Schumacher a refuzat postul de pilot de teste pentru Pirelli

de Daniel Popescu
Luni, 12.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Paul Hembery a dezvăluit că Michael Schumacher a refuzat propunerea de a deveni pilotul de teste al celor de la Pirelli în 2013. Candidaţii sunt Adrian Sutil, Jaime Alguersuari şi Kamui Kobayashi.

Am încercat să-l conving în Japonia, dar nu a funcţionat. Cred că vrea să facă paraşutism sau ceva de genul acesta.

Paul Hembery
Director Pirelli Motorsport
Pirelli a anunţat la începutul lunii octombrie că va încerca să-l convingă pe Michael Schumacher să fie pilotul de teste al companiei în 2013, pentru a rămâne conectat la Formula 1 după retragerea de la finalul acestui an.

Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport, a confirmat că i-a făcut germanului o astfel de ofertă, însă septuplul campion mondial a refuzat. "Am încercat să-l conving în Japonia, dar nu a funcţionat. Cred că vrea să facă paraşutism sau ceva de genul acesta", a declarat britanicul pentru publicaţia braziliană Totalrace.

În acest context, Pirelli îşi îndreaptă deja atenţia spre piloţi precum Adrian Sutil sau Jaime Alguersuari, în ciuda faptului că amândoi sunt creditaţi să revină în Formula 1 la Force India şi, respectiv, Sauber.

"Lucas di Grassi (n.r - actualul pilot de teste) face o treabă bună pentru noi.

După anul viitor, continuitatea lui depinde de decizia noastră de a rămâne sau nu în Formula 1 în 2014. Pe lângă di Grassi, evaluăm şi alte nume de pe piaţă, precum Sutil şi Alguersuari", a adăugat el.

Nu în ultimul rând, Pirelli l-ar putea angaja pe Kamui Kobayshi, despre care se vehiculează insistent că îşi va pierde locul la Sauber din cauza problemelor pe care le are cu sponsorii. "Este o posibilitate. Vom vedea ce se va întâmpla cu Kobayashi. Bănuiesc că încă încearcă să obţină un loc de pilot titular, aşa că vom aştepta", a încheiat el.

Via GMM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru