Schumacher a devenit cetăţean de onoare al oraşului Spa

de Daniel Popescu
Vineri, 31.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Michael Schumacher a fost numit cetăţean de onoare al oraşului Spa cu ocazia aniversării a 300 de curse în Formula 1 chiar pe circuitul belgian.

Esential 6 victorii a obtinut Schumacher pe circuitul de la Spa-Francorchamps
Michael Schumacher a avut parte vineri de o frumoasă surpriză din partea oficialilor localităţii Spa din Belgia, acolo unde se află şi circuitul de la Spa-Francorchamps. Septuplul campion mondial a fost numit cetăţean de onoare al localităţii care numără numai 10.000 de locuitori, drept cadou pentru cele 300 de curse în Formula 1 pe care le aniversează în acest weekend, dar şi pentru numeroasele performanţe obţinute aici în cariera de peste 20 de ani.

"În această dimineaţă (n.r - joi) au avut parte de o primire foarte frumoasă şi am devenit cetăţean de onoare al oraşului Spa. Asta este ceva foarte special pentru mine. De aceea 300 devine special, pentru că aniversez asta la Spa. Pentru mine, totul s-a întâmplat aici la Spa. Prima cursă, prima victorie, câteva victorii frumoase şi curse interesante, al şaptelea titlu în 2004, aniversarea de 20 de ani de anul trecut şi acum numărul 300 care a fost onorat.

Este pachetul complet. Spa a însemnat întotdeauna mult pentru mine. Întotdeauna am spus că mă simt ca acasă", a declarat germanul la conferinţa de presă de vineri.

Urmareste Automarket
Pe de altă parte, Schumacher susţine că nu şi-a propus niciodată ca obiectiv să ajungă la un număr atât de mare de curse, mai ales că se retrăsese din Formula 1 la finalul anului 2006.

"Cu siguranţă este interesant, este un număr frumos să fiu prin preajmă.

Un număr pe care nu credeam că-l voi face când m-am retras la sfârşitul lui 2006. Acum sunt aici şi numărăm până la 300, dar la un moment dat am fost întrebat dacă cineva va bate recordul de 250 şi nu ştiu câte de curse al lui Riccardo Patrase (n.r - 256). Am spus să uităm de asta pentru că nu este interesant pentru mine, iar acum suntem aici", a adăugat el.

Comentarii (2)

  • brembo
    mei, nu se poate... Prima cursa la Spa, prima victorie la Spa. Victorii de legenda pe ploaie la Spa. Si tot nu s-a terminat? Nu. Si cea de-a 300-a cursa tot la Spa.
    3 1
  • Poate si prima victorie de la revenire va fi tot la Spa :D
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru