Schumacher anticipează că Vettel va fi campion

de Daniel Popescu
Vineri, 12.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Michael Schumacher consideră că Sebastian Vettel va câştiga titlul mondial şi în acest sezon datorită faptului că deţine un monopost mai bun decât cel al lui Fernando Alonso.

Văd un avantaj clar de partea lui Vettel. Are pachetul de care are nevoie.

Michael Schumacher
Pilot Mercedes AMG
Sebastian Vettel a redus diferenţa care îl separă de Fernando Alonso la numai patru puncte în urma victoriei obţinute la Suzuka şi a abandonului suferit de pilotul Scuderiei Ferrari.

Presa internaţională consideră că, deşi este în continuare pe locul doi, Vettel a devenit principalul favorit la titlul mondial, întrucât Red Bull Racing a demonstrat în ultimele curse că deţine un monopost semnificativ mai rapid decât rivalii italieni.

Aceasta este şi opinia împărtăşită de septuplul campion mondial Michael Schumacher, care a admis însă că, cu numai o săptămână în urmă, era convins că Alonso va triumfa.

"Pentru mine, campionatul era deja decis. Cu avantajul pe care l-a avut atunci când a ajuns la Suzuka, m-am gândit că Alonso va câştiga (n.r - titlul mondial). Dar acum văd un avantaj clar de partea lui Vettel.

Are pachetul (n.r - monopostul) de care are nevoie şi sunt sigur că poate ajunge 'acasă'", a declarat germanul pentru publicaţia Bild.

În cazul în care va termina sezonul pe primul loc, Vettel va deveni cel mai tânăr triplu campion mondial din istoria Formulei 1 şi doar al treilea pilot care câştiga trei titluri consecutive, călcându-le astfel pe urme lui Juan Manuel Fangio (care are chiar patru titluri consecutive intre 1954-1957) şi Schumacher (cinci titluri consecutive intre 2000-2004).

Via GMM

Comentarii (11)

  • La cum decurge campionatu anul acesta, nu stii ce se intampla (CHIAR DACA AI CE-A MAI BUNA MASINA). Cam acesta este adevarul .
    18 4
  • Dictionarul
    ce-a se scrie legat prietene :)
    12 3
  • @dictionarul
    daca pe "ce-a" il scrie asa, pe "hais" cum crezi ca-l ortografieste?:)
    6 4
  • pinochio
    nu spune ca are un monopost clar mai rapid decat au italienii. Spune doar ca are monopostul care i se potriveste lui vettel.
    5 3
  • Ms oricum ptr observatie, mi-a scapat din tastatura .
    4 1
  • Pinochio
    Chiar daca daca are monopostul potrivit ptr el, asta nu inseamna ca nu vor fi ghinioane :D.
    4 0
  • GrosJan
    si alonso are monopostul potrivit. Dar a ratat doua curse bune din cauza calificarii prea jos in pluton (la monza si suzuka ma refer; poate mai sunt). Vettel e "mai complet", cand are masina nu iarta - pole si cursa.
    Pot fi ghinioane, dar nu e o regula. Nu mi se pare competenta sa mizezi pe ghinioanele altora dar, de, unii se multumesc si cu ce pica.
    3 2
  • Nu stiu ce nu se tot intelege. RB are un pachet mai bun. Verificati timpii de calificari. Au fost in stare sa faca o masina mai performanta. Asta este adevarul. Iar dupa 4 ani cu RB, Vettel stie cum sa foloseasca utilajul. Felicitari lor pentru asta!
    Deci in conditiile astea, el este cel mai mare favorit la castigarea campionatului. Cat despre Alonso, verificati timpii de calificare. Calificarile indica in mare masura performantele masinilor.
    3 1
  • Piqet: "grojean stie deja cine
    auziti dragi campioni!... totul depinde de Grojean el am observat ca joaca un rol imens la campionat. Adica are si el un cuvint de spus. Nustiu de ce dar observ ca deseori cei din echipa reno deseori sint implicati cu savirsirea accidentelor.
    4 3
  • GrosJan
    o masina se poate comporta diferit cu rezervorul plin. In calificari e aproape gol. Nu e o regula ca o masina buna in calificari va fi si in cursa. In afara de asta sunt piloti care merg mai bine decat altii cu rezervorul plin (inertie mai mare), deci inca o variabila ..
    4 2
  • Vettel va iesi campion mondial sezonul acesta. Este foarte clar, evident si precis.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru