Schumacher, frustrat dupa cursa dezamagitoare din China

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 19.04.2010
Michael Schumacher a admis ca este frustrat dupa prestatia dezamagitoare din China, unde a fost depasit succesiv de Lewis Hamilton, Vitaly Petrov si Felipe Massa.

Considerat unul dintre cei mai buni piloti pe ploaie pana la retragerea din competitie din 2006, Michael Schumacher si-a dezamagit fanii in Marele Premiu al Chinei.

Septuplul campion mondial nu a reusit sa tina pasul cu rivalii sai si a fost depasit de Lewis Hamilton printr-o maniera spectaculoasa. Ulterior, germanul s-a recunoscut invins si de debutantul Vitaly Petrov, iar Felipe Massa, fostul sau coechipier de la Ferrari, a invartit cutitul in rana cu numai doua tururi inainte de final, retrogradandu-l pana pe locul 10.

Schumacher a admis ca este frustrat de lipsa de performanta de la Shanghia, insa pune acest lucru pe seama degradarii pneurilor.

“A fost una dintre acele curse pe care nu vrei sa ti le reamintesti. Trebuie sa iau acest lucru ca pe o experienta si sa o accept, chiar daca este frustrant ca nu am reusit sa fac pneurile sa functioneze mai bine. Strategia mea nu a fost impresionanta, pentru ca in ultimele 10 tururi pneurile mele erau degradate si pareau mai mult sa fie slick-uri decat intermediare.

Am avut cateva lupte bune care au fost distractive, dar ultimul pitstop a fost prea devreme si luptele mele au fost fara speranta”, a precizat el.

Schumacher a fost surclasat din nou de coechipierul sau Nico Rosberg, care a terminat pe podium dupa ce a aplicat o strategie similara cu cea a lui Jenson Button, preferand sa ramana pe circuit in prima parte a cursei chiar daca ploaia incepuse sa se inteteasca.

Via | Mercedes GP | Foto: Mercedes GP

Comentarii (12)

  • f1_alonso
    MSH
    Varsta spune totu,imi pare rau ca a revenit in f1,cred ca se face de ras si face de ras si cele 7 titluri cu noua sa revenire.Pacat ,nu degeaba Kakinnen a demisionat ,pentru ca un pilot stie cand trebuie sa iasa din capionat.L anul nu cred ca o sa mai vedem echipa Mercedes pe grila de start.
    6 23
  • Schuni
    Era cel mai bun pe ploaie cand avea cea mai buna masina de pe circuit si era si mai tanar, nu?
    Oricum merge bine inca, parerea mea.
    17 6
  • Schumi
    Imi face placere sa-l vad pe pista, ca e pe P1 sau P10 el face spectacol. Performanta si-o va imbunatati chiar daca anul acesta e probabil sa nu castige campionatul. Foarte multi cunoscatori de F1 uita ca si in acest an testele sunt interzise, iar Schumi ar fi avut nevoie de aceste teste pe care chiar el, la inceputul anului, le trimitea intr-un oarecare derizoriu. Insa importanta acestora se vad acum.
    15 3
  • Ciprian
    M-am uitat pe timpi intermdiari si generali din cursa si Schumi a avut cei mai slabi timpi dintre toti are au terminat cursa pe toate tronsoanele in ultimele 5-10 tururi. Eu nu cred ca e cel mai slab de pe circuit. Cred ca e o problema cu setarile (care tine si de el) la masina sau/si asa cum a zis Haug cu sasiul lui care trebuie schimbat din cauza unei probleme de constructie. De la cursa la cursa a fot tot mai rapid in antrenamente si calificari exceptie facand China. Mai mult, intre nici alti doi colegi de echipa nu a fost in claificari o diferenta asa de mare ca intre Rosberg si Schumi, exceptie Petrov si Kubica parca. Sunt un admirator al lui si tin cu el in continuare. Asta nu inseamna ca nu vad si greselile lui, cum ar fi modul cum consuma pneurile, prea repede.
    4 7
  • revenire
    multi nu sunt de acord cu aceasta revenire, chiar il hulesc, dar aceasta nu a fost cumva o strategie de marketing a lui ecclestone sau todt. aduceti-va aminte ca anul trecut s-au vandut toate biletele la m.p. al belgiei in speranta ca va concura
    3 8
  • Schumi a demonstrat ce avea de demonstrat. Ma bucur ca a revenit desi multi nu sunt de acord cu aceasta revenire. Eu cred ca a facut-o din pasiune pentru F1. Din pacate anii petrecuti in afara circuitului + varsta isi spun cuvantul. As vrea sa ii vad si pe Hamilton, Alonso sau alti ca au curajul la varsta lui Schumi dupa 3 ani de absenta sa reviina in F1. Nu cred ca vreunu dintre ei ar avea rezultate mai bune. Sunt sigur ca daca ar ramane si la anul in F1, Schumi se mai poate bate pentru inca un titlu. Si chiar daca nu va ramane si la anul sa castige titlul cu numarul 8 sau va fi batjocorit de altii, pentru multi va ramane tot un pilot exceptional care a adus placerea de a conduce in F1. Forza Shumi!!
    9 9
  • @f1_alonso
    Hakkinen
    Se pare domnu' "balonso" ca te uiti la F1 de cateva luni. In primul rand pe dublul campion mondial finlandez il cheama Hakkinen. Iar in al doilea rand nu si-a dat demisia...ca nu lucreaza la uzina ca tine.

    Trecand peste comentariul inca unui "fin cunoscator al fenomenului" am avut aceeasi senzatie duminica: Schumi se afla pe circuit doar pentru imagine. Este pacat ca multa lume nu-l va mai asocia cu cele 7 titluri ci cu acest sezon 2010 care se anunta un fiasco.
    Recunosc ca nu am fost niciodata fanul lui, insa este pacat sa ajunga o sicana mobila in fata unor pusti ca Alguersuari, Hamilton sau Petrov.
    Din punctul meu de vedere, aceasta revenire a fost cea mai proasta decizie din cariera germanului!
    Pacat ca banii si presiunile sponsorilor au fost mai puternice decat ratiunea!
    5 13
  • hai cu cercu'
    Din fericire pentru F1 punctul tau de vedere nu conteaza.
    11 4
  • F1_ALONSO
    f1_alonso -esti varza mai baiatule.Dupa comentariul pe care l-ai facut la adresa lui Michael Schumacher pot sa-ti spun ca te uiti degeaba la Formula 1.Hai sa mai ateptam putin si ai sa vezi si rezultatele lui Schumacher pe care multi dintre asa zisii fani ai formulei 1 nu vor sa le vada.Banuiesc ca esti fan Alonso si nu-i contesta nimeni calitatile lui de pilot dar mai are multi ani de stat in formula 1 sau deja este prea tarziu sa mai ajunga la palmaresul lui schumi.Nu uita sezoanele 2008-2009 cand alerga la Renault fara nici o pauza in F1.
    5 1
  • levier.ro
    comentarii
    Din pacate, f1_alonso, mi-e teama ca nu cumva sa ai dreptate. Desi sunt fan al lui Schumacher, cred ca s-a putut vedea din 2006 ca acesta a pierdut teren in fata noii generatii (cred ca l-a pierdut dinainte, dar in 2005 a avut un material tehnic prea slab pentru a ne trece prin cap sa-l condamnam, respectiv in 2004 a avut unul prea bun pentru ca alti piloti sa-i poata face probleme).
    Totusi, eu unul ma bucur ca s-a intors (desi, daca suntem rationali, e greu sa credem ca va mai ajunge in varf - unde nu mai era nici inainte de retragere).
    Problema nu cred ca este varsta lui, ci tendinta continua de ameliorare a performantelor pilotilor de la o generatie la alta (fenomen care se produce in general in sport).
    Poate ca acest lucru este greu de acceptat pentru fanii lui Schumi, asa cum e greu probabil de acceptat pentru fanii lui Senna ca acesta a fost contestat la modul cel mai serios de Schumi in perioada '92-'94 (si asa cum ii vine greu unui fan al lui Alain Prost ca mine sa accepte ca dinainte de '88 Senna i-a fost in multe privinte superior Profesorului).
    Eu personal l-am urmarit pe Alonso de la debutul in Formula 3000 si m-am speriat de performanta lui superioara in primul an cu Renault in F1 (cu Arrows a fost greu sa se faca vizibil).
    In cursa de la Nurburgring a rezistat atacurilor lui Coulthard tur dupa tur in sicana NGK, fara sa schiteze cea mai mica greseala (eram convins ca inevitabil va frana prea tarziu si va iesi in decor, deoarace Coulthard iesea mereu mai bine din virajul 11 si se apropia la aspiratie inainte de perioada de franare pentru sicana). In final, Coulthard a cedat psihic, a franat mult prea tarziu si a abandonat.
    Poate ca Hamilton e chiar mai bun decat Alonso. Mie aceasta impresie mi-a creat-o in 2007 (cand au fost coechipieri). E drept ca a fost preferat de echipa, poate a si imprumutat setarile lui Alonso in prima parte a sezonului, dar a fost totusi sezonul sau de debut.
    Parerea mea este ca Shumacher nu trebuie comparat cu noile generatii (care in mod natural aduc cu piloti tot mai performanti).
    Alonso nu trebuie sa castige 8 titluri in fata lui Schumi pentru a fi mai mare decat Schumi. Alonso trebuie sa castige 8 titluri in fata lui Hamilton (sau sase, de fapt), pentru a fi mai mare decat Schumi.
    Alonso si Hamilton sunt probabil atat de grozavi tocmai datorita lui Schumi si a altora inaintea lui, care au ridicat mereu standardele: de la Senna inapoi pana la Fangio sau Farinna (sau de ce nu pana la Nuvolari care probabil a inventat derapajul controlat dus la nivel de arta de Gilles Villeneuve?).
    5 1
  • shumi-prostia
    Bosorogii la culcare
    Cum frate sa mai tii cu relicva asta de schumacher. Pai asta abia isi tarasete basinile prin padock si voi vreti sa mai castige si curse. Cica nu e sasiul bun. Da a lui Rosberg este? A ajuns saracul mosulica de rasul lumii!
    PLEACA MOSULE!
    1 6
  • Schumacher
    Pentru cei care nu inteleg ca F1 este un sport iar pilotii sunt niste sportivi care la rindul lor tre sa tina un regim si un ritm de viata similar sportului din care fac parte.Schumacher a lipsit 3 ani din F1 ,ducind o viata obisnuita,crescind copiii(care cer atentie)........E necesar sa se concentreze numai pe curse ,pentru un rezultat bun, cred ca se va intimpla in curind!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru