Schumacher dezvăluie motivele pentru care a plecat la Ferrari în 1996

de Daniel Popescu
Vineri, 07.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Michael Schumacher a dezvăluit că părăsit Benetton la sfârşitul anului 1995 din postura de dublu campion mondial şi a semnat cu Ferrari pentru că acolo a găsit "calea potrivită pentru viitor".

Esential 1996 este sezonul in care Schumacher si-a inceput cariera la Ferrari
Speculaţiile din presa internaţională cu privire la potenţiala plecare a lui Lewis Hamilton la Mercedes au ridicat unele obiecţii prin prisma faptului că echipa germană nu este capabilă în acest moment să lupte constant pentru victorii.

Prin urmare, Hamilton nu ar avea motive reale să părăsească o echipă care luptă pentru titlu pentru o echipă care nu a reuşit încă să dezvolte un monopost competitiv, însă septuplul campion mondial Michael Schumacher a oferit o posibilă explicaţie pentru o astfel de înţelegere. La finalul anului 1995, germanul a părăsit Benetton după ce tocmai câştigase al doilea titlu mondial şi a semnat cu Ferrari, echipă care nu mai câştigase titlul piloţilor din 1979.

V-am spus că vom lua o decizie în octombrie şi vă vom spune atunci cum merg lucrurile.

Michael Schumacher
Pilot Mercedes
"Pentru a lua decizia din 1996 a fost foarte clar că s-au petrecut anumite lucruri care m-au determinat să vreau să fac o schimbare.
Căutam drumul cel bun spre viitorul meu din propria perspectivă, dar a trebuit să gestionez relaţiile personale pe care le aveam. Când l-am întâlnit pentru prima oară pe Jean Todt (n.r - la vremea respectivă, şeful Ferrari), a existat o corelaţie foarte clară datorită ideilor sale şi punctului său de vedere. Era acel punct de vedere pe care îl căutam pentru viitorul meu. Nu este important dacă a fost dificil sau nu. A fost clar că era o provocare şi în acel moment nu am avut nicio problemă să accept acea provocare"
, a declarat el.

Chiar dacă BBC susţine că Hamilton îl va înlocui la Mercedes chiar pe Schumacher, germanul insistă că nu a luat încă o decizie cu privire la viitorul său.

"Am citit sau am auzit (n.r - despre venirea lui Hamilton), dar evident nu am niciun comentariu de făcut. Cu siguranţă nu va exista niciun comunicat. V-am spus că vom lua o decizie în octombrie şi vă vom spune atunci cum merg lucrurile", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (1)

  • x_zone
    El tractoristo ramai in continuare in f1, asta este valoarea ta dintotdeauna, pe la mijlocul clasamentului, fara masina buna neica schumi esti doar un tractorist.
    3 11

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru