Schumacher, cel mai bun pilot la depăşiri în primul tur în 2011

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 02.11.2011
Michael Schumacher este pilotul care a efectuat cele mai multe depăşiri în primul tur al curselor desfăşurate până în prezent în sezonul 2011.

Michael Schumacher traversează o perioadă pozitivă în Formula 1, după ce în ultimele curse a reuşit constant să-l învingă pe Nico Rosberg, apropiindu-se la numai cinci puncte de coechipierul său în clasamentul general.

Septuplul campion mondial a ieşit însă în evidenţă şi datorită numărului de depăşiri pe care le-a efectuat în primul tur al curselor, potrivit unei analize realizate de publicaţia germană Sport1.

Astfel, Schumacher a efectuat nu mai puţin de 42 de depăşiri în primul tur în cele 17 curse de până acum din acest an, ocupând detaşat prima poziţie în acest clasament. Pilotul echipei Mercedes GP este urmat la mare distanţă de Sebastien Buemi de la Toro Rosso cu 31 de depăşiri şi de Kamui Kobayashi de la Sauber cu 23 de depăşiri.

Numărul mare de depăşiri efectuate de Schumacher se datorează şi performanţelor mai slabe înregistrate în calificări. Chiar dacă promovează regulat în Q3, nu de puţine ori germanul a plecat în cursă de pe locurile 10-15, ceea ce i-a permis la start să depăşească numeroşi rivali, în special datorită sistemului KERS.

Acest lucru a fost evidenţiat şi în Marele Premiu al Indiei, când a câştigat trei poziţii în primul tur după ce a plecat de pe locul 12. În plus, el este într-o formă superioară în ritm de cursă comparativ cu performanţele obţinute în mod obişnuit în calificări.

La polul opus al clasamentului, Sebastian Vettel ocupă ultima poziţie cu numai două depăşiri efectuate în primul tur în acest an. În cazul dublului campion mondial, explicaţia este mult mai simplă: el a plecat de 13 ori din pole position în primele 17 curse ale anului, motiv pentru care a avut rareori un pilot în faţă pe care să-l depăşească chiar în debutul curselor.

Via | Sport1

Comentarii (19)

  • Magic 7
    Pai... cifra aia, adica 7, cu campionatele mondiale, cam vorbeste de la sine. Plus ca... sa nu uitam ca Schumacher a crescut ca si pilot in Formula 1 alaturi de Senna si Prost. Indiferent fiecare cu cine tine, nu cred ca e surpriza ce poate face Baronul. Si repet, mai are multe sa ne arate.
    27 2
  • Schumy
    Am si eu o intrebare l-a care doresc sa raspunda toti contestatarii lui MSC de pe acest site : Cand s-a produs tragicul accident al lui Senna cine era in monopostul din fata sa?
    4 8
  • @Gabyz
    Cand s-a produs accidentul lui Senna, MSC era pe 2. Sena forta, pentru ca MSC avea deja 3victorii si el nici macar un punct si in acea cursa MSC se apropia de el(Senna). Ce nu stia Senna este ca MSC avea putin carburant si urma sa opreasca foarte devreme... :( Schumi are o superstitie cu numerele pare. daca va uitati de-a lungul timpului a avut numai numere imp-are pe masina... na, fiecare cu pasarelele lui... revenind la subiect si anul trecut a avut o prestatie similara, dar nu a fost asa evident... cu un monopost pe masura talentului poate face lucruri marete. este o adevarata placere sa urmaresc cursele si sa vad cate o sclipire de-a maestrului.
    21 2
  • @michael_schumacher
    Schumacher pana la Imola castigase deja 2 curse nu 3, Interlagos si Aida, cu numerele impare ai aproape dreptate cu o singura exceptie debutul lui MSC a fost pe monopostul Jordan-Ford cu nr. 32. Sunt curios de unde ai informatia ca Schumacher la Imola 1994 avea putin carburant.
    8 1
  • Hakkinen
    @michael_schumacher
    Ce ciudat vorbesti la persoana a treia... nu erai tu pe 2? Ca sa vezi... How about that!!!
    2 11
  • @Daniel Popescu
    In India a plecat de pe 11, pt ca Petrov, calificat in fata lui, avea 5 pozitii penalizare ca urmare a accidentului din cursa trecuta care l-a scos chiar pe Schumacher din cursa
    6 0
  • hakkinen
    @Hakkinen
    Nu mai posta sub acest nume !
    @ALL-se face confuzie intre nick-ul meu "hakkinen" si "Hakkinen" -care apartine unei persoane cu conceptii total diferite fata de ale mele.
    3 4
  • Logheaza-te!Sau ai drepturi de autor pe id?Bolovane!
    4 4
  • Hakkinen
    @hakkinen
    Nu da nimeni nici un ban pe ce postezi tu sau pe parerile tale. Fii barbat si fa-ti cont, nu te doare mana. Daca erai curajos, nu postai pe ID-ul meu, ci iti alegeai tu altul, singurel.

    P.S. Sau rade lumea de tine, deh rade lumea si cand postezi pe ID-ul ctlnmihai, hakkinen sau alte ID-uri se pare ca nu te ajuta cand le copiezi.
    2 3
  • Depasiri
    Interesanta statistica, ma asteptam cumva la aceste date, Schumacher a avut un an bun, mai bun ca anul trecut, iar cu siguranta este un lucru bun. Performanta in calificari a fost mai slaba, dar performanta din curse si punctele de la final sunt mai importanta, sper ca la anul sa vedem foarte putine greseli si foarte multe curse bune. Sau cel putin asta imi doresc eu.
    7 0
  • @Hakkinen
    Esti batut in cap? am cont de 4 ani cu numele asta si vi tu acum sa-mi tii teorie...hai sa intrebam adminii sa vedem ce parere au,cine e "barbat" si cine e papagal !
    4 4
  • Hakkinen
    @hakkinen
    Ai vazut ce simplu a fost, ai cont, logheaza-te cu el. Haide sa intrebam adminii ce parere au, desi vezi ca te-ai facut singur papagal LOL.

    P.S. Ce te face sa crezi ca nu am user? Dar este asa de simplu sa fac misto de fraieri ca tine, doar pentru ca esti prea slab si-ti este rusine sa postezi logat. Iti trebuie cursa pentru a posta logat amice, iar asta este ceva ce nu o sa intalnesti la tine si la altii.
    1 5
  • rastafan2
    Schumi e cel mai bun de pe grila. Pacat ca nu are cu ce sa alerge. Se vede clar ca au monopostul al patrulea ca performante. Daca era de vina pilotul, colegul sau ar fi rupt norii. Dar nu se intampla. Speram ca la anul sa aiba cu ce sa alerge. E pacat de atata talent irosit. Ar avea multe de aratat.
    7 2
  • o stea care nu doreste sa apuna
    DACA NU ERA ACEST OM F1 CADEA PUTIN INTR-O UMBRA, POATE CHIAR MAI MULT. ESTE UN MERIT, CORECT SAU NU POATE NE VA ARATA MAI MULT LA ANUL. NU CRED CA E DEZAMAGIT, DESI MULTI AR FI PARASIT DE MULT COMPETITIA IN LOCUL LUI. VA DORESC NUMAI BINE !!!
    5 2
  • Schumacher
    o relicva de pilot,trebuia sa ramana la pensie sa-si vada de reumatism
    2 12
  • @F1.zone
    Cu tot respectul frate,dar daca asta ai inteles tu...esti varza!
    11 1
  • schumacher
    A scris episoade importante din istoria formulei 1. Greu de demonstrat ca nu ar fi cel mai marcant pilot din istoria de pana acum a acestui sport. Noi, fanii formulei 1, am fost vrand - nevrand alături de el in masina timp de aproape 20 de ani (chiar daca multi dintre noi numai pentru a-i face masina mai grea si a-l mai incetini). Egreu sa ii placi personalitatea pentru ca este un arogant in afara pistei, iar pe pista este intotdeauna sa faca orice pentru a castiga. Dar pentru cei care iubim formula 1, tipul asta este o legenda vie. Sa avem ocazia sa il urmarim inca in competitiile de duminica este un mare privilegiu (care nu va tine la nesfarsit).
    Va rugam deci pe cei care ii criticati stilul sau performantele sa fiti putin mai moderati, riscati sa jigniti toti fanii adevarati ai formulei 1.
    10 5
  • levier
    +100
    6 1
  • levier
    Ai mare dreptate. Copiii nostri, poate, vor afla despre el din comentariile din timpul curselor cu expresii gen "va mai amintiti cum a facut Schumacher...?". Noi ar trebui sa fim bucurosi ca il vedem live, inca un sezon cel putin. F1 ar fi fost mult mai anosta fara el. Succes Michael!
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru