Schumacher i-a cerut scuze lui Barrichello prin SMS

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 26.08.2010
Michael Schumacher i-a cerut scuze prin SMS lui Rubens Barrichello pentru pilotajul agresiv din Ungaria, iar brazilianul a acceptat să se împace cu fostul său coechipier de la Ferrari.

Rubens Barrichello şi Michael Schumacher au luptat aprig pentru locul 10 în cursa de la Hungaroring spre finalul evenimentului, iar pilotul echipei Mercedes GP s-a apărat energic împingându-l pe rivalul său spre zidul de protecţie.

Manevra l-a nemulţumit pe brazilian, întrucât acesta a fost la un pas să producă un accident, iar Schumacher s-a mulţumit să-i ceară scuze prin intermediul unui comunicat de presă.

Conflictul s-a încheiat abia joi în paddock-ul de la Spa-Francorchamps, când Schumacher i-a trimis un mesaj text pe telefonul mobil pentru a-şi cere scuze. Germanul a făcut acest gest sub pretextul de a-l felicita pe fostul său coechipier de la Ferrari pentru aniversarea a 300 de curse în Marele Circ.

"Nu am nicio problemă să vorbesc cu Barrichello. Au existat două motive pentru care i-am trimis un mesaj text, iar unul dintre ele a fost că este al 300-lea său Grand Prix şi avem o istorie împreună. Am considerat că este potrivit să-l felicit şi să clarific situaţia, pentru că a rămas cu impresia că l-am împins în zid, dar nu asta a fost ambiţia mea.

Am vrut să concurez la limita fără niciun contact. Dacă el crede că l-am împins în zid, atunci îmi pare rău pentru asta", a declarat septuplul campion mondial la Spa-Francorchamps.

Chiar dacă în ultima perioadă l-a criticat dur pe Schumacher pentru stilul său de pilotaj, Barrichello spune că a acceptat scuzele sale şi că nu are nicio problemă personală cu el.

"Am primit astăzi un mesaj de la el, un SMS. Cineva i-a spus că am rămas cu impresia că m-a împins în zid, el a spus că nu a fost cazul şi şi-a cerut scuze pentru asta. I-am spus doar <mulţumesc, nicio problemă>. Am acceptat scuzele şi i-am urat să aibă un weekend bun. Viaţa merge mai departe", a explicat brazilianul.

Schumacher şi Barrichello au fost coechipieri la Ferrari timp de şase ani în perioada 2000-2005, iar colaborarea dintre cei doi a fost deseori afectată de statutul de pilot numărul 1 al germanului în cadrul Scuderiei.

Via | The Guardian

Comentarii (16)

  • salutare
    SMS???
    Probabil ca il durea piciorul sa mearga prin padock sa ii ceara scuze fata in fata lui Rubens!!!
    Chiar si cu acest gest de"marinimie"din partea lui Schumacher,tot ar trebui sanctionat drastic neamtul!!!!!!
    6 22
  • sms
    in romanica se dau afara antrenorii prin sms
    9 2
  • @mad79
    Da ce trebuia să-l pupe în dos...

    Mai ales că neamțul nu se consideră vinovat cu nimic.

    El a trăit și într-o epocă "să spunem" mai de aur a sporturilor cu motor, epocă în care manevrele la limită erau salutate de public nu huiduite.

    Erau manevrele bărbaților a căror scop era lupta și victoria.

    Cavalerii riscului (o carte de Dan Apostol, cred) chiar riscau, nu erau fetițe de bani gata ca plutonul fruntaș al burgheziei (Sechelariu Jr.) , adică cei care își permit să practice un asemenea sport astăzi.

    Sunt destule talente în canpionatele de kartig, dar mai ai nevoie și de boa**** (a se înțelege BANII) tăticului ptr a promova mai sus.

    De exemlu Petrov de era un simplu muritor de foame în fosta URSS mai pupa sprijinul "nomenclaturii" putiniste.

    Sau Hamilton a avut vreodată grija zilei de mâine, a venit tăticul său să-i spună că de Crăciun nu o să primească nimic ptr că nu sunt bani?

    Si o să sărbătorească la o supă de fasole chioară (fără afumături) "evenimentul".
    28 1
  • iulian
    coman_norbert
    RESPECT pentru post ai spus doar adevarul pur man
    16 0
  • NeoGalaxy
    Ferrari's 1st Eternal Fan
    Mult prea exagerata penalizarea lui Schumacher. Iar Barri saracul... are la fel de multe rezultate ca si pe vremea cand conducea la Honda, adica zero. Faptul ca pe un circuit a avut si el ocazia sa se apropie si sa-l depaseasca pe cel care l-a batut tot timpul chiar si cu aceea si masina... pentru un moment l-a facut sa-si piarda concentrarea si s-a transformat intr-un taur de corida. Ca Schumacher a gresit la Monaco este inteles dar aici nu a gresit cu nimic. Pana la urma nu el l-a obligat pe Barri sa sa mearga pararel cu zidul. Dar sunt multi care de abia asteptau sa-l palmuiasca pe Schumacher si o sa mai vedem astfel de decizii sa zicem gresite (aberante), sa speram doar ca o sa fie ceva mai rare.
    11 2
  • SMS ?
    Nu ati inteles nimic ! SMS pentru ca nu are minute :)))
    6 6
  • ba am înțeles
    "Da ce trebuia să-l pupe în dos..."

    Deci consideri că un om care este convins că nu a greșit cu nimic, merge să se milogească doar ptr că așa vrea "opinia publică"?
    Crezi că germanul este o nevertebrată? O moluscă, sau o amibă?

    Omul a spus clar că nu consideră că a greșit cu ceva, dar dacă Bari consideră contrariul își cere scuze. Simplu.

    De ce un SMS!!!
    vorba volant, scripta malent...
    Sau ptr că așa au vrut "mușchii" lui...
    14 0
  • !
    On: Pai da, nici eu nu vad de ce ar trebui sa-si ceara scuze. A fost un duel roata la roata si Barichello a exagerat din frustratie.
    Si pana la urma daca FIA nu il sanctioneaza pe Schumi, atunci totul a fost in regula.

    off: @ cobra: te rog trimite-mi si mie poza pe care o ai pusa la avatar aici pe automarket. e-mail : flavius.maxim@rocketmail.com
    0 4
  • @Icemanflavi
    Schumi a fost sancționat... 10 poziții pe grila de start la Spa.

    Și nu cred că o sancțiune FIA este măsura "adevărului"...
    Sau mai bine spus FIA (oameni din conducerea forului) a fost implicată prea mult în jocurile de culise din F1. Nu cred că au ei dreptul moral să judece pe alții.

    Dragul de președinte FIA a fost cel care a dat ordine de echipă în 2002, iar Schumi este cel care a cules și care încă mai "culege" roadele... de data asta negative ale afacerii. Dar adevăratul vinovat stă bine merci la cârma FIA.
    5 0
  • @coman_norbert
    Domnu' Coman am si eu placerea precum @iulian de a va felicita si a va oferii respect pentru comentariile anterioare echivalate cu adevaruri si v-as ruga sa reveniti de cate ori puteti si aveti placerea.
    4 2
  • :))
    off: @xiorelZii ca te-au impresionat muschii si nu vrei sa-l superi pe om... Trebuie sa te pui bine cu el, nu stii cum dai de el pe strada si n-ai vrea sa-l vezi suparat:))
    Respectele noastre stimate domn(@coman_norbert). Vezi... E atat de periculos incat fanii Schumy nu iau dat vot negativ... Pe noi ai vazut cum ne incarca de voturi negative, asta e... daca n-avem muschi:))
    Imi pun la avatar o poza cu un asasin platit:))
    @coman_norbert Pe langa faptul ca a condus intr-un din cele mai frumoase perioade ale F1, cu atatea legende pe circuit... Schumacher n-a fost nici pe departe omul care a venit cu bani(sa nu uitam din ce familie provine). A fost pur talent. Iar cand esti cel mai bun, normal ca se gasesc atatia care sa te sustina. Pe acele vremuri se promova talentul, nu banii(ca in prezent, de exemplu japonezul ala care plateste 7 mil. ca sa alerge, pardon, ca sa incurce pe altii). Cei care promoveaza in prezent in Formula 1 sunt toti cu bani, din familii bogate. Iar kartingul a ajuns un sport al bogatilor, nu al talentelor, precum si Formula 1, o data cu retragerea unor piloti va deveni.
    0 3
  • @maryo37
    1)Nene, ii multumesc lui Dumnezeu ca acest site nu este si-o camera deoarece imputzeai toata camera cu acest ultim com ;)
    2)Nu el primeste acele voturi pozitive, ci adevarurile ce reies din acele comentarii :p
    2 0
  • sunt un om normal
    Mușchii aparțin trecutului, nu mai practic "trasul de metale grele" de aproximativ 4 ani. Totuși am o oarecare construcție fizică.

    Merci ptr susținere, dar nu sunt și nu am fost o persoană agresivă, care să împună respect prin mahala.

    Nu frecventez cluburi, ascult jazz (și cântam). Am avut onoarea de a face parte din formația Harry Tavitian Trio, iar în 2005 am participat alături de formația Cultură sub Cenzură la Festivalul concurs de la Mamaia.

    Și cred că la 36 de ani nu sunt o persoană "octogenară", vă rog doar Norbert sau Coman, fără domnule.

    Actualmente studiez istoria și filosofia (masterate) urmând ca de anul viitor să forțez un doctorat pe o teză de filosofia istoriei. Studiile superioare le-am început la o vârstă mai înaintată, deoarece nu am avut posibilitatea materială de a fi întreținut de către mama mea în acest demers. Dar trecând de "prima tinerețe" chiar am fost interesat de studiu și nu de destrăbălări prin cluburile clujene.

    @maryo37
    F1 din pasiunea pentru mașini a unor oameni precum Enzo Ferrari s-a transformat într-o afacere de multe miliarde, iar afacerile nu au multe în comun cu sportul, mai ales în ceea ce privește aspectul moral al acestuia. Cei care suferă sunt tinerii piloți care încă mai visează la caracterul pur sportiv al întregii afaceri.
    Dar perioada eroică a F1 a cam apus (Spengler și Toynbee explicau faptul că o cultură-civilizație trece printr-o fază eroică înainte de a se "civiliza", o epocă să spunem cavalerească)...

    Dar în acest moment avem un sport deja civilizat :)
    2 0
  • @xiorel Nu stiu care dintre noi imputea, probabil tu ca esti prea incordat si scaparile erau pe masura. Ai auzit de ceea ce se numeste "gluma"? Cumva iti pare cunoscuta? Du-te si trage un fum de tigara si pe urma mai vorbim. In cazul in care n-ai observat mai sunt unii utilizatori care voteaza fara prea mare filosofie, dar de... tu stai inchis intr-o camera , ce sa stii matale.. Intr-o camera nu poti face glume decat cu peretii, asa ca te inteleg...
    0 1
  • @xiorel Nu e atac, ci e adevarul! Calmeaza-te si relaxeaza-te!
    @Coman Era o gluma, cateodata mai trebuie sa ne relaxam, nu? Daca stam mereu incordati ajungem la nebuni. F1 inseamna spectacol, distractie, placere... Asa ca mai trebuie sa si glumim:)
    0 1
  • @Coman Cat despre Formula 1, la fel ca tine, si eu sunt fericit ca Schumacher este aici si pe cat posibil ne arata cum se concura pe vremuri... Dar din pacate, banii conteaza! Ce sa-i facem... Asta-i viata.Si oricum nu mai cred intr-o schimbare a Formulei 1, o schimbare in mai rau, e posibila, dar in mai bine(adica sa mai vedem din nou dueluri, adevarate lupte pe circuit) nu va mai fi niciodata, din pacate:(
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru