Perez nu stiu ce-ati mai fi spus.
    12 5
  • bunicutul
    Mita
    Ferrari a mituit pe toti in cursa asta ... Perez, Karthikeyan, mecanicii McLaren, pana si pe Dumnezeu pentru ploaie, defapt Dumnezeu i-a lasat la butoanele ploii. De ceva vreme lui Hamilton ii dau paracetamul sinus. ...
    12 7
  • calinjv
    nu m-ar mira
    ferrari sunt niste trisori, nu m-ar mira sa fie ceva adevarat in toata povestea asta
    7 13
  • Nu cred ca Sauber sau Perez au lasat deliberat Ferrari sa castige cursa. In fond toata lumea se leaga de niste cuvinte spuse, le traduc , interpreteaza sau speculeaza cum vor si doar aduc mai multa publicitatea Formulei 1. Sa mai avem si noi, cei ce suntem pasionati de acest sport, ce citi. :-)
    4 3
  • bb brunes
    mi se pare usor absurd; sunt sigur ca la felul in care gonea perez si la lipsa lui de experienta, ar fi gresit cu siguranta...de acest lucru s-au temut si membrii echipei, care i-au transmis sa se multumeasca..cu atat, decat sa abandoneze, cine stie, in ultimele tururi; in ceea ce priveste aceasta intelegere, intre ehcipe, despre care se vorbeste, pot sa pun pariu ca oricat le-ar fi oferit, sa zicem, ferrari celor de la sauber, ca sa il lase pe alonso sa castige, n-ar fi ratat pentru nimic echipa o astfel de victorie..ca la urma urmei, da-o in colo de motorizare ferrari, era vorba de prestigiul lor...de victorie, ceea ce urmaresc toate echipele;insa exemplul bun al lui maldonado de cursa trecuta...perez avea nevoie sa fie atent, pentru a nu rata si locul asta 2 care este mai mult decat bun pentru el..
    de aceea nu mi se pare ca ar fi existat mita sau mai stiu eu ce se mai discuta..a castigat alonso, a fost norocul lui..nu e ca si cum ar fi castigat un hrt...s-a mai intamplat si anul trecut, datorita unor greseli, sa reuseasca...alaturi de talentul de care da, inca dispune alonso, e cam singura sansa a celor de la ferrari,caci masina prea buna nu au...insa daca se iveste o astfel de ocazie, nu imi dau seama de ce tuturor li se pare ca a fost ceva in neregula..nu e ca si cum ar fi fost ok toti in cursa si l-au lasat, rand pe rand, pe alonso sa treaca
    5 2
  • e, nu l-au lasat rand pe rand pe alonso sa treaca. A fost o debandada acolo, nu lasat intentionat. Dar intentionat sau nu, rezultatul e acelasi, cu alonso trezit cu sansa nesperata de victorie.
    Cu intelegerea ferrari-sauber, daca e, este una tacita stabilita cu mult timp in urma, iar acest "avem nevoie de aceasta pozitie" da apa la moara. Sincer, nu prea cred, dar habarnam.
    1 1
  • ???
    nu stiu de ce atat caz cand de fapt ordinele de echipa sunt permise, ce mai tura vura daca au fost ordine au fost daca nu nu???
    1 0
  • sunt permise dar nu dau bine la public. asa putem legaliza si prostitutia dar ....
    nu s-a pus problema de legal-ilegal ci daca si-a varat maichiduta coada, caz in care ar fi inca o pata pe victoriile (unele) discutabile ale lui alonso
    2 2
  • Alonso si locul 1
    Pana sa i se transmita acel mesaj '' Avem nevoie de aceasta pozitie '' sau cam asa ceva Perez a pilotat monopostul la maxim fara nici o greseala,dovada fiind timpii obtinuti pe fiecare tur.Dupa transmiterea mesajului nu a mai putut pilota si chiar a gresit....incredibil chiar a gresit intr-un viraj , care cum scria un coleg putea ramane impotmolit acolo.Extraordinar.Si-am inacalecat pe-o se-am fost pacaliti asa. Oricum felicitari lui Alonso pentru cursa facuta.Sunt putini piloti care cu o tigaie de masina aduc asemenea rezultate. Numai bine
    4 3
  • Ciudat ???
    Mie in formula 1 nu mi se mai pare nimic ciudat. Amintiti-va de Crashgate. Nimeni ar fi crezut asa ceva ar fi posibil si totusi au convins un nebun sa o faca. Mi sa pare ciudat ca tot Alonso era benificiarul... Dar de, Santander are multi bani si asa au reusit sa-l convinga pe Massa anul trecut ca "Alonso is faster than you". Trebuie sa recunosc, Alonso e cel mai bun pilot al momentului dar se intampla prea multe lucruri "magice" in jurul lui.
    Too many politics cu ar fi zis Ayrton.
    2 0
  • bb brunes
    cand au fost date acele ordine de echipa, era in joc titlul de campion mondial al lui alonso...iar in ceea ce il priveste pe massa,da,castiga puncte,insa era tot pe o pozitie inferioara...de aceea echipa a ales sa il lase pe el sa castige...erau astfel de interese in joc, nu ca mituieste alonso pe toata lumea, cu banii de la sponsori, sa castige curse...
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru