Schimbare de regulament: piloţii vor putea utiliza cinci motoare fără să fie penalizaţi

de Daniel Popescu
Sambata, 28.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Echipele au decis să crească numărul de motoare pe sezon pe care le poate utiliza un pilot fără să fie penalizat de patru la cinci, ca urmare a numeroaselor defecţiuni tehnice din Australia.

Esential 5 va fi numarul de motoare pe care le va putea utiliza un pilot fara sa fie penalizat
Regulamentul tehnic prevede că un pilot poate utiliza doar patru motoare în sezonul 2015 fără să fie penalizat pe grila de start, cu unul mai puţin decât în 2014.

La propunerea celor de la Red Bull Racing, echipele au ajuns la un acord în unanimitate pentru a creşte însă limita la cinci motoare, ca urmare a numeroaselor defecţiuni înregistrate în primele două etape. Red Bull Racing a fost deja nevoită să folosească un al doilea motor pentru Daniel Ricciardo, Mercedes a avut o defecţiune la admisie în antrenamentele din Malaysia, iar numeroase alte echipe au început deja să înlocuiască anumite componente care atrag de asemenea penalizări.

Schimbarea a fost adoptată în unanimitate pentru ca producătorii de motoare să poată profita la maxim de permisiunea de a dezvolta unităţile de propulsie în timpul sezonului.

În plus, echipele speră ca în acest fel să evite situaţiile în care un pilot parcurge foarte puţine tururi în antrenamente pentru conservarea motorului, element care ar afecta numărul de fani din tribune în ziua de vineri.

Pentru a intra în vigoare, propunerea trebuie aprobată de FIA, iar acest lucru s-ar putea petrece înainte de Marele Premiu al Chinei de peste două săptămâni.

Via Autosport

Comentarii (1)

  • Ha,ha,ha...
    Se accepta "modificari"in regulament doar daca se leaga de numarul "platitorilor" ce vin sa vada cateva ture in plus la antrenamente...jenant !
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru