Schumacher isi anunta revenirea in Formula 1!

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 18.12.2009
Michael Schumacher a informat Scuderia Ferrari ca este foarte posibil sa revina in Formula 1 la Mercedes GP, potrivit declaratiilor facute de Luca di Montezemolo.

Presedintele Ferrari a dejucat planurile celor de la Mercedes GP de a mentine suspansul in privinta revenirii lui Michael Schumacher in Formula 1, dezvaluind vineri ca a fost informat direct de septuplul campion mondial ca acesta este foarte aproape sa revina in Formula 1.

Declaratia confirma practic speculatiile lansate recent in presa internationala, potrivit carora Schumacher a ajuns la un acord verbal cu Mercedes GP conditionat de trecerea examenelor medicale.

"Schumacher m-a sunat joi si mi-a spus ca exista o posibilitate foarte, foarte, foarte puternica de a concura pentru Mercedes-Benz. Cu toate acestea, nu este decis inca 100%. Dar asta mi-a spus joi dimineata", a declarat Montezemolo la petrecerea de Craciun a Scuderiei Ferrari organizata pentru presa internationala.

Anterior, Ferrari a anuntat ca nu va bloca intelegerea dintre Schumacher si Mercedes GP, in ciuda faptului ca germanul este in prezent consultant al diviziei de masini de strada a Scuderiei.

Montezemolo nu si-a putut ascunde amaraciunea privind revenirea lui Schumacher in activitatea competitionala.

"Adevaratul Schumacher mi-a spus mi-a spus intotdeuna ca isi va incheia cariera la Ferrari. Nu uitati ca atunci cand incepi colaborarea cu un pilot asa cum am facut cu Schumacher in 1995, timp de peste 14 ani, esti de asemenea si un prieten. Putem sa ne contrazicem, dar ramanem prieteni. Nu voi uita ce a facut pentru Ferrari, iar el nu va uita ce am facut noi pentru el", a mai precizat el.

Se anticipeaza ca Mercedes GP va oficializa semnarea contractului cu Schumacher dupa ce germanul va trece testele medicale impuse de FIA.

Via | Ferrari

Comentarii (8)

  • ....
    pacat...
    0 0
  • de ce pacat?
    Atat timp cat revine..Ma bucur ca o sa vad cum e Schumi vs Rosberg si Hamilton.
    0 0
  • ????
    Schumacher nu in 1996 a trecut la Ferrari..parca in 94 si 95 a luat titlu cu Beneton nu?
    0 0
  • Schumi
    Oricum as lua-o, este in mod cert un castig.Un mare campion pe grila, chiar daca nu la nivelul cand s-a consacrat, insa categoric o mare lovitura de imagine pentru F1.
    0 0
  • DA !
    Fiind un MARE fan, Michael Schumacher, sunt extrem de bucuros. NU este un mare campionat, este cel mai mare campion al F1. Da... este ceva ce o sa creasca suspansul, spectacolul, rating-ul etc. Nu-mi mai ramane decat sa spui "Go Schumi Go !!"
    0 0
  • huh!
    abia astept ;)
    0 0
  • BRAVO SCHUMi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    BRAVO sunt foarte curios sa-l vad pe Michael Schumacher la Mercedes-Benz.
    E neamt si el si marca din Stuttgart.
    Mercedes-Benz the best !!!

    Pacat de BMW asa o marca sportiva si a parasit Formula 1.
    Primul motor din Formula 1 care ridica peste 19 000 RPM a fost BMW ENGINE.
    Aveau motoare de 5 stele.
    0 0
  • schimbare
    Desi Ferrari a vrut sa si-l asume pe Schumi pe viata, nu trebuie uitata retragerea acestuia, facuta cam in pripa si, oarecum, fortat. S-ar putea ca si Schumi dupa 2 campionate pierdute la Alonso sa fi pierdut din forta sa in interiorul echipei. Si in cei 3 ani cat a fost consultant, Schumi a fost cam dat de-o parte, iar prelungirea contractului a venit destul de tarziu, cand pe Schumi deja il rodea idea revenirii. In plus, el a fost pilot Mercedes in tinerete cred ca a contat si, mai ales, reintalnirea cu Ross Brawn. Buna treaba pt Mercedes cu achizitia Brawn GP.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru