Sunetul motoarelor va creşte şi va avea o calitate mai bună în 2016

de Daniel Popescu
Marti, 20.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes anticipează că sunetul motoarelor va creşte cu câţiva decibeli şi va avea o calitate semnificativ mai bună în sezonul următor, datorită introducerii unei evacuări suplimentare.

Va creşte sunetul cu câţiva decibeli şi va îmbunătăţi semnificativ calitatea sunetului.

Andy Cowell
Directorul executiv Mercedes
Regulamentul tehnic pentru sezonul 2016 prevede că echipele vor putea folosi una sau două evacuări suplimentare pentru producerea sunetului, cu scopul de a îmbunătăţi calitatea acestuia.

Andy Cowell, directorul executiv al Mercedes, anticipează că sunetul va fi mai puternic cu câţiva decibeli şi că va avea o calitate superioară. "Va creşte sunetul cu câţiva decibeli şi va îmbunătăţi semnificativ calitatea sunetului", a declarat el pentru publicaţia Auto Motor und Sport.

Reducerea volumului şi calităţii sunetului a fost una dintre principalele critici aduse noilor unităţi de propulsie cu motoare turebo V6 de 1.6 litri introduse în sezonul 2014. Echipele au încercat mai multe soluţii pentru îmbunătăţirea acestuia, inclusiv o evacuare în formă de pâlnie, însă rezultatele au fost modeste.

Inclusiv Sergio Perez, unul dintre piloţii celor de la Force India, consideră că sunetul este o parte esenţială a Formulei 1 pentru atragerea unui număr cât mai mare de fani.

"Am pilotat recent în Mexic un monopost BRM din 1970, iar sunetul mi-a trecut prin corp. Zgomotul este ca o marcă înregistrată pentru Formula 1", a precizat mexicanul.

Via GMM

Comentarii (5)

  • Pai da...
    O sa fie ca la scooter, galagie multa pentru nimic.... De ce nu cauta sa modifice regulamanetul astfel incat zgomotul sa reflecte performata.... Maine poimaine au sa monteze difuzoare pe masini ca sa imite zgomot de V8...
    7 1
  • Ha,ha,ha...
    Doar zgomotul fara actiune adevarata pe circuit,e ca vacanta de iarna fara zapada :) !Pot pune si zgomot de F16,daca spectacolul tine doar 3-4 tururi la inceputul cursei,si inca atatea dupa schimbul de pneuri...
    8 1
  • @Pai da
    'cifrele' reflecta performanta nu sunetul. Motoarele au evoluat si sunt mai putin galagioase dar fanul de F1 a ramas in urma
    4 3
  • Mie personal, aceste unitati a propulsie mi se par foarte interesante. Sunt mai compacte, recupereaza energie, consuma mai putin, plus pe viitor pot recupera si mai multa energie, as spune ca sunt foarte interesante. Sunetul nu-i rau, in realitate se aud mai bine ca la televizor, dar fanii au ramas in urma cu "cunostintele". Daca te duci in tribune si intrebi fanii, aleator, cate trepte are o cutie de viteze din F1, poate nimeresti doi fani din 100 care sa stie acest lucru. Acum ceva ani cand am fost la prima mea cursa de F1, credeam ca fanii F1 sunt mai inteligenti, studieaza regulamentul, inteleg tehnica din spatele monoposturilor dar cu timpul mi-am dat seama ca fanii F1 sunt la acelasi nivel intelectual cu fanii forbalului, doar ca nu se bat.
    11 3
  • GrosJan
    F1 face de fapt ce a facut mereu, a fost un laborator de cercetare
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru