Schumacher nu exclude revenirea in Formula 1

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 12.08.2009
Michael Schumacher a dezvaluit miercuri ca nu a luat inca o hotarare daca va mai concura pentru Ferrari in acest sezon sau pe parcursul anului viitor.

Schumacher a anuntat marti ca a fost nevoit sa-si abandoneze planurile pentru revenirea in Formula 1 din cauza problemelor la gat generate de accidentul de motocicleta din luna februarie.

Desi nu va concura in Marele Premiu al Europei din 23 august, prezenta sa pe circuit la urmatoarele curse de la Spa-Francorchamps si Monza nu este inca exlusa. Intrebat concret daca va concura in Belgia sau Italia sau chiar in sezonul urmator al Formulei 1, Schumacher a evitat sa dea un raspund concret.

"In aceasta afacere, speculatiile sunt un lucru natural. Multi oameni au opiniile si gandurile lor, dar realitatea este ca sunt foarte dezamagit ca nu voi face ceea ce mi-am dorit. Acesta este singurul lucru la care ma gandesc si pe care trebuie sa il diger intr-un fel", a declarat germanul in cadrul unei conferinte de presa sustinuta la Geneva.

Schumacher a admis ca este dezamagit de situatia creata si ca anticipa ca nu va putea concura in cursa de la Valencia.

"Va puteti imagina ca simt o oarecare frustare si ca sunt foarte trist.

Din cauza circumstantelor nu ma asteptam cu adevarat sa fiu pregatit, dar cu siguranta eram disponibil sa ajut echipa ca urmare a ceea ce s-a intamplat. Ne-am pregatit foarte serios, am facut tot ce am putut, dar inca de la inceput am mentionat intotdeauna ca vom face aceasta treaba numai daca voi fi pregatit. Este trist ca, in cele din urma, nu am reusit sa indeplinesc acest obiectiv", a explicat septuplul campion mondial.

Presa internationala a speculat ca Michael Schumacher ar fi putut efectua pregatirile inainte sa isi anunte revenirea in Formula 1, pentru a putea afla daca este intr-adevar capabil sa piloteze. Germanul a explicat insa ca singura modalitate de a afla daca poate reveni in Formula 1 a fost sa efectueze un test corespunzator cu un monopost.

"Este o singura metoda prin care poti sa afli daca esti capabil sa rezisti fortelor. Avem multe simulari, multe masini de antrenament si asa mai departe, dar niciuna nu a simulat stresul si cerintele unui monopost de F1 asupra corpului uman.

Prin urmare, a trebuit cu adevarat sa facem acest test pentru a afla", a mai precizat el.

In cele din urma, Ferrari a decis sa il inlocuiasca pe Felipe Massa cu Luca Badoer, hotararea fiind valabila deocamdata numai pentru Marele Premiu al Europei.

Via | Autosport

Comentarii (4)

  • schumacher
    ,,in aceasta afacere" mai trebuie niste verzisori la git si o sa participe la SPA-F....unde ii este lui drag. Adevarul este ca prea il vedea lumea pe primul loc doar daca era prezent pe grila. O sa vedem ce gogosi o sa mai lanseze Ferrari si maestrul miki(osa-l plinga o jumatate de cursa la valencia ,o sa ne imbolnaveasca pe toti).
    0 0
  • woord
    in caz ca nu ti-ai dat seama alexandrescu nu-l suporta pe schumacher asa ca va fi fericit de tot ceea ce s-a intamplat , pentru el alonso e pilotul fenomenal si da de imbolnavit o sa ii imbolnaveasca pe cei ce sunt fani schumacher sau ferrari asa ca mai gandeste-te
    0 0
  • "Accidentul moto, cel mai grav din cariera lui Schumi"
    Aveti careva link-ul unde e prezentat video-ul?
    0 0
  • guawar
    VIDEO Kimi Raikkonen, asa cum nu l-ati mai vazut
    http://sport.hotnews.ro/stiri-motor-6044062-video-kimi-raikkonen-asa-cum-nu-ati-mai-vazut.htm
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru