Schumacher a stabilit două noi recorduri la Spa-Francorchamps

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 29.08.2011
Michael Schumacher şi-a completat colecţia impresionantă de recorduri cu două noi performanţe în premieră obţinute duminică în Marele Premiu al Belgiei.

Spa-Francorchamps este circuitul pe care Michael Schumacher a obţinut unele dintre cele mai bune performanţe din cariera de 20 de ani, iar ediţia din weekendul care tocmai s-a încheiat stţ mărturie în acest sens.

Pilotul echipei Mercedes GP a plecat de pe poziţia a 24-a a grilei de start, cea mai slabă clasare în calificări din întreaga sa carieră, însă după o recuperare remarcabilă a terminat pe locul 5, în spatele lui Fernando Alonso.

Astfel, germanul a recuperat nu mai puţin de 19 poziţii, stabilind un nou record pentru cel mai mare număr de poziţii câştigate în timpul unei curse desfăşurate în Belgia.

Cel de-al doilea record are de asemenea legătură cu poziţia sa de la finalul cursei: Schumacher este singurul pilot care a terminat o cursă la Spa-Francorchamps în top 5 după ce a plecat cel mult de pe locul 20.

Schumacher a concurat de 14 ori pe faimosul circuit de la Spa-Francorchamps, acolo unde a debutat în Formula 1 în 1991, a obţinut prima victorie din carieră în 1992 şi şi-a trecut în cont un număr record de şase victorii, surclasându-l inclusiv pe Ayrton Senna.

Ediţia din 1998 rămâne însă o pată neagră în istorie, după ce germanul a intrat din spate în monopostul McLaren pilotat de David Coulthard pe o ploaie torenţială.

Comentarii (7)

  • da, Schumacher adauga la colectia personala. Iar se retrage si apare la 60 de ani ca sa mai adauge un record "Cel mai varstic pilot (poate numai din era moderna a F1, sa zicem dupa 2000) care a terminat in puncte. :)
    Totusi a avut la dispozitie kers, drs si pneuri ultra-degradabile.
    5 22
  • Pseudo-recoeduri...
    Asa, Schumacher este si cel mai varstnic pilot care si-a sters vizorul intr-o cursa din Belgia in timp ce avea parul pieptanat pe spate :P
    4 23
  • schumi DIE BESTE FAHRER
    doare ce a facut schumi.???...
    19 2
  • Schumi uber alles!
    Recordurile caracterizeaza principala calitate a lui Schumi: TENACITATEA!
    Hai Schumi!
    26 0
  • Spartanu
    Respect pt Schumi!
    @Titi-Schumacher,la fel ca oricare pilot a folosit kers-ul si DRS-ul,nu este singurul pilot
    10 1
  • Cea mai mare revenire
    Daca tot vorbim de reveniri spectaculoase, vreau sa va prezint sau sa va reamintesc de cea mai mare revenire intr-o cursa de F1.

    http://f1gp.ro/2011/08/09/f1-fun-facts-11-3/
    0 1
  • Schumy
    Mai vreti sa se retraga la sfarsitul sezonului??? Eu cred ca nu.................FORZA M S C
    18 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru