Stirling Moss: "Schumacher isi distruge reputatia"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 27.04.2010
Stirling Moss crede ca Michael Schumacher isi strica reputatia prin revenirea in F1 si explica rezultatele dezamagitoare ale germanului prin calitatile noului sau coechipier.

Michael Schumacher a castigat numai 10 puncte in primele patru curse din acest sezon competitional, iar prestatia modesta din Marele Premiu al Chinei a completat parcursul modest al septuplului campion mondial.

Fostul pilot Stirling Moss considera ca, daca va continua in acest ritm, Schumacher isi va distruge reputatia pe care a castigat-o cu truda in perioada 1991-2006.

“Nu pot sa inteleg de ce a revenit. Este un tip foarte inteligent, dar chiar nu pot sa inteleg. Tot ce va face va fi sa-si distruga reputatia. Lumea va spune ca timpul sau a trecut si probabil ca oamenii vor avea dreptate”, a declarat britanicul in cadrul unui editorial pentru ESPNF1.

Moss considera ca adevarata cauza pentru rezultatele modeste ale lui Schumacher este aceea ca germanul are acum un coechipier talentat in persoana lui Nico Rosberg. In acest sens, fostul pilot al echipei Lotus crede ca Schumacher nu ar fi castigat 7 titluri mondiale daca ar fi avut un coechipier competitiv la Benneton si Ferrari.

“Lumea spune ca nu este competitiv din cauza absentei de trei ani, dar eu sustin ceea ce am spus si la inceputul sezonului.

Pana acum, Schumacher nu a avut niciun coechipier cu adevarat competitiv. Pentru mine, cele 7 titluri mondiale sunt inselatoare si cred ca in Rosberg avem dovada. Rosberg a demonstrat ca este numarul 1 al echipei si a fost mai rapid decat Schumacher in toate circumstante”, a mai precizat el.

Via | ESPNF1

Comentarii (21)

  • iulian
    iulian
    ok se vede ca mosu ista nu il suporta pe schumi dar pe deoparte este si tamppit ca mere la teliviziuni si critica pe alti din cate stiu schumi nu a criticat pe nimeni fara motiv dar aste e fara prosti nu ar fi intelepti si faara intelepti nu ar fi prosti!
    15 12
  • f1&motogp
    si Moss isi distruge imaginea ...
    E doar gelos pe cele 7 titluri "inselatoare".
    14 10
  • ctlnmihai
    Stirling Moss: “Schumacher isi distruge reputatia
    Fara a minimaliza performanta lui schumi,sa nu uitam ca moss a castigat 2 titluri mondiale in care Formula 1 era la inceputuri si monoposturile pe care alergau atunci nu beneficiau de tehnologia anilor 1995-2004
    6 15
  • Moss"u
    Se pare ca revenirea lui Schumi i-a cam ofticat pe multi dar Mossu"l asta e dea dreptul penibil,,7 titluri mondiale inselatoare".Campionatul de Formula 1 este format din cel putin 20 de piloti nu din Schumi si coechipierul,titlu de campion nu se acorda daca iti bati coechipierul trebuie sa-i bati pe toti.Sa-i spuna cineva lui Moss ca Schumi ia batut pe toti din competitie nu din antrenamente cu coechipierul cum erau o data testele.
    13 5
  • ctlnmihai a spus:
    ctlnmihai: Fara a minimaliza performanta lui schumi,sa nu uitam ca moss a castigat 2 titluri mondiale
    In ce competitie a castiga Moss 2 titluri mondiale? Eu totusi tind sa cred ca in nici un caz in Formula 1
    13 0
  • “Schumacher isi distruge reputatia”
    Nu vreau sa va supar ,insa, sunt de aceasi parere cu MOSS .
    10 7
  • Mama Matura
    Nu stiu exact cate titluri a castigat dl Moss, dar in Formula 1... dar nu a castigat decat cateva curse, si nici un titlu. Totusi sa nu uitam ca Fangio a castigat "cateva titluri mondiale in care Formula 1 era la inceputuri si monoposturile pe care alergau atunci nu beneficiau de tehnologia anilor 1995-2004", iar eu nu stiu ca Fangio sa-si fi dat cu parerea despre ce fac alti piloti.
    9 0
  • @ctlnmihai
    In ce competitie a castigat Moss 2 titluri? in F1 a fost doar de 4 ori vicecampion(1955-58), obtinand 16 victorii, de aceea e si considerat cel mai mare pilot ce nu a fost niciodata campion mondial(in fata lui G. Villeneuve si R. Peterson)...In alta ordine de idei, cine a citit de-a lungul timpului comentariile lui Moss a vazut ca a fost intotdeauna anti-Schumi, iar pentru el , valoarea pilotilor a scazut constant de la epoca sa incoace(Fangio a fost pt el cel mai mare, urmat de Clark, epoca moderna necontand prea mult).
    10 0
  • Am fost mereu fan mclaren,deci nu se poate spune ca tin partea lui schumacher,dar sa spui ca 7 titluri mondiale pot fi inselatoare mi se pare cel putin deplasat(ca sa nu spun altfel).Eu sincer apreciez curajul lui schumi de a reveni,pentru ca intradevar isi risca reputatia,dar cred ca motivul este pasiunea pt. formula1,placerea de a conduce nu cred ca-i pasa foarte mult de ce zice lumea, deci din punctul meu de vedere tot respectul
    10 1
  • ,,Moss Bulla,,
    sa stiti ca acest boshorog este un fecior dea` lu ,,baba cloanta,,!!! Este gelos ca o fata mare pe acele 7TITLURI a lui Schumi, caci Mossulica de era la alta categorie de sport, sigur ca astfel de comentariu nu facea impotriva lui M.Schum.
    6 3
  • moss
    Scurt si la obiect-Un mare dobitoc
    6 3
  • moss
    Nu cred ca are rost sa comentezi despre trecut cand te afli in prezent. nu vreau sa supar nici un fan Schumi dar ar fi trebuit sa ramana asa cum il stiu toti iubitorii de F1 fie ei pro sau contro schumi. Dar dak mai continua asa cred ca o sa ramana "ala care il intrecea Rosberg" fara a diminua cu ceva talentul lui Rosberg. In fine Moss vb si el sa nu adoarma. sper sa nu fi suparat pe nimeni:D bafta
    3 4
  • Schubler
    4 etape scurse au mai ramas 15
    Eu nu inteleg ce Dumnezeu asteapta toata lumea de la Schumacher? Sa fie campion mondial dupa 4 etape? Se supra exagereaza... Schumacher va confirma si asta se va intampla curand. Pentru ca nimeni nu trebuie sa uite ce a fost, cat de bun a fost, cine este si cat de bun este ca pilot. Va confirma in curand pentru ca Schumacher intotdeauna a fost ambitionat de articolele si declaratiile negative la adresa lui. Este obisnuit iar ceea ce se intampla acum eu unul consider ca este nimic altceva decat un proces de adaptare.
    5 2
  • dincolo de certitudini
    Ma bucur sa-l vad pe Michael pe pista, din nou, ma bucur privind prin prisma spectacolului. Sa vezi un mare sportiv este intotdeauna un motiv de bucurie. Nu ma intereseaza daca va mai castiga sau nu campionate mondiale, sansele sunt reduse din varii motive, unele enuntate altele nu.
    Acuma, foarte probabil ca pe langa placerea de a pilota un monopost nou, de alta generatie sa fi contat intrucatva si politica de marketing a Mercedes. Insa, in logica demersului sau sportiv din ultimul timp cand a cautat cu indarjire competitia cu motor, chiar daca pe 2 roti, prezentele regulate in finalele cupei campionilor, cred ca logic, Michael s-a intors pe pista unde a cunoscut consacrarea in primul rand pentru ca-i provoaca o deosebita placere. Simplu fapt ca a avut curajul sa infrunte o intreaga pleiada de noi piloti, unii campioni, nu este un atac la prestigiul sau ci dimpotriva, este un act de onoare. Practic a ridicat o manusa nearuncata.
    6 2
  • Moss
    Am citit comentariile de mai sus si observ cu mirare cum niste "cunoscatori ai F1" isi permit sa faca afirmatii de genul 'penibil, gelos, dobitoc ..." la adresa unui pilot care in cariera sa, a castigat curse in fata unor campioni mondiali cum sunt Fangio, Brabham, HAWTHORN, P. HILL. Este drept ca nu a castigat niciodata Campionatul Mondial, dar cred ca este in masura sa-si dea cu parerea despre evolutia lui Schumacher. Schumacher a fost si este un mare pilot dar asta nu inseamna ca cifrele il fac cel mai bun (7 titluri au fost obtinute in conditiile in care nu a avut niciodata un coechipier de valoare apropiata si a dispus de o masina - Ferarri - cu care a castigat 5 titluri, cea mai buna a fiecarui sezon in care a castigat CM)
    8 5
  • @marian06
    Schumacher nu adispus de cea mai buna masina nici in 94-95, dar nici in 2000 si 2003, iar in 2001, Ferrari a fost mai lenta ca wiiliams pe traseele de mare viteza(te invit sa citesti analizele autosport si atasf1 din acele sezoane).Ca Moss a castigat victorii in fata lui Fangio sau Brabham nu-l face un pilot mare(si Boutsen a castigat in fata lui Senna, Prost, Mansell, sau Panis in fata lui Schumacher si Hakkinen) ci modul cum le-a obtinut(vz aici Argentina 1958, Monaco si nurburgring 1961).Cert e ca nu e un analist obiectiv, ci unul nostalgic si cam frustrat
    3 2
  • va place sau nu...
    fratilor, (cam) ASTA FACE Scumacher, deocamdata...
    Vorbim de PREZENT!
    3 0
  • F-22 Raptor Fan
    Intresanta discutie, unii useri fac comparatie intre anii 1950 si 2000, intre pilotii si mai ales curse din acei ani. Eu ma mir ca nu fac comparatii intre cursele cu carul cu cai si masina din Formula 1 ai acestor ani pentru ar avea exact atata relevanta cat si discutiile de mai sus. Ce spune tipul de mai sus este treaba lui. Daca are sau nu dreptate, asta este cu totul altceva. Dar are vreo relevanta cu timpurile actuale, din pacate raspunsul este ca nu are nici o relevanta. Ideile dumnealui despre cursele din anii 50 si cele de acum sunt din pacate... cel putin irelevante tocmai pentru ca sunt din epoci diferite. Ciudat mi se pare ca-si da cu parerea despre lucruri care nu il privesc de foarte mult timp.

    Pana la urma, este treaba lui Schumacher de ce a revenit, el stie mai bine pe ce a mizat, ce isi doreste si mai ales ce il intereseaza sa realizare, daca va reusi sau nu asta este cu totul o alta discutie. Eu personal il consider un debutant, pentru simplu motiv ca diferenta dintre masinilie din 2006 si 2010 este ... abisala. Da au 4 roti si tot masini de Formula 1 se numesc, dar... sunt o alta generatie.

    In acelasi timp... astept comparatii intre Focke-Wulf Fw 190 Würger si F-22 Raptor, se vor gasi multi sa-si dea cu parerea "avizata".
    0 1
  • @bernd
    Eu prin cea mai buna masina inteleg atat performanta cat si fiabilitatea. Si m-am referit numai de anii in care a castigat titlui cu Ferrari.,desi, poate am un semn de intrebare asupra legalitatii masinii din 1994. In schimb in afara sezonului 2003 cand ferrari a avut o masina mai slaba ca performanta dar buna ca fiabilitate in comparatie cu Williams nu e nevoie sa imi faci trimitere la anumite site-uri-am si eu analizele mele. referitor la comparatiile Moss/ Boutsen si Panis, acestea nu exista: victoria singulara a lui Panis a fost pura intamplare, Iar Boutsen a avut 3 victorii dintre care cele din 89 au fost pe ploaie si in care numarul masinilor care au terminat cursa a fost limitat.
    1 3
  • realitate
    Eram convins ca fanii Schumi se vor simtii jigniti, dar adevarul nu e departe de ce spune Moss.
    5 5
  • Sena
    Si Senna a castigat 4 titluri,si cu toate acestea a fost cel mai Prost pilot.Schumi este Schumi si nimeni nu ii poate lua bucuria de alerga in F 1.Numarul de titluri castigate este complet irelevant, atat in cazul lui, cat si al lui Moss dar mai ales Ayrton Senna(RIP).
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru