Team Lotus nu intenţionează să renunţe la acest nume

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 08.12.2010
Tony Fernandes şi Mike Gascoyne insistă că vor concura în F1 sub numele Team Lotus, chiar dacă constructorul Lotus a preluat o parte din echipa Renault F1.

Formula 1 se îndreaptă spre un sezon 2011 în care două echipe ar putea avea nume aproape similare, după ce constructorul britanic Lotus a devenit acţionar la Renault F1 Team, numele echipei urmând să fie schimbat în Lotus Renault GP.

Team Lotus, care a concurat în premieră în Formula 1 în acest sezon, susţine însă că va lupta în continuare în justiţie pentru a-şi apăra acest nume, chiar cu riscul de a avea două echipe Lotus în competiţie.

"Vă mulţumim pentru toate mesajele de sprijin primite din partea fanilor. Fiţi siguri că noi suntem Team Lotus, suntem aici pentru a rămâne, iar noi la Team Lotus suntem în F1 pentru a desena, construi şi concura cu monoposturi de Formula 1 de la Norfolk. În viitor vrem să câştigăm ca Team (n.r. Lotus)", a declarat Mike Gascoyne, directorul tehnic al echipei Team Lotus.

La rândul său, şeful Tony Fernandes susţine că priveşte cu încredere viitorul şi susţine că rivalii de la Lotus Renault GP i-au "furat" ideea de a utiliza culorile negru şi auriu pe monopost anul viitor.

"Dany Bahar (n.r - CEO-ul constructorului Lotus) ne-a făcut o favoare. Niciodată nu m-am simţit mai bine în privinţa viitorului şi a echipei Team Lotus. Se pare că au încercat să ne fure ideea cu negru şi auriu", a precizat omul de afaceri malaezian pe contul său de Twitter.

Via | Mike Gascoyne | Tony Fernades

Comentarii (2)

  • Lotus
    Si pana la urma care e "originala" ?
    Trebuie sa fie foarte simpla decizia cine are dreptul de utilizare al numelui Lotus , ma indoiesc ca vom avea doua echipe cu aproximativ acelasi nume in 2011
    1 3
  • Lotus
    Pai impostorii in acest caz, eu cred ca sunt thailandezii, adica Fernandes. Asa cum am mai zis...chiar nu-mi dau seama de ce insista sa se numeasca astfel, atata timp cat n-au nimic in comun cu constructorul Lotus. Daca tot voiau sa aibe acest nume, puteau sa cumpere drepturile de autor de la acestia...Dar atata timp cat n-au reusit, sa-si schimbe naiba numele, ca mai multa confuzie va exista anul viitor, lucru pe care nu-l vad lasat de izbeliste de catre Bernie. Practic incepand cu anul viitor, LOTUS va fi prezenta din nou in F1 dupa o pauza de vreo 3 decenii, adevaratii LOTUS, care-s britanici in fond si nu "chinezi" :)
    2 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru