SPECIAL: Schumacher, omul recordurilor in Formula 1

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 23.12.2009
Automarket va prezinta cele mai importante recorduri detinute de Michael Schumacher in Formula 1.

Mercedes GP este numai a patra echipa pentru care Schumacher va concura in Formula 1, in ciuda unei cariere desfasurate pe parcursul a aproape 16 ani.

Germanul a debutat in Formula 1 in sezonul 1991 la Jordan, echipa pentru care a concurat insa doar in Marele Premiu al Belgiei. Ulterior, s-a transferat la Benetton pentru finalul sezonului, ramanand la echipa pana in 1995, cand cucerise deja doua titluri de campion.

Din 1996 si pana la retragerea survenita in 2006, Schumacher a concurat numai pentru Ferrari, dominand cu autoritate Formula 1 la inceputul acestui deceniu.

Iata cele mai mai importante recorduri detinute de Michael Schumacher , precum si numele principalilor sai urmatori:

 Titluri mondiale
 Michael Schumacher  7
 Juan Manuel Fangio  5
 Alan Prost  4

 

 Victorii
 Michael Schumacher  91
 Alain Prost  51
 Ayrton Senna  41

 

 Puncte in cariera
 Michael Schumacher  1369
 Alain Prost  798.5
 Ayrton Senna  614

 

 Cele mai multe victorii intr-un sezon
 Michael Schumacher (2004)  13
 Michael Schumacher (2002)  11
 Michael Schumacher (1995, 2000, 2001)  9

 

 Podiumuri
 Michael Schumacher  156
 Alain Prost  104
 Ayrton Senna  80

 

 Pole position
 Michael Schumacher  68
 Ayrton Senna  65
 Alain Prost  33

 

 Cel mai rapid tur
 Michael Schumacher  74
 Alain Prost  41
 Mansell  30

 

 Victorii in acelasi Mare Premiu
 Michael Schumacher in Franta  8
 Michael Schumacher in Canada  7

 

In topul celor mai multe victorii consecutive, Schumacher se plaseaza pe locul doi cu 7 astfel de reusite in sezonul 2004, fiind devansat de Alberto Ascari, care a obtinut 9 victorii la rand in 1952.

De asemenea, germanul ocupa locul 3 in topul pilotilor cu cele mai multe starturi in Formula 1 (250), fiind devansat de Rubens Barrichello (278) si Ricardo Patrese (256). Totusi, Schumacher va urca pe locul 2 in acest top dupa primele 7 curse ale sezonului 2010.

Taguri: Schumacher, record

Comentarii (15)

  • bernard
    schumi draga, nu mai scapam de tine??? un lucru e sigur, poti sa mai revii inca de 5 ori si la final tot nu o sa te tina minte lumea asa cum inca il aduleaza pe senna!!
    senna face fani si azi prin ce a fost pe cand tu pierzi fani chiar si cu revenirile!!!..chiar asa, la Mercedes????
    dar si tu esti mare, n-ai ce zice!
    0 2
  • ...si totusi...
    Senna dupa opinia tuturor specialistilor, a pilotilor mai vechi si mai tineri, este cel mai bun pilot al tuturor timpurilor. Tuturor, "La multi ani!"
    0 1
  • exact la marele fix! :)
    senna, dupa parerea mea este exact acolo unde il plaseaza statisticile... adik undeva pe locul 3 in istorie! invatati sa nu mai traiti din opiniile specialistilor mai copilashi, clasamentele spun totul, ca doar de-aia au fost inventate. daca nu erau clasamentele, banuiesc ca mai mergea sa alerge toti ca bezmeticii vreo 50 de tururi pe-o pista iar mai apoi o comisie de "specilisti" sa proclame invingatorul, indiferent de cine ajungea primul... si chiar si-asa, ala care era proclamat de cele mai multe ori invingator, era cel mai bun! e simplu, capisci???
    2 0
  • senna
    de senna isi aduce aminte lumea asa demult si il lauda pentru ca a avut acel sfarsit tragic. pentru nimic altceva. daca nu avea acel accident si palmaresul de la aceea vreme imbunatatit nu si-l mai amintea nimeni. schumacher a erminat chiar in primul lui sezon(complet) 1992 inaintea lui senna la sfarsit si i-a dat batai mari de cap pe circuit cu o masina net inferioara .
    revenim la oile noastre in 2010 vom avea un sezon infernal. Ferari (vrea sa revina si are 2 piloti declasa Massa si Alonso) la McLaren care dadea semne de revenire 2 campioni mondiali la Mercedes schumacher si rosberg (un pilot foarte rapid dar care nu a avut la dispozitie o masina buna ) , Red Bull cu Vettel si multi altii. Va fi dedeparte cel mai interesant sezon din ultimul deceniu zic eu.
    0 0
  • pt bernard
    in loc sa te bucuri de un asa eveniment ... latri precum catelul de dupa gard.
    0 0
  • si totusi Senna....
    .....a fost cel mai tare.Pe el nu l-a ajutat nimeni sa cistige curse.Mai apelati la You Tube ca sinteti baieti destepti ,ce dracu.....
    0 1
  • ....
    Daca Schumacher ar muri maine, cu siguranta ar fi indicat de marea majoritate drept cel mai bun pilot din toate timpurile. Pana la urma conteaza ca Schumi s-a intors si sunt convins ca si cei mai infocati contestatari ai sai sunt curiosi ce va face pe pista. 2010 va fi in opinia mea, cel mai interesant sezon din ultimii 10 ani.
    0 0
  • opinii!!
    cu totii aveti in felul vostru dreptate! mirco man, de ce nu il uita nimeni pe hagi, maradona, pele chiar daca nu au murit pe teren????SUNT prea mari sa fie uitati!!! valoarea te tine in memoria oamenilor nu circustantele favorizante, precum un "accident". si da, HASU-le, ai zis bine, hai sa ne intrebam oare cine a fost cel mai penalizat pilot de F1 pt ca a fost prins ba cu benzina imbunatatita, ba cu scut nu stiu cum, ba cu eleroane interzise, ba cu sisteme electronice ajutatoare ilegale...o fi si schumi bun, dar nu este niciun moment la fel de talentat cum a fost senna. aici talentul se puncteaza domnilor, nu conjunctura de a nu avea un rival capabil sau a avea un avion rosu pe pista!!! BURNING FLAME, cu respect, nu sunt nici pe departe un pusti, dar e evident ca tu nu ai prea mult gaz!
    0 0
  • ...
    bernard. sunt convins ca tu esti unul dintre contestatarii lui Schumacher. Ce am vrut eu sa spun este ca de obicei cand un om de talia lui Senna, Schumacher, Pele s.a.m.d. moare,oamenii tind sa-l considere cel mai bun din bransa. Eu nu spun ca Senna e mai slab decat Schumacher, dar nici invers. Dar, ce a realizat Schumacher nu a realizat Senna. Toata chestia asta ca nu a avut concurenta, ca a avut cea mai buna masina, ca a trisat sunt niste tampenii. Ce i-a impiedicat pe ceilalti sa construiasca masini bune? Piloti ca Hill, Villeneuve, Coulthard, Hakkinen, Montota, Raikkonen, Alonso nu sunt piloti de top? Schumacher sa batut cu toti, a piedut in fata lor, a castigat in fata lor, iar rezultatele se stiu. Poate Schumacher nu este la fel de spectaculos cum a fost Senna dar pana la urma rezultatul conteaza. Si inca ceva, lumea nu la uitat pe Schumacher niciodata si se va vedea in 2010 ca odata cu revenirea lui in F1, vor veni mult mai multi fani la curse. Aminteste-ti ca in vara cand s-a anuntat revenirea lui in F1, biletele la cursele urmatoare s-au epuizat imediat. In opinia mea Schumacher nu revenea in F1 daca nu se simtea in stare, cu siguranta obiectivul lui este sa fie cel mai bun si din cat il cunoastem va face tot posibilul sa fie cel mai bun.
    0 0
  • ....
    si inca ceva, e normal sa va ingrijorati, cei care sunteti anti Schumacher, "THE MASTER RETURN", cum au spus cei de pe formula1.com, doar va adus atata tristete si suferinta, vreme indelungata.
    0 0
  • @bernard.
    stai relax, ca am suficient gaz, tocmai mi-am luat o bricheta noua :) . ai inteles ironia sortii prietene? degeaba poti sa nu fii pusti, daca mintea ti s-a blocat la 16 ani! sarbatori fericite la toata lumea!
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Formula 1.com
    "The Master Return" ar trebui sa fie ori: The Master Returns or... The Master's Return... ambele seamana dar au un inteles diferit. "The Master Return" sunt doar 3 cuvinte, un substantiv articulat si un verb... intelesul practic nu prea exista.

    Totusi eu nu stiu exact care este cel mai bun pilot din lume. Pentru mine, este Schumi pentru ca l-am urmarit de la inceputul carierei si pana la sfarsitul temporar din 2006 se pare :) L-am vazut si pe Senna, dar din cauza varstei mele as minti daca as spune ca l-am putut aprecia la justa valoare. Deh la 12 ani... nu cred ca cuiva chiar este interesat de cine este cel mai bun pilot de pe pista :)

    In rest... intotdeauna vor exista dispute intre fani. Practic cel mai bun pilot din lume este cel care castiga campionatul in acel an restul sunt asa de forma, ca el sa-si demonstreze talentul. Cat de talentati sunt restul este irelevant, pentru ca numai unul poate sa fie campion.

    P.S. Gazul asta polueaza mah baieti mah... ia mai moale cu arsul lui ca si asa Terra o duce rau de tot.
    0 0
  • eu zic asa.....
    fratilor idiferent de parerile voastre,, schumacher is number one,, carciun fericit tuturor fanilor lui schumacher
    1 0
  • @neo
    De fapt e THE MASTER RETURNS. Am scris eu gresit.
    0 0
  • NR ONE
    E CEL MAI MARE PILOT DIN TOATE TIMPURILE, SUNT DEZAMAGIT CA FUGE PE UN MERCEDES..ORICUM IL SUSTIN IN CONTINUARE
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru