Schumacher vrea să savureze ultima cursă din carieră

de Daniel Popescu
Marti, 20.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Michael Schumacher susţine că va profita de lipsa de obiective pentru acest final de sezon pentru a savara ultima cursă din carieră în Formula 1.

Esential 1 podium a obtinut Schumacher de la revenirea in Formula 1 (Valencia, 2012)
15 este pozitia pe care o ocupa Schumacher in clasamentul general dupa 19 curse
Marele Premiu al Braziliei de la sfârşitul acestei săptămâni va marca a doua şi, cel mai probabil, ultima retragere a lui Michael Schumacher din Formula 1.

Spre deosebire de retragerea din 2006, când a luptat pentru titlul mondial până în ultima cursă a sezonului, pilotul echipei Mercedes AMG afirma că este pregătit să savureze la maxim cea de-a doua retragere, mai ales că nu are un anumit obiectiv pentru finalul acestui sezon.

"Retragerea mea din Formula 1 va fi probabil mai puţin emoţionantă pentru mine decât cea din 2006, când încă luptam pentru campionat şi totul era mult mai intens. De data aceasta, voi putea acorda o mai mare atenţie despărţirii şi sper să savurez asta. Am avut ani fantastici în Formula 1 şi mult sprijin din partea fanilor din întreaga lume şi vreau să le mulţumesc pentru asta.

Evident, aş fi mai fericit dacă aş putea să-mi iau rămas bun printr-o cursă bună şi sunt sigur că vom face tot posibilul ca acest lucru să se întâmple", a declarat septuplul campion mondial într-un comunicat de presă al echipei Mercedes.

Pe parcursul celor trei ani petrecuţi la Mercedes, Schumacher a obţinut un singur podium, însă şeful Ross Brawn susţine că germanul a avut o contribuţie importantă la progresele pe care le va face echipa în viitorul apropiat.

"Va fi un weekend emoţionant pentru toată echipa. Rezultatele la care speram cu toţii în această perioadă nu au venit, dar progresul făcut de echipa noastră este semnificativ şi sunt încrezător că vom vedea recompensele în sezoanele care urmează. După ce am lucrat cu Schumacher în majoritatea ceor 21 de ani ai carierei sale, simt că este unul dintre cei mai mari, dacă nu chiar cel mai mare pilot al tuturor timpurilor şi îi dorim toate cele bune în planurile de viitor", a precizat britanicul.

Via Mercedes AMG

Comentarii (20)

  • Mult succes, Michael!
    29 3
  • Ce-as vrea sa-l mai revad odata pe Schumi din cursa din (ce coincidenta!) Brazilia din 2006. Desi nu am fost nicodata fanul lui, nu pot sa nu recunosc ca ESTE MARE !
    22 4
  • schumi schumi :(
    Of, Michael, greseala cea mai mare din viata ta a fost ca te-ai retras in 2006 si ai revenit in 2010. Ce frumos era sa te retragi o singura data in 2008 cu vreo 9 titluri in buzunar.
    17 1
  • levier
    În opinia mea, dacă facem bilanțul după cei 3 ani, concluzia pare a fi că Schumacher nu avea ce să caute la o echipă atât de mediocră și de lipsită de inspirație. Au avut cel mai titrat pilot de F1 din toate timpurile și ei o tot dădeau cu ”Nico and Michael”. Totuși, există câteva sute de milioane de fani care urmăresc cursele de F1 cu regularitate. Fie că îl plac sau nu pe Schumacher (care nu e nici el inteligența întruchipată), acesta a marcat istoria sportului. În momentul în care îl jignesc pe Schumacher desconsiderându-l în raport cu Roseberg, ne jignesc pe toți cei care am urmărit cu sufletul la gură cursele de F1 din ultimii 20 de ani, chiar dacă uneori i-am dorit lui MSC vreo pană sau vreo ieșire în decor.
    Prima condiție pentru a exista F1 este existența interesului fanilor. Nimeni nu ar plăti o gașcă de pierde-vară să se sucească în jurul circuitului cu mașini de milioane de euro dacă nu am fi noi.
    După ce am pus suflet pentru a urmări cursele de F1 timp de 20 de ani în care Schumacher a fost în prim-plan (chiar dacă uneori ne-a bucurat, alteori ne-a deranjat), vine o echipă care îl tratează ca pe un pilot de duzină, ca și cum cei 20 de ani în care fanii au investit timp, bani și suflet nu au existat.
    Și echipa nu se numește Ferrari, McLaren sau Williams - echipe ale căror nume sunt semnificativ legate de istoria modernă a F1. Se numește Mercedes, care de pe vremea bunicilor actualilor angajați nu a prea făcut ceva (e discutabil, dar performanțele obținute ca furnizor de motoare cu McLaren, pe mine, ca fan F1 nu mă determină să consider Mercedes un actor important în F1).
    Cred că atitudinea celor de la Mercedes sau a lui Ecclestone vis-a-vis de Schumacher este în perfectă corelație cu atitudinea față de noi. Au tot schimbat regulile jocului pentru a-l face mai interesant pentru fani. Făcând pneurile să se deterioreze repede pentru a genera depășiri artificiale? Cred că ne confundă cu fanii unui sport în care se consumă semințe, se înjură și se provoacă bătăi de stradă.
    Ne pun de ani de zile în postura de a urmări o turmă de copii fără liceul terminat fără a ne oferi niciun fel de informație despre aspectele importante ale competiției.
    Dacă un pilot conservă carburant și astfel se lasă depășit, sau are pneurile uzate, sau are un set-up care nu îi asigură o viteză suficient de mare pe liniile drepte, sau care se potrivește mai bine la altă încărcătură de carburant, eu trebuie să mă uit pasiv și să admir pilotul care face depășirea. Nu am niciun fel de informații despre condițiile reale care au permis depășirea. În loc să îmi fie oferite aceste informații, sun jignit prin crearea unor depășiri artificiale generate de uzura pneurilor.
    Nu pot fi oferite aceste informații? Să se revină la simplitate și standardizare, la situații în care diferențele să poată fi generate de calitatea pilotului și de unul-doi factori tehnici care pot fi cunoscuți. Altfel, să se uite de acum înainte la curse mâncătorii de semințe. Eu unul sigur nu mă voi mai uita în aceste condiții. De fapt, aberația ar trebui să fie mult mai evidentă. Cine ia deciziile în acest sport de miliarde de euro? Un moș de peste 80 de ani, care s-a lăsat de școală la 16 ani și a făcut bani ca bișnițar.
    27 2
  • levier iti recomand indycar, acolo inca poti vedea depasiri adevarate...despre schumi nu pot spune decat ca a fost si este cel mai bun pilot de f1. mi-as fi dorit sa nu revin in f1 in 2010, dar asta este
    11 4
  • greseala a fost ca a revenit la Mercedes
    12 3
  • Ce pot spune si eu...levier le-a cam zis pe toate...
    Nu am fost niciodata fan Schumacher (exceptie poate sezonul lui din 1993...) dar , sentimental vorbind, F1 va fi mai goala fara el.
    Totusi, se vede ca face parte dintr-o alta era. F1 a devenit asa de complicata, de conservatoare in condus, de fiabila, incat nici macar Schumacher nu mai reuseste magia de altadata. Dimpotriva, el inca mai merge pe varianta "totul sau nimic" pe cand aici primeaza "lasa-l acum ca vedem mai incolo noi". Poate de aceea a avut atat de multe acrosaje anul asta.

    Raman cu regretul cursei de la Monaco si penalizarilor stupide pe grila de calificari. Cine stie ce reusea sa faca daca pleca din pole -position.
    11 2
  • Bravo levier pt . tot ce ai spus. Si daca il vad pe Schumi facand o cursa buna in Brazilia si anume aratand ceea ce stiu ca inca mai poate o sa fie cu atat mai dureros pt mine despartirea. Duminica seara va muri o parte din mine si nici macar nu mai pot sa imi amintesc de Schumi pt ca durerea va fi prea mare
    4 1
  • simply: schumacher el tractoristo...
    2 20
  • Bogdan
    Lucrurile sunt simple: nimic nu imi poate lua momentele de fericire pe care le-am trait din cauza lui.
    Si ca mine sunt foarte multi.
    11 1
  • X_Zone
    scuze.Schumacher e cel mai bun pilot de F1 din toate timpurile
    4 2
  • Mai X_Zone
    Esti un marlan si nimic mai mult !
    Daca atat poti spune despre "o legenda" so ... vaya con dios.
    7 0
  • Pe x_zone atat il duce capul...(el cu inca vreo 3-fangio,hakinnen si ayrton4ever) si pt prima oara nu ma mai deranjeaza nimic din ce se spune despre Schumacher..Fiecare e liber sa considere ce vrea,asa cum eu il iubesc pe acest pilot, asa si ei il pot uri.Schumacher -ambitie,determinare,incredere in sine...asa cum spuneam cineva mai sus- e genul:totul sau nimic si asta mi-a placut mereu la el.Formula1=Michael Schumacher.In ciuda a tot ceea ce s-a intamplat in acesti 3 ani(si mai ales in acest sezon)prezenta lui mi-a adus o enorma bucurie si pentru asta nu pot decat sa-i multumesc.Acest om mi-a castigat simpatia si respectul.Nimeni si nimic nu poate schimba asta.Regret nespus ca se retrage :(
    8 1
  • asa cum spunea*
    3 0
  • Adio Michael Schumacher cu siguranta viata tuturor fanilor tai va fi mai pustie datorita lipsei tale din F1. De acum incolo mai raman decat amintirile legate de tine. Iti multumes pt faptul ca mi-ai servit drept model in viata ESTI EROUL MEU
    5 1
  • Schumacher un mare Champion un om si talentat si foarte muncitor.
    Nu se mai spune ca nu mai au voie sa testeze. Michael avea o casa pe pista unde locuia si testa pana era multumit de componente. Dar acum regulile s-au schimbat.
    Iar pustanii care se pretind piloti nu stiu nici macar regulile de baza din automobilism, ce sa mai zici de depasire la aspiratie ETC.
    La revenirea din 2010 MSC a fost foarte determinat dar a revenit si pentru Brown; a fost limitat la lucrurile pe care le stia cel mai bine.
    F1 va fi mai saraca fara MSC, ma refer la spectacol.
    5 1
  • fangio
    Respect pentru fanii smc. Daca el nu a cazut pana acum, daca nu a fost devoalat pana acum, asta se datoreaza in mare parte si voua. E greau sa darami un mit (chiar si fals fiind), cand acesta are atat de multi sustinatori. Extrapoland asta e viata: paine si circ!
    3 1
  • Tare am impresia ca X_zone ata e McLaren 94.. piaerdutul ala care se certa singur si se contrazicea de la un topic la altul.
    @X-zone: Esti cumva insctis in PRM... nu de alt dar "cine se asemana se aduna"
    3 0
  • as vrea sa.l vad la ferrari dar nu ca pilot , ( in locul lui domenicali), iar la piloti pe vettel si massa ca sa.l pot vedea din nou invingator... si ridicand cupa
    2 0
  • Pe mine personal nu ma intereseaza sa-mi dea cineva dreptate in ceea ce-l priveste pe Schumacher,conteaza doar ceea ce simt eu fata de el:am vazut in el un mare pilot si ca la orice om am regasit calitati,dar si defecte.Asta face parte din viata:sa-ti accepti aproapele cu bune si cu rele,sa-l iubesti asa cum este.Schumacher m-a cucerit,n-am cuvinte sa exprim ce imi inspira aceasta fiinta...m-a facut sa urmaresc fiecare cursa cu sufletul la gura,sa astept fiecare weekend cu nerabdare,sa rad si sa plang alaturi de el,m-a ajutat pana si in momentele dificile (fara sa stie)-atata vreme cat un om poate sa transmita atatea inseamna ....ceva,iar in sufletul meu are un loc special,pe care niciun alt pilot n-o sa-l ocupe(indiferent cate titluri ar avea).El reprezinta un exemplu si are toata admiratia mea.1 singur e MICHAEL SCHUMACHER,a fost facut pentru F1.Imi cer scuze daca deranjez pe cineva cu ceea ce simt,dar asta o sa consider pt totdeauna.Ma doare sufletul cand ma gandesc ca duminica e ultima lui cursa...ma doare ca toate parca au fost impotriva lui sezonul asta...
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru