Schumacher vrea să câştige cursa de la Monaco

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 26.05.2012
Michael Schumacher îşi propune să câştige cursa de la Monaco, în ciuda faptului că a pierdut pole position-ul din cauza unei penalizări pe grila de start.

Michael Schumacher va pleca doar de pe locul şase al grilei de start la Monaco, ca urmare a unei penalizări primite anterior pentru incidentul cu Bruno Senna de la Barcelona care i-a anulat pole position-ul obţinut sâmbătă.

Cu toate acestea, pilotul echipei Mercedes a descris pole position-ul obţinut sâmbătă drept "fabulos" şi îşi avertizează rivalii că obiectivul său este să câştiga cursa de duminică.

"Sunt mai mult decât entuziasmat să obţin pole position-ul aici, la Monaco. Pentru noi toţi, Monaco este circuitul din calendar care are o poziţie prestigioasă şi este fabulos să obţin pole position-ul după clipele prin care am trecut în ultimii doi ani şi jumătate. Şi numai la asta mă gândesc acum. V-am spus la conferinţa de presă ca voi obţine pole, voi pleca de pe şase şi voi câştiga şi acesta este obiectivul meu. Numai la asta mă gândesc, iar trecutul nu contează", a declarat septuplul campion mondial.

Schumacher a descris şi momentul în care a aflat prin intermediul inginerului său de cursă că a fost cel mai rapid pilot în calificări.

"Când am văzut pe monotorul volanului ce timp am făcut m-am gândit că nu este prea rău, dar, întrucât am fost unul dintre primii piloţi care a ieşit pe circuit, nu ştiam ce se va întâmpla în spatele meu.

Am văzut monitoarele şi la un moment dat am văzut numărul 1, am început să cred şi apoi am primit confirmarea prin radio. Este pur şi simplu superb", a adăugat el.

Performanţa l-a emoţionat până la lacrimi şi pe Ross Brawn, şeful echipei Mercedes AMG şi cel alături de care Schumacher a câştigat toate cele şapte titluri mondiale din carieră. "Trebuie să recunosc că am avut o mică lacrimă în ochi", a precizat el.

Penalizarea lui Schumacher l-a propulsat pe Mark Webber pe prima poziţie a grilei de start, însă inclusiv pilotul echipei Red Bull a admis că germanul este eroul zilei la Monaco.

"Este ziua lui Michael, a făcut un tur bun. Ştiam că voi lupta pentru primele linii ale grilei şi am reuşit. Primul tur din Q3 nu a fost prea rău şi m-am gândit că voi lupta pentru pole. A fost un tur destul de bun, sunt mulţumit şi este o poziţie de start foarte bună", a precizat australianul.

Via | FIA

Comentarii (12)

  • Stie batranul ce spune! Cred ca ar fi momentul sa mai castige si Schumi...macar o cursa,iar Monte-Carlo este locul perfect pt a obtine aceasta performanta!
    32 3
  • mircocornea
    odata un pole la monaco venea si cu mari sanse de a castiga cursa. Odata cand nu erau pneurile astea de tot rasul. Dar Schumacher nu va pleca din pole si tocmai pneurile astea aduc o sansa in plus celor de pe linia adoua - a treia a grilei. De castigat nu stiu. Stiu doar ca mercedes a mers bine aici pana acum (antrenamente si calificari) si ca sclipirile vin cand vor ele.... Deci, vom vedea.
    19 2
  • Schumi, ma bucur nespus!!!!!!!!!!!!!!!!
    Asa te vreau! Ba da cit ma bucur!... Nu vreau sa plece din F1!
    28 4
  • daca pleaca plecam si noi !!
    2013 ..va fi decisiv !!!!!!!!!
    22 4
  • TOTI fanii lui se bucura acum,insa nu trebuie sa ne pierdem capul.NICI eu nu vreau sa plece,nici pana acum n-am vrut.
    19 1
  • jul1974
    !!!
    Daca nu se retragea sunt sigur ca in 2007 si 2008 ar mai fi castigat 2 titluri cu calutul cabrat, acum cred ca regreta ca s-a retras cvu 9 titluri mondiale cred ca nu s-ar mai fi pus problema sa il depaseasca careva
    3 2
  • perfect
    5 2
  • s-o mai cistige inca o data!
    7 2
  • secretul polului- incredibil
    https://www.youtube.com/watch?v=3-QdCMkd0lA
    3 1
  • schumi
    In 2006 pleca de pe linia boxelor si termina pe 5.
    Oare in 2012 plecand de pe locul 6 nu poate ajunge macar pe podium?
    O sa-l vedem in F1 si in 2013, daca va primi oferta de la Mercedes sau de ce nu, Ferrari il poate inlocui pe Massa cu Schumacher...
    1 2
  • chuck norris
    uuu reno cazanistii
    hai scumacher!
    2 3
  • Schuipimacher
    Schuipimacher
    mie imi place pe aratura :))
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru