Sistemul KERS nu va fi obligatoriu în 2011

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 14.06.2010
Utilizarea sistemului KERS va fi benevola în sezonul 2011, însă puterea acestuia va rămâne nemodificata, în timp ce greutatea minimă a monoposturilor va creşte la 640 kg.

Reprezentaţii echipelor s-au reunit în acest weekend la Montreal pentru a discuta despre modificările regulamentului tehnic în perspectiva sezonului 2011.

Potrivit unor informaţii dezvăluite de Stefano Domenicali, şeful Scuderiei Ferrari, sistemul KERS va fi reintrodus în Formula 1 începând de anul viitor, însă echipele nu vor fi obligate să îl utilizeze.

În plus, specificaţiile tehnice ale sistemului vor rămâne similare cu cele din 2008, în ciuda presiunilor făcute de Ferrari şi alte echipe de top.

"Am fi preferat o soluţie prin care să fie disponibilă mai multă energie pentru KERS, dar din păcate nu am ajuns la nicio înţelegere", a declarat italianul.

Se vehiculează că echipele au optat pentru menţinerea specificaţiilor tehnice pentru ca diferenţa de performanţă dintre monoposturile echipate cu KERS şi cele fără această tehnologie să nu fie foarte mare. Ferrari şi-a anunţat deja intenţia de a concura cu KERS anul viitor, în timp ce Mercedes GP va lua o decizie în acest sens în următoarele spatamani.

"Vom lua o decizie în patru-şase săptămâni", a declarat Ross Brawn, şeful Mercedes GP.

O altă modificare de regulament prevede creşterea greutăţii minime a monoposturilor de la 620 la 640 kg, tot ca urmare a reintroducerii sistemului KERS. De asemenea, unghiul de înclinare al aripii spate va putea fi modificat începând din sezonul viitor, ca măsură suplimentară pentru îmbunătăţirea depăşirilor.

Via | GMM

Comentarii (1)

  • FIA si aberatiile ei
    pt ce sa reintroduci sistemul KERS daca nu impui obligativitatea folosirii acestuia? doar asa ca vrea FIA? e o prostie. daca tot e optionala folosirea sa unde va mai fi spectacolul pentru cei ce nul vor folosi? parerea mea e ca toti il vor folosi cand isi vor da seama ca acest KERS e necesar si ajuta pe cei cel folosesc. miar fi placut sa fie pentru toti sau deloc nu asa optional. dar inca o data FIA se joaca la fel ca guvernul nostru cu echipele din marele circ.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru