Schumacher refuză să anunţe planurile de viitor în Formula 1

de Daniel Popescu
Vineri, 28.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Michael Schumacher susţine că se concentrează pe ultimele şase curse ale sezonului şi a nu oferit niciun indiciu cu privire la decizia pe care o va lua în perspectiva sezonului 2013.

Am avut trei ani frumoşi care din păcate nu au decurs aşa cum ne-am fi dorit cu toţii din punct de vedere sportiv.

Michael Schumacher
Pilot Mercedes AMG
Michael Schumacher a avut o reacţie echilibrată după ce a aflat că va fi înlocuit de Lewis Hamilton în sezonul 2013. Într-un mesaj publicat pe site-ul său oficial de internet, septuplul campion mondial admite că cele trei sezoane petrecute la Mercedes nu au decurs aşa cum şi-ar fi dorit.

Totuşi, el a refuzat să facă orice comentariu cu privire la decizia pe care o va lua pentru sezonul următor, în contextul în care singurele sale opţiuni sunt retragerea din Formula 1 şi semnarea unui contract cu Sauber.

"Alături de echipă am avut trei ani frumoşi care din păcate nu au decurs aşa cum ne-am fi dorit cu toţii din punct de vedere sportiv. Îi doresc numai bine lui Hamilton, iar echipei îi doresc să obţină succesul pentru care am muncit atât de mult în procesul de construcţie.

Vreau să mulţumesc echipei pentru încrederea acordată şi tuturor băieţilor pentru devotamentul necondiţionat. Acum mă voi concentra pe următoarele curse", a declarat germanul.

Presa internaţională speculează că, dacă se va retrage din activitatea sportivă, Schumacher ar putea primi un rol în conducerea celor de la Mercedes.

La rândul său, şeful Ross Brawn i-a mulţumit lui Schumacher pentru contribuţia avută în cadrul echipei, însă a admis că rezultatele nu au fost cele pe care le aştepta.

"Din partea Mercedes, vreau să-i mulţumesc lui Schumacher pentru importanta contribuţie pe care a avut-o la creşterea echipei pe parcursul ultimelor trei sezoane. Energia şi devotamentul său au fost întotdeauna la înălţime, chiar şi atunci când rezultatele nu au corespuns aşteptărilor noastre, dar suntem determinaţi să terminăm sezonul 2012 pe un trend ascendent. Ca întotdeauna, a fost o plăcere să lucrez cu Schumacher", a precizat el.

Cu şase curse înainte de finalul sezonului 2012, Schumacher şi-a trecut în palmares de la revenirea în Formula 1 un singur podium (Valencia, 2012) şi un singur pole position (Monaco, 2012), însă acesta din urmă i-a fost retras din cauza unei penalizări pe grila de start.

În prezent, Schumacher ocupă locul 12 în clasamentul general cu 43 de puncte.

Via Michael Schumacher, Mercedes

Comentarii (21)

  • dupa ce au facut cei de la Mercedes acum cred ca Shumacher ar trebui sa le intoarca spatele in cazul in care iar propune "un rol în conducerea celor de la Mercedes"...
    17 3
  • dar mesajul sau de multumire suna mai degraba ca un anunt al retragerii sale decit a multumire pentru cei de la Mercedes
    21 0
  • ce pretentii sa ai de la schumi daca masina e slaba rau de tot.
    20 1
  • andrey_1293
    Referitor la Schumacher, singura solutie care ar mai putea sa o aiba (desi e cam SF sa se intample) ar fi ca Ferrari sa nu mai semneze cu Massa, acesta sa treaca la Sauber iar Schumacher sa ii ia locul. Putin probabil totusi. Din articolul de mai sus, imi dau seama precum @andrei_11 ca acesta pare mai degraba un anunt de retragere. Vom vedea insa ce se intampla. Numai bine
    18 0
  • tractoras
    rusine mercedes si brawn. Din 2013 nu mai ma uit la F1 a banilor si a coruptilor.
    14 4
  • ar trebui sa fie la ferrari ,chiar alonso sa insiste sa-l aiba alaturi pe maestru schumi macar pt un sezon, deoarece va avea ce invata de la acesta si poate in viitor se va apropia de cele 7 titluri ale lui schumi.... ramane de vazut
    12 4
  • Alonso-Schumacher ar fi cel mai tare cuplu de piloti din F1!Sper sa se materializeze.
    15 3
  • BackonYou
    Am stiu din instinct ca Shumi nu va face mare lucru la Mercedes si am spus de la inceput. Consider ca cel mai bine ptr el ar fi sa se retraga , si sa aibe o functie in cadrul echipei Ferrai, echipa care l-a propulsat cu 5 titluri mondiale.
    6 8
  • MARIAN
    AR FI CHIAR PROST SA RAMANA IN CADRUL ECHIPEI MERCEDES
    8 4
  • rastafan2
    Nu te retrage Michael!!!! Mergi la Sauber, sau poate Ferarri!!! NU TE RETRAGE!!!!!!!!!!
    11 4
  • rasfatan2:nu mai striga k nu te aude si chiar de te-ar auzi ,nu cred ca i-ar pasa .il doare undeva de fanii lui
    3 7
  • decizie _2013
    sa strigam cu totii: "FERARRI, FERARRI,FERARRI"!!!!!!!!!... pentru Schumacher-Alonso.
    9 3
  • Nu cred ca Schumi s-ar mai duce la Ferrari,putea s-o faca in 2009 da' a bagat-o p-aia ca-l doare gatu'. Acum,fiind si Alonso acolo,chiar nu cred ca e posibil ca cei doi sa fie in aceeasi echipa. Oricum,cred ca s-a saturat si el de umilintele pe care le-a indurat in aceste trei sezoane. Cel mai bine pentru el ar fi fost sa se retraga la finalul lui 2004 din postura de campion mondial si sa stea cuminte-n banca lui. Asa...parca si-a batut joc de tot ce a construit in 15 ani de activitate.
    4 9
  • nu cred ca Shumacher are sanse sa ajunga la Ferrari deoarece ar fi o adevarata catastrofa pentru alonso.......e foarte greu de spus daca el cel putin vrea sa mai piloteze pentru Ferrari,nu se stie ce rezultate va putea obtine acolo si nu cred ca el vrea sasi pateze propriile amintiri depe vremurile cind cistiga 5 titluri cu unele amintiri mai putin placute cu rezultate mai modeste....dar nici nu se stie daca echipa lar dori inapoi,pentruca pe ei ii interesaza doar victoriile si titlurile si daca nu le poti obtine atunci pleci de la echipa sau treci pilot de teste in timpul curselor fapt ce nici pe departe nu i se atribuie lui Michael....pe cei de la Ferrari nui intereseaza legendele echipei lor,ii intereseaza banii care vin la echipa
    5 0
  • E foarte probabil sa nu fie mai competitiv ca Massa
    2 4
  • Insa modul in care au procedat cei de la Mercedese de toata jena - l-au aruncat ca pe o carpa nefolositoare. Puteau macar sa agreeze cu el si ori sa-si anunte decizia de a se retrage din timp, ori poate alta modalitate ceva mai eleganta.
    8 1
  • daca a ajuns sa ramana fara loc la o echipa germana atunci e catastrofa...numi inchipui cit de putina minte trebuie sa aiba in cap pentru ai face o astfel de situatie umilitoare...nau nici un pic de respect fata de idolul a milioane de germani...............dar de Brawn nici nu mai zic nimic,impreuna au creat cel mai bun monopost Ferrari de pe atunci,au adus cei mai gloriosi ani la Ferrari....multi fani au perdut cei de la Mercedes prin aceasta prostie al lor,vor fi huiduiti la fiecare cursa de fanii germani,sunt sigur de aceasta
    8 3
  • GrosJan
    @andrei_11: Baiete. sincer nu-mi dau seama de ce postezi. Uita-te si tu la posturile tale... ai auzit de litera mare la inceputul unei fraze? De reguli de punctuatie ai auzit? Zeci de greseli gramaticale, fara punctuatie corecta, o singura faza fara nici un sens... Pacat de parintii care au muncit sa te trimita la scoala, bani si timp irositi degeaba. Nu-mi dau seama cat de mult se coboara cei de la Automarket daca lasa orice analfabet sa posteze, dar deh... siteul pierde masiv din audienta si incasari, iar atata timp cat nu isi corecteaza nici macar propriile posturi, nu au grija de cine ce scrie... nici nu-i de mirare ca acest site nu are nici o treaba cu Formula 1 si discutiile civilizate intre fani. Dar deh sunt romani, nu ai ce sa le ceri, sunt prea amarati si prea neseriosi ca sa invete sa-si faca treaba.
    1 5
  • @GrosJan tu singur nu stii ce vrei da mai zici de altii....poate te uiti putin mai in urma la celelalte articole unde ti-ai spus parerea si poate vei vedea cite observatii ai avut la comentariile tale si poate macar atunci iti vei da seama ca nu esti mai presus decit ceilalti care posteaza comentarii,fiecare are parerea sa si niciodata nu va fi ca toti sa fie deacord cu ea,mereu se va gasi cineva sa contrazica acea parere si atunci cind nu mai stie de ce sa se lege incepe sa critice stilul gramatical,daca stii sa scrii cu majuscula asta nu inseamna ca esti mare prof de romana si ai dreptul sa-i numesti pe altii analfabeti:D
    3 1
  • Ctlnmihai
    @andrei_11: Nu-s genul care ma intereseaza ce spune @GrosJan, dar aici are dreptate. Nu conteaza nici ce parere ai tu sau eu (saul altii) despre un subiect, dar prostii de genul "nu esti mai presus de altii" nu-si au rostul aici. Pana la urma, cand postezi, o faci pentru ca ai ceva de spus, dar conteaza si felul in care o spui si ceea ce spui. Conteaza cat te respecti te tine insuti, cat ne respecti pe noi restul fanilor, iar asta incepe cu felul in care scri si poate cu cresterea pe care ti-ar fi trebuit sa o primesti de la parinti si de la scoala (asta daca ai urmat vre-una). Din punctul meu de vedere, conteaza mult cum scrie cineva, pana la urma, cineva care nu stie sa puna o litara mare, nu are nici o idee de cum se foloseste punctuatia, si tot paragraful este o singura fraza... si eu l-as numi analfabet. Dar poate parintii nu te-au invatat niciodata ce inseamna respectul si-mi bat gura degeaba.

    Nu-ti faci nici o favoare cand postezi fara orice norma gramaticala, siruri de cuvinte, pline de greseli, pana la urma, asa cum postezi aici asa este in viata de zi cu zi iar asta ar trebui sa-ti dea de gandit. Plus mai bine sa fi diferit si sa postezi corect decat sa faci parte din mare de analfabeti, parerea mea.
    2 3
  • Bogdan
    Ferrari are imaginea pe care o are in raport cu Schumacher si cu performantele obtinute de el atunci datorita unei conjuncutri, se pare ca, unice. Oamenii care au lucrat in acei ani sunt cei care au consituit substanta acelei echipe. Acum Ferrari nu mai este ce a fost atunci. Se vede din rezultatele pe care le au si din modul in care le obtin.

    Ar fi romantic sa il mai vedem pe Schumi alergand in rosu, dar este putin probabil. Au fost niste frictiuni in 2009, cand toata lumea se astepta ca el sa revina la Ferrari si pana la urma a ajuns la Mercedes. Din pacate, cred ca asta a fost ultima lui incercare. Un proiect care parea solid si serios, menit sa ii asigure castigarea inca unui titlu. Asta a fost motivatia cu care s-a reintors. Acum ... nu cred ca va mai continua. Ar trebui sa gaseasca ceva care sa ii ofera aceasta sansa: de a lupta pentru titlu.

    Stiti voi vreo solutie ?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru