Schumacher explica motivele revenirii in Formula 1

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 23.12.2009
Michael Schumacher a decis sa revina in F1 in 2010 pentru ca si-a recapatat pasiunea pentru curse dupa ce a esuat in tentativa de a-l inlocui pe Felipe Massa la Ferrrari in august 2009.

Schumacher a confirmat miercuri ca va reveni in Formula 1 timp de trei ani incepand din sezonul viitor, urmand sa concureze pentru Mercedes GP alaturi de Nico Rosberg.

Germanul a admis ca motivele revenirii in competitie au legatura directa cu tentativa de a-l inlocui pe Felipe Massa la Ferrrari dupa accidentul suferit de brazilian in Ungaria. La vremea respectiva, septuplul campion mondial a fost obligat sa abandoneze revenirea in Formula 1 in urma unor probleme la gat cauzate de un accident de motocicleta.

"Pana de curand am fost convins ca mi-am incheiat cariera ca pilot de curse la Ferrari. Dar uneori lucrurile se schimba din senin si neanticipat. Dintr-o data, conditiile nu mai sunt aceleasi. In acel moment, trebuie sa-ti reconsideri deciziile pe care le-ai luat".

"Si, ca sa va spun adevarul, tentativa esuata de revenire din vara trecuta mi-a dat motive sa imi reconsider situatia. Am fost surprins de cat de rapid am fost din nou si cat de mult m-am dedicat acestui topic. Aparent, bateriile mele s-au reincarcat complet pe parcursul ultimilor trei ani.

Iar cand a aparut oportunitatea de a concura pentru Mercedes GP am realizat ca mi-a revenit motivatia si ca sunt plin de energie", a declarat germanul pentru site-ul sau oficial.

Schumacher a admis ca decizia de a reveni in competitie a fost ingreunata de deceniul petrecut alaturi de Scuderia Ferrari, afirmand ca va continua sa respecte echipa italiana.

"Intotdeauna voi purta o mare parte din Ferrari in inima mea si nu voi uita niciodata simpatia si pasiunea tifosilor. M-au sprijinit in intreaga lume prin devotamentului lor si le multumesc foarte mult pentru asta. Din aceasta cauza nu mi-a fost usor sa iau aceasta decizie. Am fost impreuna cu Ferrari timp de 14 ani si am experiemtnat multe momente grozave cu echipa in acest timp".

"Cea mai mare parte a vietii mele din F1 este rosie, asa ca exista o solidaritate puternica fata de acesti baieti care m-au acompaniat si care au facut masini grozave pentru mine. Aceasta solidaritate va ramane, chiar daca echipele noastre vor fi competitori pe pista.

Sunt sigur ca Ferrari isi va recapata puterea pentru ca echipajul este foarte puternic", a mai precizat Schumacher.

Via | Michael Schumacher

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru