Sistemul DDRS va fi interzis începând din sezonul 2013

de Daniel Popescu
Miercuri, 01.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Echipele din Formula 1 au decis să interzică utilizarea sistemului DDRS începând din sezonul 2013 sub pretextul de a elimina costurile de dezvoltare pentru această inovaţie.

Esential 1 singur sezon va fi utilizat sistemul DDRS inainte de a fi interzis
2 este numarul de echipe care au utilizat sistemul DDRS in 2012: Mercedes si Lotus
Mercedes a ţinut capul de afiş la începutul acestui sezon după ce a introdus un sistem Double Drag Reduction System (DDRS), care presupune direcţionarea unui flux de aer prin aripa spate până în aripa faţă în momentul în care sistemul DRS este activat.

Efectul este obţinerea unui spor de viteză de 10-15 km/h pe liniile drepte, iar conceptul a fost ulterior adoptat şi de rivalii de la Lotus. Pe monopostul E20, sistemul DDRS implică însă câteva "găuri" pe carcasa motorului şi direcţionarea aerului doar prin aripa spate, urmând să fie inaugurat oficial la Marele Premiu al Belgiei din luna septembrie.

Totuşi, Mercedes şi Lotus vor fi nevoite să renunţe la acest concept anul viitor, după ce majoritatea echipelor a decis în cadrul Technical Working Group să interzică sistemul DDRS în 2013 pe considerente de costuri.

Hotarea nu este încă oficială, însă va fi confirmată la următoarea şedinţă a Consiliului Mondial al FIA.

Mercedes s-a opus fără succes interzicerii sistemului DRS, în ciuda opiniei lui Ross Brawn că dezvoltarea acestei tehnologii costă doar câteva zeci de mii de euro. "Oamenii vorbesc despre costuri uriaşe, dar nu există costuri uriaşe. Sunt doar câteva conducte de carbon şi orice om de pe stradă poate spune că preţul este de câteva mii de euro, nu de milioane de euro", a precizat britanicul.

În acest context, nu este exclus ca echipele să fi decis interzicerea sistemului DDRS din simplul motiv că nu au reuşit să copieze conceptul inovat de Mercedes şi, ulterior, de Lotus.

Via Autosport

Comentarii (3)

  • La inceput parea mult mai artificiala depasirea cu acest sistem,in timp m am obisnuit si am inceput sa o iau in calcul,la fel si pilotii, bineanteles.Acum face parte din joc si...ca omul care se obisnuieste,parca contribuie destul de bine la amestecarea cartilor in cursa...nici nu stiu ce sa mai zic,ca e bine cu sistemul...ca e mai bine fara...o sa vedem !
    2 9
  • F.I.V.E.
    Laurentiu, ai citit bine articolul?
    6 0
  • Intradevar,eu ma refeream in primul post la sistemul DRS,in ceea ce priveste DDRS sau "turbo" DRS ce in dezvolta cei de la Lotus....nu pot spune inca daca este superior DRS sau doar pierdere de timp.
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru