BBC: Schumi se retrage, iar Hamilton a ajuns la un acord verbal cu Mercedes

de Daniel Popescu
Joi, 06.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Michael Schumacher se va retrage din Formula 1 la sfârşitul sezonului, iar Mercedes a ajuns deja la un acord verbal cu Lewis Hamilton, potrivit BBC. Toate părţile implicate neagă însă informaţiile.

Se pare că Schumacher se retrage şi Hamilton ajunge la Mercedes.

Eddie Jordan
jurnalist BBC Sport
Postul britanic de televiziune BBC a lansat miercuri seară prin vocea fostului şef de echipă Eddie Jordan o serie de informaţii spectaculoase cu privire la viitorul lui Michael Schumacher şi Lewis Hamilton în Formula 1.

Potrivit lui Jordan, Schumacher a luat decizia de a se retrage din Formula 1 la sfârşitul acestui sezon, iar Mercedes a căutat imediat o alternativă şi a ajuns deja la un acord verbal cu Lewis Hamilton, al cărui contract cu McLaren expiră la sfârşitul anului.

"Acum câteva săptămâni am spus la TV că simt că Hamilton este pe picior de plecare şi am avut ideea că vorbeşte cu Ferrari, ceea ce acum ştim că este adevărat. Dar acum pot să confirm că managerii lui au avut întâlniri cu Mercedes. Bernie Ecclestone mi-a spus clar la TV că Schumacher pleacă, chiar dacă Schumacher a negat. Se pare că Schumacher se retrage şi Hamilton ajunge la Mercedes", a declarat Jordan.

Irlandezul susţine că Hamilton vrea să plece de la McLaren din cauza faptului că echipa nu este de acord să-i satisfacă pretenţiile financiare şi îi propune un salariu mai mic decât cel pe care îl primeşte în prezent.

"Hamilton nu a ajuns încă la o înţelegere cu McLaren.

De fapt, echipa i-a transmis clar că nu-i pot oferi un salariu la fel de mare (n.r - 15 milioane de dolari) ca în contractul care a fost negociat înainte de criză. În plus, McLaren trebuie să plătească motoarele Mercedes începând de anul viitor", a mai precizat el.

Toate cele trei părţi implicate în acest scenariu au negat însă informaţiile publicate de BBC. Un purtător de cuvânt al echipei McLaren a declarat pentru BBC că a aflat de la XIX Entertainment, compania care gestionează cariera lui Hamilton, că informaţiile nu sunt reale. "Echipa de manageri a lui Hamilton ne-a spus că povestea nu este adevărată. Negocierile dintre Hamilton şi McLaren continuă", a precizat el.

Urmareste Automarket
Între timp, cei de la Mercedes s-au limitat să afirme că nu comentează în niciun fel noile informaţii.
"Nu comentăm pe baza speculaţiilor. Până când nu vom fi în măsură să anunţăm linia completă pentru sezonul viitor este inevitabil să apară speculaţii pe marginea acestui subiect", precizează echipa într-un comunicat de presă.

În schimb, echipa de manageri a lui Hamilton a precizat doar că negociază un nou contract cu McLaren. "Aşa cum a fost menţionat anterior de toate părţile, suntem în negoeri avansate cu McLaren pentru o nouă înţelegere".

BBC susţine că, în cazul în care informaţiile se vor adeveri, prima opţiune a celor de la McLaren pentru înlocuirea lui Hamilton este Paul di Resta, însă nici revenirea lui Kimi Raikkonen nu este exclusă.

Via BBC Sport

Comentarii (13)

  • da... speculatii... eu personal mi-as dori ca hamilton sa piloteze pt ferrari alaturi de alonso (ce spectacol ar fi) ... daca merge la mercedes angoasa si frustrarea sa vor continua...macar la mc laren mai castiga curse, acolo nu se stie. oricum daca va pleca il vad pe raikkonen la mc laren
    16 3
  • marian
    schumacher nu se va retrage.nu vreau si nu trebuie sa se retraga.sper sa aiba un weekend bun la monza.imi doresc sa spuna o data ce a hotarat sa nu mai existe speculatii
    13 4
  • pt Marian
    Schumacher in octombrie va face anuntul oficial privind viitorul in F1 sau retragere. Pana atunci, vom fi tinuti in priza de presa cu tot felul de speculatii, carora, noi hotaram, daca le dam atentie sau nu. In titlu se spune de un ACORD VERBAL. Eddie Jordan sau alt jurnalist, cu siguranta n-a fost la acea intalnire dintre Mercedes si Haug, implicit, ce e mai sus sunt doar zvonuri din auzite,cum se spune pe la noi. Nu uitati ca Jordan a prezis ca Schumi se va retrage la sfarsitul lui 2011 si n-a fost asa. Asadar Eddie e si el supus greselii si nu e guru-ul informatiilor din paddock
    8 0
  • pt Marian
    *intalnire intre Mercedes si Hamilton (corectare)
    1 0
  • rastafan2
    Eh, asta e marketing. Le forteaza mana celor de la McLaren sa semneze mai repede si sa-i dea lui Ham cat cere.
    6 0
  • poate merge Ham la Mercedes, Schumi la Ferrari, si Massa la Sauber sau Renault si Khimi la McLaren ar fii o vanzoleala mama-mama ......
    6 1
  • eu_ferrari
    Speculatii de marketing,
    pana cand Schumacher nu-si anunta retragerea, Ferrari pilotul nr 2 si Kimi prelungirea/finalul acordului cu Lotus, nici soarta lui Ham nu va fi anuntat. Cum a zis cineva mai sus, sunt speculatii de presa care au menirea sa vanda stirile ... by the way ... stirea e un pic in "varsta", automarket ar trebui sa vaneze mai operativ stirile ... just an idea!
    4 0
  • GrosJan
    Hamilton la Ferrariiii, daaaa, asta vreau!!! Sa vezi cum se va face Alonso verde-mov ca are un coechipier carel-l bate. Hamilton NU mai e debutant ca in 2007, iar macaronarii sunt destul de obiectivi sa sprijune pilotul mai bun .... adica ce tot mintea Alonso ca i s-a facut la McLaren o sa pateasca la Ferrari.....
    4 6
  • Daca va pleca de la Mclaren,va fi cel mai "vanat" pilot in urmatorii ani,multi si l ar dorii in echipa chiar daca nu recunosc.Pe termen lung e posibil sa faca o miscare buna.P.S.nu sunt fan Lewis sau McLaren,dar ce e al lui...e al lui,cu toate pacatele ! ;)
    1 2
  • marian0904
    Ar fi o miscare buna a Mercedes GP. Schumi, din pacate, nu mai poate lupta cu cei tineri de la egal la egal, si, in aceste conditii, Mercedes TREBUIE sa-si ia un pilot de top. Desi pareau, la inceputul sezonului, ca au masina potrivita sa lupte pt titlu, la jumatatea anului s-au impotmolit pe locul 5. Pentru mine este evident ca Schumi nu mai poate "stoarce" din masina tot ce aceasta poate da, asa cum pot face Alo, Ham, Rai, Vet sau But.
    0 1
  • Nu prea cred ca pentru cei de la Mercedes AMG conteaza la ce nivel poate ajunge acum Shumi,pentru ei conteaza ca-l au la echipa si cred ca daca Michael ar dori echipa iar oferi un contract pe viata,cei de la Mercedes il stimeaza foarte mult si pentru ei nu prea conteaza rezultatele sale si acest lucru ni l-au demonstrat de mai multe ori.......
    1 1
  • dar ce tine de Hamilton cred ca sunt niste simple minciuni ale jurnalistilor care incearca sa surprinda publicul F1 sau alta varianta ar fi cum sa mai mentionat si mai sus ca este un truc cu care Hamilton incearca sa-i puna sub presiune pe cei de la McLaren sa-i ofere cit mai rapid un contract cit mai valoros...Hamilton nu va pleca de la McLaren deoarece acolo a deputat si acolo a crescut sub protectie si nu cred ca el este pregatit sa faca un asemenea pas important spre noi provocari
    1 0
  • La cat de incapatanat e Schumi, pana cand nu castiga o cursa nu cred ca se retrage... In plus, daca n-ar fi avut ghinioane sezonul acesta, putea castiga chiar la Monaco.
    Nu cred ca Mercedes il prefera pe Hamilton in dauna lui Schumacher. Schumacher clar le aduce mai multi sponsori decat britanicul.
    Dar un cuplu Schumi-Hamilton e mai credibil. Eu zic ca ar fi o provocare pentru Lewis. Ceva ce a facut si Schumi cu Ferrari in 1996.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru