Schumacher: "Formula 1 are nevoie de constructori"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 10.06.2009
Michael Schumacher considera ca Formula 1 are nevoie de constructori si solicita forului mondial sa respecte dorintele acestora.

FOTA si FIA continua razboiul pe tema regulamentului tehnic pentru sezonul 2010, in conditiile in care forul mondial va anunta vineri echipele acceptate pentru editia de anul viitor.

Echipele au amenintat anterior FIA ca se vor retrage din competitie in cazul in care cererile lor nu vor fi acceptate, iar Michael Schumacher crede ca Formula 1 are nevoie de constructori.

In cadrul unui interviu acordat site-ului oficial al Scuderiei Ferrari, fostul campion mondial sustine ca FIA trebuie sa accepte dorintele constructorilor si ca forul mondial nu poate schimba radical regulamentul intr-un timp atat de scurt.

"Nu este o situatie prea placuta in acest moment, mai ales cu sportul in care am participat in cea mai mare parte a carierei mele si pe care il iubesc cu adevarat. Nu este grozav sa vad ce se intampla", a declarat Schumacher. "Pana la urma, daca te gandesti la Ferrari, numele este atat de important si mare pentru acest sport. A devenit mare datorita sportului, dar in acelasi timp Ferrari a crescut si numele sportului".


"Nu poti vedea F1 fara Ferrari sau ceilalalti constructori care au participat atat de mult timp. Cred ca trebuie sa se ajunga la o solutie intr-un fel, iar solutia poate fi doar aceea care se potriveste echipelor care au construit F1 la stadiul din prezent".

"Nu te poti astepta ca astfel de schimbari drastice sa acceptate de constructori atat de importanti. Da, ai un obiectiv, vrei sa reduci costurile, dar trebuie sa faci asta pas cu pas, nu poti schimba lumea intr-o singura zi - asta este imposibil".

Intregul interviu video acordat de Schumacher ester disponibil aici.

FIA si FOTA incearca in aceste zile sa ajunga la o intelegere in privinta regulamentului tehnic pentru sezonul 2010. FIA va anunta vineri, 12 iunie, lista echipelor acceptate sa concureze in sezonul 2010.

Via | Ferrari

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru