Schumacher acceptă vinovăţia pentru accident

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 27.06.2011
Michael Schumacher a admis că este răspunzător pentru accidentul de la Valencia cu Vitaly Petrov în urma căruia a pierdut orice şansă să termine cursa în puncte.

Michael Schumacher a plecat de pe locul opt în Marele Premiu al Europei şi avea ca obiectiv să obţină o clasare în puncte, însă speranţele sale s-au năruit după primul schimb de pneuri.

La revenirea pe traseu, pilotul echipei Mercedes GP a avut un contact cu Vitaly Petrov în urma căruia şi-a deterioarat aripa faţă. Nevoit să revină la boxe pentru înlocuirea componentei, germanul a coborât până pe locul 22 în clasament, iar în ccele din urmă a terminat cursa pe 17. El a admis că poartă întreaga responsabilitate pentru producerea accidentului.

"Nu a fost o cursă prea satisfăcătoare pentru mine. Rezultatul s-a decis după turul 15, când am 'alunecat' în Petrov şi am pierdut punctele pe care le-aş fi putut obţine. Ritmul nostru de cursă ar fi trebuit să ne permită să terminăm în jurul poziţiei de start, dar asta este doar o speculaţie."

"L-am văzut foarte târziu pe Petrov, am fost conştient că vine şi am încercat să frânez cât mai târziu posibil şi să abordez virajul alături de el.

Dar când am vrut să mă retrag, am blocat rotile fată şi am 'alunecat' în el, ceea ce evident a fost greşeala mea. Din acel moment cursa era terminată şi a trebuit doar să trec cu maşina de linia de sosire", a declarat Schumacher în cadrul unui comunicat de presă.

Via | Mercedes GP

Comentarii (3)

  • janick
    Fani Schumi...
    ....comentati! Al doilea sezon de cand tot obtine puncte, chiar titlu!
    ...,,dar asta este doar o speculaţie."
    3 4
  • hellboy
    Un adevarat campion
    Macar recunoaste (asa cum ii sta bine unui mare caracter) faptul ca a fost de vina. A si platit pentru asta. Sper sa urce si pe podium...nu doar sa fie aproape ca si in Canada.
    Nu il mai comparati pe Schumi cu Senna sau Prost, deoarece el e o medie facuta intre cei doi... (se vede la titluri).
    Fanilor F1 care il urati pe neamt, recunoasteti faptul ca e pe departe cel mai complet pilot ever!!!
    12 0
  • Campion intr-adevar, si ce campion!
    Daca o manevra ca aceasta nu-ti reuseste, te face sa arati ca un incepator. Alta data, cand manervra iti reuseste si reusesti sa obtii astfel un loc in plus, esti erou - sa vezi 2 masini in paralel intr-un viraj strans incanta orice fan, nu numai pe fanii pilotului care reuseste acest lucru.

    Tot el este, poate mai "ruginit" decat in anii de glorie, cu acelasi temperament si dorinta de a castiga, cu o motivare dovedita pana acum, cu un talent care se poate observa foarte usor in cursele in care ploua si diferentele dintre masinii scad foarte mult. Ca si exepmplu, in cea mai buna cursa a lui cu Mercedes (Canada 2011), dupa iesirea din pista a safety car-ului a ajuns sa-l atace pe Vettel!!!!

    Aceasta este posibilitatea masinii Mercedes de astazi, sper intr-o evolutie buna a monopostului anul acesta si anul viitor, sper sa ajunga pe podium deoarece merita acest lucru si, de ce nu, sper sa-si mai prelungeasca contractul cat mai mult timp posibil deoarece simpla lui prezenta in F1 atrage spectatorii.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru