Symonds cere anularea suspendarii din F1

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 12.11.2009
Pat Symonds a solicitat in justitie anularea suspendarii pe cinci ani din toate competitiile FIA, decizie luata de forul mondial pentru implicarea sa in scandalul Crashgate.

Pat Symonds a decis sa urmeze exemplul fostului sau sef de la Renault, Flavio Briatore, solicitand justitiei franceze anularea suspendarii timp de cinci ani din toate competitiile organizate de FIA.

Fostul director al departamentului de inginerie al echipei Renault se bazeaza pe faptul ca audierile realizate de FIA nu au respectat litera regulamentului. Explicatia britanicului este cu atat mai surprinzatoare cu cat acesta a recunoscut ca a fost implicat in accidentul deliberat produs de Nelson Piquet Jr. in Marele Premiu al statului Singapore din sezonul 2008.

Pe de alta parte, Briatore spera ca justitia sa anuleze suspendarea pe viata dictata impotriva sa de FIA, aducand ca argument faptul ca forul mondial s-a razbunat pe el pentru implicarea sa activa in crearea unei competitii paralele cu Formula 1 in prima jumatate a acestui an.

In plus, Briatore considera ca FIA nu putea dicta o asemenea pedeapsa, intrucat singura "arma" a Consiliului Mondial este sa anuleze licenta persoanelor care incalca regulamentul.

Intrucat managerii de echipa nu au nevoie de licente, Briatore nu a detinut un astfel de act.

Pe de alta parte, Briatore il ataca inclusiv pe bunul sau prieten Bernie Ecclestone, despre care afirma ca l-a sacrificat pe el pentru a salva echipa Renault de la excluderea din Formula 1. Pe langa anularea suspendarii pe viata, Briatore a solicitat si daune morale de 1 milion de euro.

Cazul se va judeca la curtea franceza de justitie pe 24 noiembrie.

Via | The Guardian

Comentarii (3)

  • stati acolo in banca voastra
    rusine pentru ce ati facut , meritati pedeapsa asa ca ciocu mic
    0 0
  • dubios
    Este cel putin dubios faptul ca dintre cei doi, Nelson Pquet Jr. si Pat Symonds, care au avut din partea FIA imunitate pentru a spune "adevarul", doar Piquet Jr. a beneficiat de ea. Cat despre Briatore, pentru mine este clar ca a fost o reglare de conturi, dar e scndalos ca pentru asta, Mosley s-a folosit de FIA.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Piquet
    Cel mai scandalos este ca baiatul asta chiar crede ca va mai concura vreodata in Formula 1, evident singura posibilitate este ca tatal lui sa-i cumpere o echipa :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru