Sistemul DDRS al lui Lotus nu funcţionează când DRS este activ

de Daniel Popescu
Joi, 09.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Presa britanică a aflat noi informaţii despre sistemul DDRS pe care Lotus îl va utiliza în Marele Premiu al Belgiei. Acesta nu poate fi utilizat atunci când sistemul DRS este activat.

Lotus a confirmat la începutul acestei săptămâni că sistemul Double Drag Reduction System (DDRS) pe care intenţionează să-l utilizeze începând cu Marele Premiu al Belgiei nu va depinde de activarea sistemului DRS, aşa cum se întâmpla în cazul rivalilor de la Mercedes.

Publicaţia britanică Autosport a dezvăluit însă că sistemul DDRS nu va putea fi activat atunci când sistemul DRS este activ, ceea ce înseamnă că avantajul acestuia în calificări va fi aproape zero, în condiţiile în care utilizarea DRS în această parte a unui Mare Premiu nu este restricţionată în niciun fel.

Urmareste Automarket
În schimb, DDRS va aduce avantaje semnificative pentru Lotus în curse, întrucât va putea fi utilizat pe orice linie dreaptă, mai puţin pe cea pe care va fi activat sistemul DRS.
Potrivit primelor estimări, Lotus va obţine un spor de 6-7 km/h pe liniile drepte pe care va activa DDRS, astfel încât Kimi Raikkonen şi Romain Grosjean vor avea mai multe oportunităţi de depăşire, pe lângă tradiţionala zona DRS.

Totuşi, sistemul DDRS nu va rezolva cea mai mare problemă a celor de la Lotus din acest sezon: rezultatele relativ modeste obţinute în calificări.

Via Autosport (inreg)

Comentarii (3)

  • Daca va avea rezultatul F duct-ului de la Mercedes...nu cred ca e suficient,insa,ei au deja o masina rapida si competitiva si fara DDRS-ul asta,in calificari daca rezolva cu clasarea si vin in primele 2-3 linii,atunci vor avea un cuvant greu de spus in curse,in special in a doua jumatate cand toti au probleme sau pastreaza pneurile,ei reusesc tururi foarte rapide si consistente...parerea mea ca daca in cursa din Belgia nu reusesc sa confirme avantajul monopostului pe un asemenea circuit,asa cum il banuim multi dintre noi,atunci e doar un foc de paie,ar mai fi Monza...ar fii circuitele "potrivite" lor,mai greu dupa,dar...abia astept sfarsitul lunii,(nu al lumii)! :P
    6 1
  • cand activeaza DRS merge fara nici o jena in calificari,de ce trebe sa fim clevetitori fd daca merge sau nu
    in cursa e alta poveste am vazut ca merge lin masinoiu
    3 1
  • Nu stiu cat de bun o sa fie sistemul,ei merg bine oricum.mai multe detalii pe http://stiri-f1.blogspot.com/2012/08/lotus-va-implementa-revolutionarul.html
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru