Sutil, condamnat la 18 luni de închisoare cu suspendare

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 31.01.2012
Adrian Sutil a fost condamnat la 18 luni de închisoare cu suspendare pentru vătămare corporală, după ce l-a lovit cu o sticlă de şampanie în cap pe unul dintre oficialii Lotus.

Şansele lui Adrian Sutil de a rămâne în Formula 1 în viitorul apropiat au scăzut dramatic după ce justiţia germană a dat un verdict în procesul intentat împotriva germanului de Eric Lux, unul dintre oficialii echipei Lotus.

Judecătorii au decis să-l condamne pe Sutil la 18 luni de închisoare cu suspendare pentru vătămare corporală, după ce germanul l-a lovit pe Lux cu o sticlă de şampanie în cap în timpul unei bătăi într-un club de noapte din China.

Incidentul a avut loc în luna aprilie a anului trecut după cursă de la Shanghia, iar Lux s-a ales cu mai multe răni la gât. De asemenea, Sutil va fi nevoit să plătească o amendă de 200.000 de euro care va fi donată în scopuri caritabile. Procurorul a explicat că pedeapsa pentru Sutil trebuie să fie exemplară ca urmare a faptului că este persoană publică.

"Să împingi pe cineva cu o sticlă este o aventură şi nu este în concordanţă cu experienţa noastră despre viaţă. Atleţii profesionişti joacă un rol de model în viaţa publică, iar astfel de lucruri nu ar trebui să se petreacă", a precizat procurorul Nicole Selzam. 

Cu numai o zi înainte, fostul pilot al echipei Force India a declarat că regretă incidentul şi că nu a intenţionat să-l rănească pe Lux, însă oficialul Lotus a insistat că germanul ar fi trebuit să-şi ceară scuze în cadrul unei întâlniri faţă-în-faţă.

În plus, după incident, Lux i-a solicitat lui Sutil să nu participe la una dintre cursele sezonului 2011, însă pilotul a refuzat propunerea, iar oficialul Lotus a decis să-l dea în judecată.

Sutil a concurat în Formula 1 începând din sezonul 2007 pentru Spyker şi a rămas ulterior la Force India după preluarea echipei de către Vijay Mallya. Totuşi, patronul indian a renunţat la serviciile sale şi a preferat să-l înlocuiască cu Nico Hulkenberg.

Via | Reuters

Comentarii (2)

  • betivan
    7 4
  • mobius
    verdict corect
    Pacat pentru talentul sau, dar verdictul judecatorilor mi se pare corect, exact pentru motivul enuntat, cu atat mai mult cu cat, daca si-ar fi cerut scuze la momentul potrivit nu ar fi ajuns poate la judecata.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru