Schumacher sprijină ordinele de echipă de la Ferrari

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 26.07.2010
Michael Schumacher susţine că ar fi procedat în acelaşi mod ca şefii Scuderiei Ferrari în Marele Premiu al Germaniei, întrucât titlul mondial este mai important decât sportivitatea.

Michael Schumacher a sărit în apărarea foştilor săi colegi de la Ferrari în urma controverselor de la Hockenheim, apărute după ce Felipe Massa i-a cedat victoria lui Fernando Alonso din cauza ordinelor primite de la boxe.

Septuplul campion mondial afirmă că strategia adoptată de fosta sa echipă este corectă, sugerând că scopul de a obţine titlul mondial scuză mijloacele pe care le-a utilizat Ferrari.

"Am fost criticat în trecut pentru exact acelaşi lucru şi vreau să spun că aş fi făcut la fel dacă aş fi fost în locul lor. Pentru ce suntem aici? Pentru a lupta să câştigăm titlul mondial şi numai unul potate triumfa. La sfârşitul sezonului, dacă vă gândiţi că aţi pierdut titlul pentru exact acele puncte, vă veţi întreba toţi, fanii, televiziunile, jurnaliştii, de ce nu aţi procedat aşa".

"Dacă ne referim la anii din trecut, la alte echipe în alte situaţii, au existat ordine clare de echipă în ultimele curse şi toată lumea a acceptat asta.

Fie că este ultima cursă, penultima sau mai devreme, care e problema? Totuşi, cred că trebuie să o faci într-un mod delicat şi poate mai puţin evident - printr-o frumoasă luptă. Dar există un singur obiectiv, acela de a câştiga campionatul", a declarat germanul.

Ferrari a utilizat în mod frecvent ordine de echipă la începutul anilor 2000, atunci când Michael Schumacher concura pentru echipa alături de Rubens Barrichello. De altfel, ordinele de echipă au fost interzise în Formula 1 după un astfel de episod, petrecut la Marele Premiu al Australiei din 2002.

Via | Mediafax

Comentarii (13)

  • salutare
    e normal ca hotul sa-l inteleaga pe hot!Doal,nu!!!!!!!
    10 20
  • Andrei
    Pilotul care a umilit for ever mecladaa
    Bravo Schumi!! A spus tot. Comentatorii de duminica si mancatorii de seminte de bostan se pot aseza frumos la calculatoare si sa-si dea cu parerea. Cea ce conteaza este rezultatul.
    22 10
  • erata!
    e normal ca hotul sal inteleaga pe hot,doar de acolo a invatat si el!!!!!!
    7 17
  • @mad97
    Mai ales in Romanica, ce se mai inteleg hotii. Solidaritate si prietenie.
    4 7
  • xxx
    Schumacher e roman, dar cel mai romanas e Ham-ham:)))cu cea mai tare minciuna din F1!!Vezi australia 2009!!
    11 5
  • măi shumikă
    Și dacă prin absurd Alonso pățește ceva la Hungaroring (ca și Massa anul trecut) și nu mai poate concura restul sezonului, iar Massa începe să câștige curse și după ultima cursă să-i mai lipsească vreo 3 puncte ca să ajungă campion, nu-și va lua oare Domenicali boașele la șuturi? Atunci scopul va mai scuza mijloacele?
    8 7
  • Team
    Asta este Formula 1, de-asta cei ce participa sunt impartiti pe echipe. Si echipele conlucreaza, indiferent de regulament, dar intotdeauna ... la limita lui.
    6 2
  • Hot ai fost, hot ai ramas Schumi
    Nici nu ma asteptam la un alt comentariu din partea lui ! Pacat totusi ca alti au trebuit sa lupte pentru titlurile mondiale (Senna, Prost) si lui i-au venit pe tava, uneori prin manevre de culise.

    Du-te acasa la familie, nu are nimeni nevoie de tine in Formula 1!

    Toate bune
    6 6
  • @Gekko
    Mai bine stai tu cu parerile tale si nu mai debita prostii...
    6 4
  • Gresita decizie
    Ma intreb cum s-ar simti Felipe daca ar fi sa piarda campionatul tocmai pe seama punctelor cedate in aceasta cursa. In legatura cu Schumi, era normal sa zica asa asltfel iar fi atras lumea atentia la cum a castigat el titlurile.
    6 3
  • Schumi
    Pacat ca ti-ai dat iar in petic.Si cind te gindesti ca incepuse sa ma pacaleasca......
    4 1
  • ctlnmihai
    Schumacher
    Nu e ca Alonso care si-a criticat fostele echipe -o bila alba..dar despre ordinele de echipa.. Cati piloti au suferit de pe urma ta.. Bine ca nu se intampla si cu Rosberg la fel
    3 2
  • angusyoung
    Despre schumy
    M-am saturat pana peste cap de jigodia asta.Pana cand trebuie sa-l mai suportam.Nu stiu daca a-ti observat careva,dar mie mi s-a parut ca de vreo 3-4 curse incoace el mai mult testeaza decat lupta ptr pct in timpul cursei.Il lasa pe Rosberg sa lupte ptr pct pentru a-si vedea el de treaba lui.Cred ca deja schumy si Brawn lucreaza la masina de anul viitor.Chiar daca regulamentul de la anul va mai suferi mici modificari ei au pornit de pe acum cu testele.Care teste le fac in cele mai bune conditii:de cursa.El da asemenea declaratii constient fiind ca daca isi pregateste masina de pe acum,iar la anul va fi in lupta ptr titlu sa fie considerat pilotul nr 1 la Mercedes.Jigodie ai fost,jigodie ai ramas herr schumy.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru