Teste Barcelona: Ploaia va afecta evaluarea ultimelor update-uri pentru monoposturi

de Daniel Popescu
Miercuri, 27.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Echipele vor introduce în ultima sesiune de teste de la Barcelona cele mai importante upgrade-uri pentru monoposturi, însă evaluarea acestora vă fi îngreunată de ploile prognozate în primele două zile.

Circuitul de la Barcelona găzduieşte la sfârşitul acestei săptămâni a treia şi ultima sesiune de teste premergătoare noului sezon competiţional.

În mod tradiţional, ultima sesiune de teste este şi cea mai importantă, întrucât acesta este momentul în care toate echipele fac ultimele pregătiri pentru noul sezon şi introduc update-urile cu care spera să facă diferenţa în noul sezon.

Ediţia din acest an nu va face excepţie, întrucât echipele s-au concentrat pe fiabilitate în sesiunea inaugurală de la Jerez şi foarte puţin pe performanţă în a doua sesiune de la Barcelona de săptămâna trecută.

Chiar dacă cele mai multe echipe s-au concentrat pe simulări de cursă în sesiunea precedentă, acestea nu sunt tocmai reprezentative, întrucât piloţii nu au pilotat la maxim, ci s-au axat pe evidenţierea comportamentului monopostului în astfel de situaţii.

Urmareste Automarket
Teoretic, lucrurile se schimbă în această săptămână la Barcelona, când cele mai multe echipe vor veni cu update-uri majore pentru monoposturi şi vor efectua tururi de calificare pentru a înţelege cât de rapide sunt monoposturile.

Cu toate acestea, planurile vor fi în mod aproape cert bulversate de ploaie.

Prognoza meteo pentru circuitul de la Barcelona indică ploi puternice joi şi vineri, în primele două zile de teste, ceea ce înseamnă că echipele vor avea rareori oportunitatea de a testa corespunzător noile update-uri.

Vremea se va îmbunătăţi abia sâmbătă, când cerul va fi parţial noros, iar duminică va fi singura zi cu cer senin din cadrul sesiunii de patru zile de teste. O altă problemă este că temperatura aerului va fi una foarte scăzută: doar 7 grade Celsius joi, 12 grade Celsius vineri şi maxim 15 grade Celsius duminică. Acest lucru va îngreuna înţelegerea pneurilor, în contiile în care primele curse ale sezonului, în special cele din Australia şi Malaysia, se vor desfăşura la temperaturi semnificativ mai ridicate.

În aşteptarea confirmării liniei integrale de piloţi pentru sezonul 2013, Force India este singura echipă tradiţională care nu a confirmat încă programul pentru cele patru zile de teste, pe lângă "noile" echipe Caterham şi Marussia.

Echipa Joi Vineri Sambata Duminica
Red Bull Webber Webber Vettel Vettel
Ferrari Massa Alonso Massa Alonso
McLaren Perez Button Perez Button
Lotus Grosjean Grosjean Raikkonen Raikkonen
Mercedes Hamilton Rosberg Hamilton Rosberg
Sauber Gutierrez Hulkenberg Gutierrez Hulkenberg
Force India N/A N/A N/A N/A
Williams Bottas Bottas Maldonado Maldonado
Toro Rosso Vergne Ricciardo Vergne Ricciardo
Caterham N/A N/A N/A N/A
Marussia N/A N/A N/A N/A

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru