OFICIAL: Petrov rămâne la Renault până în 2012!

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 22.12.2010
Vitaly Petrov a confirmat miercuri că şi-a prelungit contractul cu Renault până la sfârşitul sezonului 2012.

După câteva luni de speculaţii privind coechipierul lui Robert Kubica pentru sezonul 2011, Renault a confirmat cu numai 3 zile înainte de Crăciun că va miza şi anul viitor pe serviciile lui Vitaly Petrov.

Mutarea a fost una anticipată, în condiţiile în care pilotul rus nu a dezamăgit în sezonul recent încheiat şi deschide oportunităţi de afaceri pentru echipa pe piaţa din Rusia, surpriza fiind însă constituită de durata contractului pe doi ani. Petrov a făcut anunţul în cadrul unei conferinţe de presă găzduite în Rusia şi, chiar dacă şi-a manifestat entuziasmul, a admis că se află sub presiunea de a obţine rezultate bune în 2011.

"Sunt foarte fericit să continui cu echipa şi sunt mândru să reprezint Lotus Renault GP pentru sezoanele 2011 şi 2012. Am învăţat foarte multe despre sport, circuite şi monopost în acest an. Asta mă va ajuta să-mi îmbunătăţesc şi mai mult prestaţiile în viitor. Sunt foarte incitat să lucrez încă o dată cu această echipă grozavă şi sunt încrezător că voi furniza rezultate.

În multe privinţe, 2010 a fost despre procesul de învăţare. 2011 va fi despre obţinerea de performanţe. Astăzi mă simt pregătit să mă ridic la înălţimea acestei provocări", a precizat el.

La rândul său, şeful Eric Boullier şi-a confirmat încrederea pe care o are în abilităţile lui Petrov de a demonstra că merită să rămână la echipa pentru încă doi ani.

"Suntem foarte încântaţi să confirmăm ca Petrov va rămâne cu noi pentru 2011 şi 2012, pentru că atât el cât şi echipa să construiască pe baza promiţătoarei campanii din 2010. Întreaga echipă a lucrat la maxim în lunile trecute pentru a îmbunătăţi competitivitatea noastră, iar o linie stabilă de piloţi este esenţială pentru a ne atinge obiectivele. Kubica oferă un punct de referinţă pentru viteză şi constantă şi suntem siguri că Petrov se va apropia de nivelul său de performanţă anul viitor", a declarat el.

Via | Renault

Comentarii (1)

  • dezolat
    Dragi redactori, as dori ca pe viitor sa folositi mai rar acest cuvant si anume cuvantul "incitant" pentru ca a devenit o obsesie. Practic nu prea mai vad articole care sa nu includa si acest cuvant. Este aproape penibil folosirea acestuia. Oare chiar nu se poate inlocui cu un sinonim la fel de explicit? Cum ar fi : interesant, provocator si altele? Va multumesc pentru intelegere.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru