Sutil, implicat într-o bătaie cu un oficial Renault într-un club din China

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 12.05.2011
Adrian Sutil a fost implicat într-o bătaie cu un oficial al echipei Renault într-un club de noapte din China, la numai câteva ore după finalul cursei de la Shanghai.

La mai bine de trei săptămâni după Marele Premiu al Chinei, presa internaţională a descoperit că Adrian Sutil, unul dintre piloţii echipei Force India, a fost implicat într-o bătaie cu Eric Lux, CEO-ul companiei Genii Capital care deţine în coproprietate echipa Renault.

Evenimentul a avut loc în seara zilei de duminică de la finalul cursei de la Shanghai în clubul M1NT din capitala Chinei, acolo unde pilotul echipei Force India sărbătorea prima victorie din acest sezon a bunului său prieten Lewis Hamilton.

Motivul pentru care Sutil şi Lux s-au bătut în club este încă neclar, însă presa internaţională speculează că germanul l-a atacat pe Lux cu o sticlă de şampanie după ce a fost abordat de acesta din urmă. Informaţiile sunt confirmate de faptul că Lux a ieşit din club cu sânge la gât, iar jurnaliştii au remarcat urme de lovituri inclusiv cu ocazia Marelui Premiu al Turciei. Ulterior, Sutil a părăsit China în scurt timp pentru a evita o anchetă din partrea autorităţilor chineze.

Deşi a fost prezent în club, Hamilton nu a fost implicat în niciun fel în această altercaţie şi a părăsit localul imediat după incident îndrumat de bodyguardul său.

Existenţa incidentului a fost confirmată de Sutil pentru publicaţia germană Bild, însă pilotul susţine că nu a avut intenţia de a-l răni pe Lux.

"S-a întâmplat după cursa din China. La acest eveniment, pe care l-am vizitat în calitate de persoană privată, a existat o acţiune nefericită din partea mea, din cauza căreia am rănit neintenţionat o altă persoană. Regret incidentul şi mi-am cerut scuze", a declarat el.

Un purtător de cuvânt al echipei Renault a confirmat de asemenea existenta incidentului, însă a refuzat să comenteze situaţia. "Pot să confirm că duminică după Marele Premiu al Chinei a existat un incident în care a fost implicat Eric Lux. Totuşi, Renault nu este în măsură să comenteze, întrucât este o problemă personală între Lux şi cealaltă persoană", a precizat purtătorul de cuvânt al Renault.

Şi cei de la Force India au refuzat să comenteze incidentul, afirmând că nu deţin informaţii în acest sens. "Este o problemă privată intre părţile implicate şi nu avem nicio informaţie în această privinţă, aşa că nu vrem să facem niciun comentariu", a precizat un purtător de cuvânt al Force India.

FIA nu a iniţiat nicio investigaţie în acest caz.

Via | GMM | F1 Times

Comentarii (2)

  • Sutil
    rau neamtzu....:) Cred ca la baza conflictului, este mai vechea rivalitate intre francezi si germani :D
    0 1
  • stiri ala proteve...stirile din sport de la proteve
    cancan :)
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru