Schumacher, dezamăgit de eroarea de strategie a echipei din calificări

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 10.06.2012
Michael Schumacher şi-a exprimat dezamăgirea pentru locul nouă de pe grila de start de la Montreal, mai ales că nu a înţeles de ce a fost chemat mai devreme la boxe.

Michael Schumacher avea speranţe mari pentru Marele Premiu al Canadei şi, după pole position-ul obţinut la Monaco, spera să obţină la Montreal prima victorie de la revenirea în Formula 1.

Planurile sale au şanse mici să se materializeze, întrucât vă pleca doar de pe locul nouă al grilei de start, însă germanul are un alt motiv de frustrare: echipa i-a transmis să renunţe la ultimul tur cronometrat, deşi era convins că se încadrase în timpul regulamentar.

"Nu cred că putem vorbi despre satisfacţie, mai degrabă despre dezamăgire, pentru că eram într-un tur bun. Totul a mers perfect în Q1 şi Q2. Am ieşit în Q3 pentru un singur tur, nu a funcţionat, iar apoi am decis să ieşim încă o dată pentru două tururi. Am început al doilea tur, am văzut lumina verde, iar apoi echipa mi-a transmis 'nu, este prea tarziu'. Asta este şi nu înţeleg ce s-a întâmplat. Am văzut lumina verde", a precizat el pentru postul de televiziune SkySports.

Ross Brawn, şeful Mercedes AMG, sustine insa ca germanul a trecut linia de sosire la 0.04 secunde dupa expirarea timpului si a admis că echipa a comis o eroare operaţională.

"A fost la limită.

Iniţial plănuisem să facem un singur tur, dar a trebuit să mai punem benzină în rezervor pentru a face încă unul, aşa că era destul de târziu. Nu a fost o decizie prea corectă. Planul era să meargă uşor în primul tur şi apoi să facă un timp bun în al doilea tur, dar a fost un pic prea lent. A pierdut prea mult timp când a încercat să realizeze o distanţă bună în trafic. Prin urmare, a trecut linia de sosire la 0.04 secunde după expirarea timpului şi nu a mai putut face un ultim tur", a precizat Brawn.

Via | SkySports | Mercedes

Comentarii (7)

  • Sunt curios la start, va fi o cursa Totul sau nimic. Garantez ca va fi minimum pe podium Schumi, dar de castigat va castiga Vettel. Parerea mea. Eu totusi sper in adancul sufletului sa castige, dar este destul de greu. Bafta si cel mai bun sa castige indiferent cine va fi.
    17 9
  • Cam multi in fata lui Schumi pt. a urca pe podium nu crezi?La cat "noroc" a avut Schumi pana acum un abandon nu ar fi o surpriza.
    17 5
  • Asa este, stii bancul ala despre pilotii de Avioane?
    La inceput ai un sac mare de noroc si un sac mic de experienta, ideal este sa il umpli pe ala de experienta inainte sa se goleasca ala de noroc. La schumi cred ca asta se cam intampla. Nu ii inteleg pe cei ce mi-au dat unlike la postul anterior, ca doar nu am lezat si nici nu am ofensat pe nimeni. Sunt frustrati probabil.
    13 4
  • Victor T
    @Gabi: Stii bancul ala cu gandeste inainte de a scrie ceva? Te-nteleg ca esti frustrat si vrei ca favoritul tau sa castige, doar pentru ca te ofticat faptul ca alti piloti sunt mai avantajati ca el, dar asta-i Formula 1. Cat despre prostia totul sau nimic, pentru Schumacher sau nu fie nici totul si nici nimic pentru ca nu doresc sa vad alti piloti scosi de pe pista de aceasta. Poate va castiga Vettel, poate Hamilton, poate Alonso, poate chiar altii, dar sa garantezi ca cineva o sa iasa pe podium desi cursa nu inceput este ori prostie or ofensa. Ai un vot rosu de mine doar pentru ca iti este greu sa gandesti inainte de a scrie ceva.
    3 11
  • @Victor T
    Ai dreptate omule, nu am ce sa iti zic, aveam draci la momentul cand a scris, dar asta nu este o scuza. Imi cer scuze.
    2 2
  • @Victor T

    Nu imi este greu sa gandesc. aici ai fost rautacios.
    4 0
  • rastafan2
    Ar trebui sa calculeze mai bine cei de la Mercedes. Isi ruineaza singuri sansele si isi bat joc de un om care munceste. Pacat.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru