Sistemul de punctare din F1 ar putea fi revizuit

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 08.01.2010
Sistemul de punctare din F1 ar putea fi modificat din nou pemntru ca diferenta dintre primele doua locuri sa creasca la 7 puncte.

Consiliul Mondial al FIA a decis in luna decembrie sa modifice radical sistemul de punctare din Formula 1, principalul motiv find cresterea numarului de piloti de la 20 la 26.

Chiar daca invingatorul urmeaza sa primeasca 25 de puncte, sistemul de punctare nu a adus schimbari radicale din punct de vedere matematic, asa cum a relevat si o analiza realizata la vremea respectiva de Automarket.

In acest context, publicatia germana Auto Motor und Sport sustine ca echipele analizeaza posibilitatea de a aduce cateva modificari acestui sistem, prin care diferenta dintre primele doua locuri ar urma sa creasca de la 5 la 7 puncte. In plus, modificari minore ar putea parea si in cazul locurilor 3-10, adaptate conform punctajului acordat pentru locul 2. Astfel, noul sistem ar urma sa aiba configuratia 25-18-15-12-10-8-6-4-2-1, spre deosebire de sistemul 25-20-15-10-8-6-5-3-2-1 propus in luna decembrie.

Conform statului FIA, sistemul de punctare pentru sezonul 2010 poate fi modificat numai prin acordul unanim al echipelor.

Via | Auto Motor und Sport

Taguri: regulament

Comentarii (1)

  • asa mai merge
    ar fi o schimbare binevenita; e normal sa fie incurajata lupta pentru primul loc.
    La fel si puncte pentru pole si cel mai rapid tur in cursa sunt idei bunicele, avind in vedere ca anul acesta nu avem de a face cu strategii legate de cantitatea de carburant in calificari. Daca ar schimba si comentatorii de la TVR (streaming e cam aiurea) ar fi un sezon minunat :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru